Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 07-24-06, 11:19 PM   #1
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
醫生與我: 敗給K的, 黑~色~幽~~~~~默~~~~~P.2加相

話說某遊俠在閒逛香港電器街...

以下內容暫為自言自語

遊:[經常和友人聚會...已經盡力帶備毒物出席, 但總是有忘記/怕麻煩的時候...尤其是到甚麼兩小時任食的韓燒...食的時間也不夠, 更不用說慢慢拍照...是不是要有一點變通呢?]

遊:[小一點...方便一點...]

遊:[外影, 自影, 私影時, 當然需要大塊頭...]

遊:[多一個選擇也好...]

----------

毒品店內

大夫:[大炮用家嗎? 用回大炮的就可以]

大夫:[65有大屏幕, 清清楚楚, 小一點; 愛死800有防柏金遜, 4倍光學;選哪一個, 隨你! 我送你機袋, 副廠電, 屏貼等加應子送藥]

遊:[這教我如何是好!?一時三刻怎麼決定!?!?!?!!?!]

大夫:[( ...搞搞震無幫襯...)病向淺中醫啊病友!]

遊:[嗯...]
----------------------------------
遊:[咁就過左兩日, 睇左好多forum, 好多毒品報告...] [仲有魔鬼/天使既誘惑...]

(數碼相機肥花)

大夫A:[朋友, 睇你雙目深陷, 係相思之苦定係病入膏肓?]

遊:[謝關心, 不必多說, F#)唔該!]

大夫A:[好! 夠爽快! (不知受過甚麼刺激...)]

大夫A:[ISO呢家野, 有點都好過冇, 即使你係要佢黎擺. 仲有個正片MODE...嘿, 唔會後悔既!]

遊:[不必多說, 我附錢, 跟多點加應子唔該!]

大夫A:[好吧, 1G xD H TYPE, 貼貼, 機袋啦!]

遊:[不必多說, 殺!]
.
.
.
.
叉電中!
相片後補!

此篇文章於 07-29-06 05:57 PM 被 Strider 編輯。
Strider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 12:25 AM   #2
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
在毒海中, 只有病向中醫才是道理

Rice

舊 07-25-06, 12:33 AM   #3
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
噢~便攜型柏金遜藥啊~b
又會不會是最近的標準配置F#)呢

舊 07-25-06, 12:45 AM   #4
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
米王大大: 細佬邊有咁多錢向錢中醫丫~~~

KTN大: 想我加入你嗎?

舊 07-25-06, 12:48 AM   #5
KTN
~♡

大炮的機仔又不覺特別突出~吸引的我早去了配藥/xx\
F#)真的不錯啊~ISO~顏色~可以學DSLR推高ISO~快門~好用過IS A_A

此篇文章於 07-25-06 12:52 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 12:50 AM   #6
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
我覺得你o個部好o的... F30 的 noise reduction 好可怕, 一舊舊!
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 12:55 AM   #7
KTN
~♡

F11我都係用到ISO800就收手
F30個3200我當送來擺
不過調色直出~F30好像調得更美味~
想做懶人也不錯說~~而且現在找F11貨尾也越來越少吧...

舊 07-25-06, 01:06 AM   #8
Strider
初段

引用:
作者: KTN
F11我都係用到ISO800就收手
F30個3200我當送來擺
不過調色直出~F30好像調得更美味~
想做懶人也不錯說~~而且現在找F11貨尾也越來越少吧...
未用過富士機,..聽日去試下先~

舊 07-25-06, 07:38 PM   #9
Strider
初段

估唔到KTN大竟然咁狠o係pm放毒.....
!!!!

舊 07-26-06, 12:08 AM   #10
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Strider
!!!!
之前金爺都係用PM形式問有咩機推介
所以...PM 係一個地下私人毒品交流媒介!

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 12:09 AM   #11
Strider
初段

引用:
作者: 真 三一萬能俠
之前金爺都係用PM形式問有咩機推介
所以...PM 係一個地下私人毒品交流媒介!
萬能俠兄好耐冇蒲頭喎

KTN兄竟然因為用PM搞到我心緒不寧...

搞到我再心緒不寧D.............

舊 07-26-06, 12:11 AM   #12
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
走私販毒乃死罪耶

Rice

舊 07-26-06, 12:19 AM   #13
KTN
~♡

你有沒有留意~蟲蟲條毛毛sharp到,景色鮮味到

正片模式同場景模式都好好玩

呀~有無看到貓貓個張EXIF呀,有無留意到係ISO800.

