Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 57  ... 最後
日本動漫畫討論版>尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.15
柴崎幸 10:26 PM 12-29-11
作者: 神秘過客:
我第一次覺得感動o既章節係奈美篇, 最尾個紋身都好有意思
燒船個幕建議睇埋動畫版, 氣氛凝造不錯的
其實我連而家動畫做到邊都唔係好清楚...
最後前進號完成使命嗰集,大概係第幾話?
Thanks a lot。
神秘過客 10:35 PM 12-29-11
作者: 柴崎幸:
其實我連而家動畫做到邊都唔係好清楚...
最後前進號完成使命嗰集,大概係第幾話?
Thanks a lot。
動畫應該岩岩做到魚人島吧, 我近期都無時間追進度

梅利號果段應該係 #310~312
動畫集數資料可以查一下 wiki, 有齊哂的
http://zh.wikipedia.org/wiki/ONE_PIE...88%97%E8%A1%A8
bomber 10:46 PM 12-29-11
究竟宜家D貝仲有咩用??

作者: HON HON:
唔奇, 打1隻先, 跟住拖到1年半載至再講...
唔好唔記得搞左十年先去左故事一半...
宜家主線係有
歷險
VS 四皇 & 海軍
空白歷史
古代兵器
柴崎幸 12:49 AM 12-30-11
作者: 神秘過客:
動畫應該岩岩做到魚人島吧, 我近期都無時間追進度
梅利號果段應該係 #310~312
動畫集數資料可以查一下 wiki, 有齊哂的
http://zh.wikipedia.org/wiki/ONE_PIE...88%97%E8%A1%A8
真係唔該哂你,希望可以搵得返黎睇啦。
神秘過客 02:43 AM 12-30-11
作者: 柴崎幸:
真係唔該哂你,希望可以搵得返黎睇啦。
其他唔敢講, 不過強國 D 在線網一定幫到你
メソウサ 09:34 AM 12-30-11
作者: bomber:
究竟宜家D貝仲有咩用??

唔好唔記得搞左十年先去左故事一半...
宜家主線係有
歷險
VS 四皇 & 海軍
空白歷史
古代兵器
新人呢?
elmond 09:41 AM 12-30-11
基德已與大媽碰上,我覺得他的碰撞不下於路飛
雖然大媽重視糖果多……

強國已block哂香港ip
由手機版發出
神秘過客 09:16 PM 12-30-11
我岩岩試左, 仲睇到呀
hap3afrien 05:37 PM 12-31-11
其實路飛阿嫲係Bic Mac, 所以先咁大食
之後發現大食女係家姐, 又可以去救人了
(=v=)b 10:09 PM 12-31-11
作者: hap3afrien:
好難想像卡普同大媽係一對~
Eking 03:11 PM 01-01-12
大媽d下人都出到聲要寶物....打得成機率好低吧......
怪人怪人 04:26 PM 01-01-12
作者: Eking:
大媽d下人都出到聲要寶物....打得成機率好低吧......
但係果隻大口怪似係草帽果類亂來的怪物
未必聽人講
埃及使者 04:21 PM 01-03-12
剛開魚人島
占卜師話草帽會毀滅魚人島
係因為食哂10噸點心而令hig mam出手吧
但就預見唔到草帽會將矛頭指向自己身上

下集肯定俾娜美打+鬧到七彩
メソウサ 04:49 PM 01-03-12
咁卡普真係罪孽深重
小白熊 04:58 PM 01-03-12
作者: メソウサ:
咁卡普真係罪孽深重
何止罪孽深重.... 口味重好重下
bomber 09:21 PM 01-03-12
好奇一問, 點解雷利係俾人叫冥王, 同古代兵器同名?
LUFFY420 12:04 PM 01-05-12
好奇一問, 點解雷利係俾人叫冥王, 同古代兵器同名?
同名只是翻譯問題
在日本雷利的外號是漢字"冥王"
古代兵器是pluto

沙國篇那時雷利未登場
所以中文版將古代兵器意譯為"冥王"
KaKen 10:12 PM 01-05-12
作者: LUFFY420:
同名只是翻譯問題
古代兵器是pluto

沙國篇那時雷利未登場
但既然白星都可以係兵器
咁佢都都可以
bomber 01:02 AM 01-06-12
作者: KaKen:
但既然白星都可以係兵器
咁佢都都可以
即係霸氣都有可能係古代兵器既一部分
Eking 11:49 AM 01-06-12
即係霸氣都有可能係古代兵器既一部分
.....咁都可以有關連 ? .......
LUFFY420 11:55 AM 01-06-12
但既然白星都可以係兵器
咁佢都都可以
古代兵器-冥王 已說明是一戰艦
很久前在水都建成
設計圖也在水都的船匠間傅承
最後被franky燒了
所以雷利是古代兵器-冥王的可能性微乎其微
是但啦 12:15 PM 01-06-12
作者: LUFFY420:
同名只是翻譯問題
古代兵器是pluto

沙國篇那時雷利未登場
但既然白星都可以係兵器
咁佢都都可以
佢咪講得好清楚囉:

冥王 = 雷利

プルトン = 戰艦(PLUTO被誤譯為冥王)

ポセイドン = 白星

睇番漫畫版第三十七卷吧,入面已經講到明PLUTO呢個古代兵器係最惡既戰艦,可以透過設計圖整出嚟(之後幅圖被弗蘭奇燒咗),咁雷利又點會係古代兵器最惡既戰艦?
雙星 11:08 PM 01-11-12
三大戰力比娜美KO
埃及使者 11:16 PM 01-11-12
甚平入隊決定
遲早會同BIG MAM開戰
但肯定同斯摩格見一見面先

最TOP果3個俾娜美打到訓低
卓洛訓低都要翹起手
小白熊 11:21 PM 01-11-12
作者: 雙星:
三大戰力比娜美KO
作者: 埃及使者:
最TOP果3個俾娜美打到訓低
卓洛訓低都要翹起手
都吾係第一次
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17 57  ... 最後

返回主題版面