Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-04-06, 01:31 AM   #1
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
[醫生與我] 病發後篇

KTN : 「醫生!!」

醫生 : 「!?,請問有乜可以幫到你」

KTN : 「請問這個藥需要多少診金?」

醫生 : 「有質感的就收你這----個診金吧~」

KTN : 「沒質感那種直接呢@@」

醫生 : 「無質感,比多少--少」

KTN : 「.......(相差真是小,但我是便宜精..)」

醫生 : 「好過行多一轉喎」

KTN : 「...」

醫生 : 「我比多粒糖仔你送藥啦」

醫生 : 「不如看看隻藥實物先啦~」

KTN : 「還好吧...」

醫生 : 「你看下隻藥先~」

醫生 : 「呀~你有無帶你既攝魂丸係身,有既可以試下夾唔夾藥喎」

KTN : 「呃...也好呢...」

醫生 : 「(醫生和藹的笑臉等待著)」

KTN : 「醫生...這個藥我要定了.....」

醫生 : 「好~等我同你包好佢」

-(KTN抽血程序完成,正按著傷口)-

醫生 : 「見係你,好啦,再送多粒糖比你啦~」

KTN : 「!?(還有糖果?!)」

KTN : 「扁扁的像波板糖..」

醫生 : 「拿去試下啦~好~再見~」

KTN : 「醫生..再見...」

此篇文章於 01-04-06 01:34 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-06, 09:56 AM   #2
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
工起工起.
18-200在高倍zoom來講算很不錯,去旅旅旅用最適合.
我以前都有一支呢.

舊 01-04-06, 10:57 AM   #3
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
用呢支鏡細光圈是王道~

Rice

舊 01-04-06, 11:35 AM   #4
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: riceking
用呢支鏡細光圈是王道~

Rice
無錯,細光圈成像無咁散~

OT一下,
有無人試過Nikon支18-200?

舊 01-04-06, 12:51 PM   #5
大雄
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
引用:
作者: AshleyYan
無錯,細光圈成像無咁散~

OT一下,
有無人試過Nikon支18-200?

未買到..

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-06, 01:18 PM   #6
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
恭喜~ 賀喜~~

送波板糖? 透明那種嗎? 真好...

我想知醫生送第一粒糖氹你o個粒糖好唔好味?

我仲想知無質感o個個藥杯是啥容量啊?
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-06, 04:15 PM   #7
KTN
~♡

手感很好的說,但對焦感覺比KIT慢一點
回程急不及待車廂後把玩,被眾人冷眼對待

>>>KKH

只是茶味波板糖...

第一粒不好吃的說...

質感對話上...
醫生愛的是用手數的質感
他歧視我那張刮手

此篇文章於 01-04-06 04:25 PM 被 KTN 編輯。
舊 01-04-06, 04:44 PM   #8
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
新的一年開始
各位大大就急不及待去吸毒

毒癮之深可見一班!
小弟拜服!

舊 01-04-06, 07:25 PM   #9
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: Strider
新的一年開始
各位大大就急不及待去吸毒

毒癮之深可見一班!
小弟拜服!
不不 ~ 你要努力啊, 窮人四仔三寶的老大還在等著你哦 ~

Rice

舊 01-04-06, 07:53 PM   #10
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
引用:

Rice
米爺~~Canon四仔已經升格左做四寶飯啦~~~你幾時食個"第四寶"呀??

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-06, 08:01 PM   #11
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: DCIP
米爺~~Canon四仔已經升格左做四寶飯啦~~~你幾時食個"第四寶"呀??
第4寶的性價比(行貨價計)乃POS級, 暫時不會考慮.
而且我已經另有目標

Rice

舊 01-04-06, 08:05 PM   #12
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
在想敗支100-400mm會否比小小白+300mm抵玩......
看100-400的MTF好像不俗~
又省下敗Extender的銀兩~
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-06, 08:13 PM   #13
riceking
一人前のダメ人間

100-400大白乃打雀鏡, 但論成像, 顏色表現, 支300更勝一籌

Rice

舊 01-04-06, 08:20 PM   #14
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
100-400大白乃打雀鏡, 但論成像, 顏色表現, 支300更勝一籌

Rice
睇MTF....D定焦鏡確係嚇死人~
不過有了90-300後買小小白的意欲又減低了~

話說......
KTN老大支Kit Lens退役了嗎?
舊 01-04-06, 08:22 PM   #15
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: 奸詐餅
睇MTF....D定焦鏡確係嚇死人~
不過有了90-300後買小小白的意欲又減低了~

話說......
KTN老大支Kit Lens退役了嗎?
Kit Lens18-55個Range靚過支18-200好多~ 起碼無咁散
無必要退役 ~

Rice

舊 01-04-06, 09:30 PM   #16
KTN
~♡

不不~kit還不可以退下來
餅大忘了小弟早陣子托米王的那個貪慕虛榮嗎
對了..我還沒參見米王

昨天於病院街遊歷時....
不少病院中也見到一個景象
很多病人也在醫生指導下
學習服用藥物350D,比率其高
買藥時也見一對病患男女在醫生指導下服用KM

此篇文章於 01-04-06 09:33 PM 被 KTN 編輯。
舊 01-04-06, 09:38 PM   #17
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
公起樓主 !!!

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-06, 11:26 PM   #18
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:

Rice
米王竟然記得我有咩架生

太可怕了

果然要毒人, 一定要知己知彼

舊 01-04-06, 11:28 PM   #19
Strider
初段

引用:
Kit Lens18-55個Range靚過支18-200好多~ 起碼無咁散
無必要退役 ~

Rice
話說回來我都放左支kit lens了
而家只係長插17-40同580

舊 01-04-06, 11:29 PM   #20
Strider
初段

引用:
作者: 奸詐餅
在想敗支100-400mm會否比小小白+300mm抵玩......
看100-400的MTF好像不俗~
又省下敗Extender的銀兩~
餅兄真有米

100-400好貴啊

舊 01-04-06, 11:30 PM   #21
riceking
一人前のダメ人間

引用:
話說回來我都放左支kit lens了
而家只係長插17-40同580
我就有必要Keep支Kit Lens, 因為我同老竇出去玩時佢部33要用17-40

Rice

舊 01-04-06, 11:35 PM   #22
Strider
初段

引用:
我就有必要Keep支Kit Lens, 因為我同老竇出去玩時佢部33要用17-40

Rice
親子同樂, 樂也融融

舊 01-05-06, 12:10 AM   #23
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
米王竟然記得我有咩架生

太可怕了

果然要毒人, 一定要知己知彼
呢度同期買機的人中你最有米耶~
直倒跟機一齊返屋企~
冇幾耐就小小白~
跟住580EX加個靚靚機袋再黎17-40~
邊個唔認得你?
舊 01-05-06, 09:43 AM   #24
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
俾你地笑死...........我真係以為睇醫生..............

舊 01-05-06, 09:49 AM   #25
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: OldCake
俾你地笑死...........我真係以為睇醫生..............
哈...醫生係我地呢度既特式!

此篇文章於 01-05-06 12:48 PM 被 AshleyYan 編輯。
AshleyYan 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:17 AM

手機版 | APP版