Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
電視遊戲討論版>Dead or Alive 6 | PS4/XB1/Steam | 發售中
DOA xA2raeL 05:25 PM 06-26-18
作者: Dyhalt Rushifar:
咁打反而好似唔多爽咁…
硬係覺得呢D即時判斷/估已經夠。
以我暫時理解係幾op 不過依家落判斷都係太早 始終仲係開發緊又未落手試過
由手機版發出
DOA xA2raeL 05:27 PM 06-26-18
好似話黎緊發佈2個新角色 一男一女
Dyhalt Rushifar 05:34 PM 06-26-18
作者: DOA xA2raeL:
以我暫時理解係幾op 不過依家落判斷都係太早 始終仲係開發緊又未落手試過
由手機版發出
話實在下堅希望佢出得好好睇睇,雖然在下都係買黎收藏多
DOA xA2raeL 05:56 PM 06-26-18
話實在下堅希望佢出得好好睇睇,雖然在下都係買黎收藏多
老實講 以佢依家show出黎比我地睇既野 我唔多樂觀
由手機版發出
風間鈴木仁 01:21 AM 06-27-18
http://www.4gamer.net/games/272/G027223/20180626060/

「DOA5 LR」,シーズンパスがお得になるサマーセールを本日開始

DEAD OR ALIVE 5 Last Round配信元コーエーテクモゲームス配信日2018/06/26

<以下,メーカー発表文の内容をそのまま掲載しています>

「DOA6」発表記念キャンペーン!
「サマーセール」開催のお知らせ

このたび当社は、好評発売中の格闘エンターテインメント『DEAD OR ALIVE 5 Last Round』(PlayStation 4)につきまして、2018年6月26日(火)より「サマーセール」を開始いたしました。
Dyhalt Rushifar 09:46 AM 06-27-18
係就減多D啦,定KT其實想學笨蛋八奇用黑暗兵法「出新谷舊」?
ComeLOLoh 04:25 PM 06-27-18
如果用Plus再減個價其實都差唔多。雖然加起黎都過HK$2000。
我咁多年都係趁減價先買。其實我最想佢PS3 DOA5 d DLC減,因為我重爭兩套舊野。
想PS3、PS4都有。前排有減,但只減PS4版。

DOA6出既話,唔知會唔會再減多d?定好似PS3版咁,無視左,乜鬼減價影都無。
kog 07:40 PM 06-27-18
//
Attached: 36087915_1667556056694704_4429541927192363008_n.jpg (49.9 KB) 
HAKAIDER 07:44 PM 06-27-18
角色崩壞 b
歌絲˙暮斯 09:49 AM 06-28-18
又或者其實睇肉家已經佔咗大半,不過繼續呢方面發展於DOA而言未必係好事。
冇晒對戰要素既DOA,可以玩既野分分鐘真係仲少野玩過排球…

多人識同多人玩係兩回事黎

撇除「製做話題」呢個要素,想令玩家有對戰原動力亦可能係DOA走電競線既要因。
不過破釜沈舟就真係唔該認真些少做…
認唔認真我就唔知啦

不過咁,有眼你睇,講黎講去都係買乜衫物衫,邊個 pack 特價,買左 d 野留唔留到去 6。

幾時見人講下 frame 呀 damage 呀 mix up 咁?

俾著你係 tecmo ,你要對股東交代,你會點做?
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 10:04 AM 06-28-18
作者: 歌絲˙暮斯:
認唔認真我就唔知啦

不過咁,有眼你睇,講黎講去都係買乜衫物衫,邊個 pack 特價,買左 d 野留唔留到去 6。

幾時見人講下 frame 呀 damage 呀 mix up 咁?

由手機版發出
都係果句,香港地有幾多人認真之餘又會放出黎交流?
唔好話DOA,DBFZ在下都唔係好覺多。
另一方面,DOA5好方便,由出手至硬直差練習MODE話晒俾你知,
推廣教學就可能要文字,高手要知要研究既,根本一開機就OK吧…

其實賣衫在下主要覺得係低成本,應該唔會係大賺。
如果衫係大賺既,DOA6 PROJECT呢個路線唔會批吧?
而且要玩果D既其實小本出多隻排球已經夠,仲同你6?
wing 10:26 AM 06-28-18
作者: kog:
//
D表情....由咸片變笑片
Dyhalt Rushifar 10:30 AM 06-28-18
其實表演手法真係完全迷走,話要真實感臉可以打髒,在下覺得OK。
不過唔駛CLOSE UP打臉啩
wing 10:30 AM 06-28-18
都係果句,香港地有幾多人認真之餘又會放出黎交流?
唔好話DOA,DBFZ在下都唔係好覺多。

其實賣衫在下主要覺得係低成本,應該唔會係大賺。
如果衫係大賺既,DOA6 PROJECT呢個路線唔會批吧?
而且要玩果D既其實小本出多隻排球已經夠,仲同你6?
DOA冇咩? 鐵拳/SF其實都有online group又有offline活動, 絶對有交流門路.

