Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
電視遊戲討論版>莎木 III 情報區 vol.2 | 19年11月19日發售
harakuma 10:18 AM 08-22-17
PS2既CG播片級別, 老實, FFX CG MOVIE都靚過你多聲, 點搞架?? 鈴木老師點會比佢出街架?!

第1集出時, 驚動四座, 無人做到果個水平;

今次相隔十七年, 驚嚇四座.
( ゚ω゚)? 10:22 AM 08-22-17
通常做3D人物會用對稱呢個自動功能黎做,不過如果對稱面部做Close Up某啲角度會變到好怪,所以特登將面部做變形就攝影機,所以面部變形
1) 一係畫師唔識畫3D
2) 一係就係無執
3) 或者 執完用錯攝影機角度

照睇唔會係1) 嘅:-),因為以下呢張圖係對稱

特登將面部做變形就攝影機

眼部角度問題
harakuma 10:39 AM 08-22-17
作者: ( ゚ω゚)?:
SKIP
睇返多幾次, 越睇越唔得.

零可佢比多D資源去男女主角, 好過比景/物/茶杯.

女主角件衫, 2015年個款仲好可依家果件.

耳環硬直既
kakajit 10:46 AM 08-22-17
根本就係做到咁樣衰啦
做得3D ARTIST 就有責任盡CHECK個MODEL任何一個角度

日本業界缺水, 又請唔到最好果D人 , 又唔夠錢搵大陸軍團 , 可能D野來來去去都係果幾個人做 , 咪無人知有咩改進
DevilElvis 10:52 AM 08-22-17
D表情……可以講係冇……

大家當完夢算啦

我從使用 Tapatalk 的 LG-D855 發送
ゆり 11:37 AM 08-22-17
D人既眼神同表情都死晒
IDGAF 11:56 AM 08-22-17
Shenmue III呢個First Teaser,
好似電影/美劇、主樂園入面成日營造到好東方、中華感覺的呃鬼佬feel…:-)

其實如果係技術或者資金問題,
個畫面不如好似近年新出扮8-bit game風格的遊戲咁,
扮返DC畫質風格去出仲好啦~!:-)

Montague 12:04 PM 08-22-17
呢個年代仲整到呢D咁僵硬既動作到底想點....:-)
不過D山草境都可以讚下既:-)
wai2408 12:40 PM 08-22-17
D錢用晒去邊 呢隻連PS3 水準都未必有既CG ...唔係化
12號四分衛 12:41 PM 08-22-17
唔陰謀論諗佢眾籌佢d錢點用,製作會唔會Hea先
但呢個年頭6.3 Million USD (只計KS個邊) 攪隻3D Console Game ,仲要Open World向的
真係Indie以上,AAA (AA) Level 有排都未滿 ..
我搵唔到Telltale實數,但類似的Life Is Strange,都要6Million Euro製作啦 …
Irwin 01:14 PM 08-22-17
動作表現上,人龍好過佢
表情可能未攪,而家感覺好「へのへのもへじ」…
八仙果 01:15 PM 08-22-17
簡直係同 18 年前嘅模組有得 fight,
用心良苦,等舊玩家有親切感。:-)

#曲
IDGAF 01:21 PM 08-22-17
作者: Montague:
呢個年代仲整到呢D咁僵硬既動作到底想點....:-)
不過D山草境都可以讚下既:-)
可能製作團隊想為莎本系列帶來嶄新的遊戲體驗,
隻GAME係FPS式操作,大部份時間都唔會見到個角色,
所以最優先要搞的係整好個場景?!:-)
C.K.F. 01:21 PM 08-22-17
花姐個樣... :-)
係咪轉咗演員?
C.K.F. 01:34 PM 08-22-17
呢D肯定唔係以前整 1 & 2 班人整.

鈴木裕唔知邊度求其搵班 2打6的人返來做.
真係唔知佢將我地700萬美金用咗來做乜
シェンムー 01:37 PM 08-22-17
動作生硬啲 , 其他唔夠detail 都算 , 唔係講緊解像度唔夠 , 而家個角色個靈魂完全無左 ........ 比起15年launch trailer 重要差 ......
錢唔夠我情願佢用返passport 個model 算: (
零式 01:40 PM 08-22-17
隻眼珠唔識郁好似黐上去咁,笑死我了
C.K.F. 01:47 PM 08-22-17
不如莎木fans聯署請求罪大介入
出動百厭狗接掌製作團隊啦!
莎月美希 01:50 PM 08-22-17
得咁小錢整,我唔會太過要求畫面有幾好,雖然真係冇想像中咁好,但如果可以將劇情向後推進,我仍然會接受,可能我要求低啦。
由手機版發出
ComeLOLoh 02:10 PM 08-22-17
真係要搵Team Ninja幫手搞搞個人樣,or SEGA
安安 02:13 PM 08-22-17
:-) 溫故知新 重溫廿年前出品:

https://www.youtube.com/watch?v=2DGIgTcUGI8
Virtua Fighter 3 - Model 3 Arcade Board Introduction
莎月美希 02:13 PM 08-22-17
有師兄話ff10都靚過佢,這句真,但《最終幻想X》從1999年開始開發,成本約40億日元(合3230萬美元);工作人員超過100多名,資金人手都相差好多,有時候批評果時要公平小小,我知咁講我隨時俾人插到出公海,但係2017年,用700萬左右美金,真係點整到大家心目中的大作?唔啱聽可以唔回應,免得引起罵戰及大家唔開心。
由手機版發出
harakuma 02:33 PM 08-22-17
十年前既ONLINE版CG都正到多多聲

可以由09:30睇起

豪傑公子 02:38 PM 08-22-17
我唔係太過擔心, 反正下年年尾先出, 仲有時間執
風間鈴木仁 02:38 PM 08-22-17
作者: C.K.F.:
呢D肯定唔係以前整 1 & 2 班人整.

鈴木裕唔知邊度求其搵班 2打6的人返來做.
真係唔知佢將我地700萬美金用咗來做乜
謝謝你已科水支持 , 到出 GAME 我買硬的 !

作者: 莎月美希:
得咁小錢整,我唔會太過要求畫面有幾好,雖然真係冇想像中咁好,但如果可以將劇情向後推進,我仍然會接受,可能我要求低啦。
由手機版發出
鈴木裕加油呀! 重有 1年多時間執一執 , 我都係希望可以完成全故事劇情比較重要性 !

作者: 莎月美希:
有師兄話ff10都靚過佢,這句真,但《最終幻想X》從1999年開始開發,成本約40億日元(合3230萬美元);工作人員超過100多名,資金人手都相差好多,有時候批評果時要公平小小,我知咁講我隨時俾人插到出公海,但係2017年,用700萬左右美金,真係點整到大家心目中的大作?唔啱聽可以唔回應,免得引起罵戰及大家唔開心。
由手機版發出
中肯中肯 ! 始終係大廠支持系列作真的不同公司仔 !
請問隻 GAME 有 PC / XB1 版本 ?
JUST PS4 ?
標籤:莎木III
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面