Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-28-17, 10:21 AM   #1076
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
請問最後BOSS第2階段放2隻卒出嚟, 而佢自己又走遠咗, 打唔到佢, 係未要優先清咗個2隻野先? 要清咗2隻卒佢先會走上前?
我第一次試過無視隻卒, 爆咗3個球佢仲剩20%血左右, 比野圍死咗

目前3人71LV, 主角71, 加齊格+蕾麗芺

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 10:21 AM   #1077
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
請問最後BOSS第2階段放2隻卒出嚟, 而佢自己又走遠咗, 打唔到佢, 係未要優先清咗個2隻野先? 要清咗2隻卒佢先會走上前?
我第一次試過無視隻卒, 爆咗3個球佢仲剩20%血左右, 比野圍死咗

清卒先,Last boss最好得番四分一血先出chain,
可以避佢一招全滅大絕。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 10:22 AM   #1078

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
清卒先,Last boss最好得番四分一血先出chain,
可以避佢一招全滅大絕。
THX
個BOSS係後面, 佢會唔會出招?

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 10:25 AM   #1079
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:

佢第一次call果隻仔可以無視,第2次call果2隻唔可以無視 你唔打爆果2隻仔佢唔會行返入黎 不過你自問夠火力就可以用連鎖攻擊埋佢單(連鎖攻擊佢漂到out range都打到)
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 10:32 AM   #1080

引用:
作者: fortel 查看文章
佢第一次call果隻仔可以無視,第2次call果2隻唔可以無視 你唔打爆果2隻仔佢唔會行返入黎 不過你自問夠火力就可以用連鎖攻擊埋佢單(連鎖攻擊佢漂到out range都打到)
THX

我火力應該未夠, 如果佢血仲有一半既話
你地爆CHAIN 係未主角神劍變身先爆, 定係光個陣就爆, 變身個陣好似削得金D
如果我用水水闍呢招, 係未可以封咗佢, 無得CALL卒

宜家最衰抽唔到一隻稀有闍屬神劍, 連續抽咗十幾粒都係垃圾, 史詩又好, 稀有又好, 普通又好, 都係出垃圾,
好在宜家仲有成100粒普通水晶

地球不曾為誰停一停

此篇文章於 12-28-17 10:35 AM 被 martinyau1979 編輯。
舊 12-28-17, 10:38 AM   #1081
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: HM 查看文章
玩到第六章,都係XG果時d劇本多野睇d
而家變左王道故事真心唔慣

利申:中間跳左XB1同XBC
好多招式名係黎自 XBC 。

XBC 人類軍既司令叫 Windham,同 XB2 傭兵一樣名。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 10:41 AM   #1082
fortel
Game Master

引用:
THX

我火力應該未夠, 如果佢血仲有一半既話
你地爆CHAIN 係未主角神劍變身先爆, 定係光個陣就爆, 變身個陣好似削得金D
如果我用水水闍呢招, 係未可以封咗佢, 無得CALL卒

宜家最衰抽唔到一隻稀有闍屬神劍, 連續抽咗十幾粒都係垃圾, 史詩又好, 稀有又好, 普通又好, 都係出垃圾,
好在宜家仲有成100粒普通水晶
更係覺醒先爆啦,一下全部珠打到裂晒既啦波,下LV3大技再加埋Damage bonis大力到癲線

call仔好似必call既,第一次1隻,第二次2隻,第三次2隻,之後無第4次既啦,佢會一下aoe 閃光彈埋你單既啦

抽劍就等爆左機升爆心相先抽啦,唔好晒石同時間

rex官方果三把野夠爆機有凸既啦 只要隊友生性破到防,朱雀表示什麼都是菜
舊 12-28-17, 10:44 AM   #1083
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:

其實只有正中央的位置打不到,出到兩角是打中的
留意,第1階段打出屬性玉是冇用,一入第2階段又要重新階過,光+焰為主打
當佢出"普羅米修斯"時就用chain

舊 12-28-17, 11:05 AM   #1084
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
好多招式名係黎自 XBC 。

XBC 人類軍既司令叫 Windham,同 XB2 傭兵一樣名。
呢條友次次xeno都有同名人士架啦
XG係中boss
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 11:34 AM   #1085
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
呢條友次次xeno都有同名人士架啦
XG係中boss
Saga 好似無佢牙?
舊 12-28-17, 12:05 PM   #1086
HM