批budget 同approval個project好多可能性, 老細對電競有幻想又唔定, 某個部門主管有牙力又想做多個大project來養住D馬又唔定, 可以好多原因.

至於賣衫....老實講, 你睇下呢度D版友自己買左幾多衫, 同埋賣果個又真係不斷出, 都應該估到有冇油水喇.
wing 10:35 AM 06-28-18
其實表演手法真係完全迷走,話要真實感臉可以打髒,在下覺得OK。
不過唔駛CLOSE UP打臉啩

一來...總要有D新賣點, 二來.... 打臉如果整得好, 其實打人果個可能都會有滿足感. 唔一定係壞事....不過真係要整好d 囉.

SF4其實有幾招D打臉特寫都好誇張, 好似ryu同師父的真昇龍拳uc, 不過sf4個style本身係類近卡通動畫式, 而且dimps拿捏得好, 誇得來好笑又唔覺太核突.
DOA xA2raeL 10:39 AM 06-28-18
認唔認真我就唔知啦

由手機版發出
我想講架 但冇人同我講
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 10:52 AM 06-28-18
作者: wing:
DOA冇咩? 鐵拳/SF其實都有online group又有offline活動, 絶對有交流門路.

批budget 同approval個project好多可能性, 老細對電競有幻想又唔定, 某個部門主管有牙力又想做多個大project來養住D馬又唔定, 可以好多原因.

至於賣衫....老實講, 你睇下呢度D版友自己買左幾多衫, 同埋賣果個又真係不斷出, 都應該估到有冇油水喇.
唔係話冇,不過比例堅唔高而已。
鐵拳同SF人口咁高,ONLINE GROUP點都會有。

一來...總要有D新賣點, 二來.... 打臉如果整得好, 其實打人果個可能都會有滿足感. 唔一定係壞事....不過真係要整好d 囉.

SF4其實有幾招D打臉特寫都好誇張, 好似ryu同師父的真昇龍拳uc, 不過sf4個style本身係類近卡通動畫式, 而且dimps拿捏得好, 誇得來好笑又唔覺太核突.
問題就係整唔好
本身感覺上SFV即使有呢D分鏡,個角度唔少都攻擊全圖,只係臉近鏡頭多?
SO FAR,即使將SF果套還原演繹喺DOA上,在下亦想像唔到有好好表現。
ComeLOLoh 10:54 AM 06-28-18
我想講架 但冇人同我講
由手機版發出

Frame Data,講啦
歌絲˙暮斯 10:54 AM 06-28-18
我都想講,呢個乜野 fatal burst,特寫淨係打臉

打 boxing 咩 e+
由手機版發出
wing 10:59 AM 06-28-18
本身感覺上SFV即使有呢D分鏡,個角度唔少都攻擊全圖,只係臉近鏡頭多?
我講sf4..ryu,師父, seth等幾個的uc有臉部特寫

Dyhalt Rushifar 11:03 AM 06-28-18
我講sf4..ryu,師父, seth等幾個的uc有臉部特寫

https://www.youtube.com/watch?v=_2bv6k3cjrc
SF4在下試完練習,打幾場經心折咗,根本冇玩嘛,
歌絲˙暮斯 11:09 AM 06-28-18
我想講架 但冇人同我講
由手機版發出
6 都黎緊,仲講緊 5 邊 d 衫未買。

Sorry,幫你唔到。
由手機版發出
DOA xA2raeL 11:32 AM 06-28-18
我都想講,呢個乜野 fatal burst,特寫淨係打臉

打 boxing 咩 e+
由手機版發出
暫時見到hayabusa,hayate,kasumi係打肚唔係臉,呢招算係超必既過場動畫
強化人間ですの~★ 11:50 AM 06-28-18
作者: kog:
//
改圖啦
你們什麼時候產生了DOA6已經公布Marie的幻覺
Dyhalt Rushifar 11:53 AM 06-28-18
暫時見到hayabusa,hayate,kasumi係打肚唔係臉,呢招算係超必既過場動畫
忍者打肚,其他好似都係打臉
…如果以DOA5既角色量,在下仲覺得合理,家陣加埋未公開得8個角色,大招得兩套演出,
同DOA5比真係…
雖然佢D氣咁加法,用DOA5果套演出又真係幾煩…
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面