引用:
萬能俠兄好耐冇蒲頭喎

KTN兄竟然因為用PM搞到我心緒不寧...

搞到我再心緒不寧D.............
メーカー名: FUJIFILM
モデル名: FinePix F30
撮影日時: 2006:06:25 21:08:10
フラッシュ使用: 未使用
レンズの焦点距離: 8.0mm (35mm 換算焦点距離: 135mm)
CCDの幅: 2.13mm
露出時間: 0.167 秒 (1/6)
絞り値: f/2.8
ISO 感度: 800
露出補正値: -1.00
ホワイトバランス: オート
測光方式: マトリックス
露出プログラム: プログラム (オート)

此篇文章於 07-26-06 12:29 AM 被 KTN 編輯。
舊 07-26-06, 12:27 AM   #14
Strider
初段

引用:
作者: KTN
你有沒有留意~蟲蟲條毛毛sharp到,景色鮮味到

正片模式同場景模式都好好玩

呀~有無看到貓貓個張EXIF呀,有無留意到係ISO800.
可惜有幾個考慮因素...

1) 要連機叉電
2) 機身size
3) 價錢...

iso 1600同3200都應該係要黎擺下o者

聽日就去吸毒喇...

舊 07-26-06, 12:28 AM   #15
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
!!!!
佢D MSN放毒比PM利害得多....= ="""
要小心D佢個毒精

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 12:41 AM   #16
KTN
~♡

1)聞說有副廠多合一叉座
2)實際上都幾輕身~我日日都袋褲袋
3)最近價格相宜了很多啦,而且有平行進口貨~或者學我F11,個價你都知,@!*)

ISO啊..寧有莫決啊...有時真係影到時企係到係好慘~X到用時方恨少

不過呢...其實呀...好慘架...用張1G xD呢..
最高質數,313張...我影到滿卡都未玩得完半舊電
閒時好辛苦按快門按六百幾次先有機會嘗試叉電
而且公司買個部F11每日比其他部門同事不停影...
都要捱個幾星期先有數小時人人無得用

此篇文章於 07-26-06 07:57 PM 被 KTN 編輯。
舊 07-26-06, 02:13 AM   #17
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
睇黎Strider 會瞓唔著lu, 直到解毒為止!

p.s. 呢排做多o左CD-Rom

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 06:14 PM   #18
Strider
初段

又來了, ktn兄好似驚我唔死咁!!

舊 07-26-06, 06:48 PM   #19
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
又來了, ktn兄好似驚我唔死咁!!
S大,你仲差你女友部粉紅呀...XD

GGFR
好Game分享
舊 07-26-06, 06:51 PM   #20
Strider
初段

引用:
作者: antony chan
S大,你仲差你女友部粉紅呀...XD
A大, 乜你追/狙擊到我黎呢度
又未搵到人收白機, 粉紅機又高企...
如果白機放到1K都話諗諗

放工去吸毒

舊 07-26-06, 06:54 PM   #21
antony chan
大合奏部隊!

引用:
A大, 乜你追/狙擊到我黎呢度
又未搵到人收白機, 粉紅機又高企...
如果白機放到1K都話諗諗

放工去吸毒
我冇啊...
只係提提你,等你可以係K大手中逃脫咋...

順便睇下你地玩咩機,學下o野~

GGFR
好Game分享
舊 07-26-06, 06:56 PM   #22
Strider
初段

引用:
我冇啊...
只係提提你,等你可以係K大手中逃脫咋...

順便睇下你地玩咩機,學下o野~
你又有興趣加入

想玩細OR大機?

舊 07-26-06, 07:20 PM   #23
antony chan
大合奏部隊!

引用:
你又有興趣加入

想玩細OR大機?
一早想加入...
一來心大心細唔知點揀,二來銀根短缺...xDDD

想轉大機...細機我用返部Coolpix 4500好過啦...

GGFR
好Game分享
舊 07-26-06, 07:21 PM   #24
Strider
初段

引用:
一早想加入...
一來心大心細唔知點揀,二來銀根短缺...xDDD

想轉大機...細機我用返部Coolpix 4500好過啦...
30D做緊PROMOTION
A100剛出, 6990有KIT SET, 好多贈品

舊 07-26-06, 07:24 PM   #25
antony chan
大合奏部隊!

引用:
30D做緊PROMOTION
A100剛出, 6990有KIT SET, 好多贈品
但個人偏愛N記...

GGFR
好Game分享