註冊日期: May 2007
引用:
Saga 好似無佢牙?
https://dic.pixiv.net/a/%E3%83%B4%E3...82%AB%E3%83%A0

詳細
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 12:24 PM   #1087
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

哦,操爆你班友二頭肌
舊 12-28-17, 12:29 PM   #1088
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: jason7539510 查看文章
見到好多鋪都賣49X,係咪真係要咁貴?有無ching知邊到有平D賣
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
香港全城缺貨 , 當然是這價錢了。

早排聖誕前在 深水埗黃金見到 $460
再力推薦。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 02:35 PM   #1089
Milkshake
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2003
去到第7章搵第三把劍果時,走到“中層 腐蝕灰洞”,前往“奉納之間”,中間的蜘蛛巢需要火屬性Lv3+風屬性Lv3才能弄掉。請問邊把劍可以有lv3 火屬性?迦XX都係得lv2_(:_」∠)_

Xbox360 2000HKD 等候中
PS3 below 1500HKD 等候中
Milkshake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 02:37 PM   #1090
fortel
Game Master

引用:
作者: Milkshake 查看文章
去到第7章搵第三把劍果時,走到“中層 腐蝕灰洞”,前往“奉納之間”,中間的蜘蛛巢需要火屬性Lv3+風屬性Lv3才能弄掉。請問邊把劍可以有lv3 火屬性?迦XX都係得lv2_(:_」∠)_
大眾面未得

係火屬就會有火屬性+1既啦
舊 12-28-17, 02:46 PM   #1091
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: Milkshake 查看文章
搵3隻LV1 .....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-17, 03:47 PM   #1092
RPG之鬼

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
搵3隻LV1 .....
只要加入了主角群其中一人就可以,即使該名角色不會參加戰鬥也沒有問題

舊 12-29-17, 08:21 AM   #1093
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

電腦控制既角色成日自己轉 blade,搞到無人出 break 招,可以點?

另外想問,必殺技既屬性 route 點計?

一個角色既 route 係咪固定?即係無論 lv 4 定 lv 1 開始既 route 都係一樣?

e.g. Rex : 火火火
舊 12-29-17, 08:39 AM   #1094
fortel
Game Master

引用:
電腦控制既角色成日自己轉 blade,搞到無人出 break 招,可以點?

另外想問,必殺技既屬性 route 點計?

一個角色既 route 係咪固定?即係無論 lv 4 定 lv 1 開始既 route 都係一樣?

e.g. Rex : 火火火
最簡單既防法,拆晒佢地D劍

係,總之就係over lv 1> over lv 2 > over lv3

你鐘意既3下用晒lv 3連都無問題
舊 12-29-17, 09:08 AM   #1095
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
其實我一直唔明點解你地話喵喵把劍廢,明明勁到喊

雖然應係因為我本身mmo鐘玩奶媽同對件癡女裝既愛有補正a

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 09:19 AM   #1096
fortel
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
其實我一直唔明點解你地話喵喵把劍廢,明明勁到喊

雖然應係因為我本身mmo鐘玩奶媽同對件癡女裝既愛有補正a
廢又唔係廢既,係無左件奶媽煩D姐

焰光固定,朱雀又鐵膽唔走得既啦,咁你話愛既話....我對kos mos既愛點都大過貓娘既

此篇文章於 12-29-17 09:22 AM 被 fortel 編輯。
舊 12-29-17, 09:32 AM   #1097
RPG之鬼

貓耳cutting係好靚合口味
但用起時最麻煩是回復會被打斷,有啲雞肋

舊 12-29-17, 09:32 AM   #1098
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
玩到第六章,都係XG果時d劇本多野睇d
而家變左王道故事真心唔慣

利申:中間跳左XB1同XBC
高橋話沉重劇情寫厭左,所以今集特登陽光d王道d

去到XBX為止都仲係一貫既高橋節嚟
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 09:46 AM   #1099
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
無人話一定要用朱雀架wow
利申無用過 一路都擺イダテン/ヤエギリ

自己用貓同イダテン 就等於自己係奶媽
所以我會擺海馬社長 sosad

此篇文章於 12-29-17 09:48 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 09:49 AM   #1100
RPG之鬼

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
高橋話沉重劇情寫厭左,所以今集特登陽光d王道d

去到XBX為止都仲係一貫既高橋節嚟
比較想熱血啲,今集太多白痴……還有唔好再有好似公主、貓娘呢啲朋友以上戀人未滿,好慘架

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 07:45 PM

手機版 | APP版