Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-27-21, 08:31 AM   #926
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
岩岩先拎魔神皇帝,果版鐵1同真31龍強制出,兩部半路加入返果陣都變左13改,我D機武器1係唔改1改就15,我隻鐵2都仲係15改

今集D BUG真係多到 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-21, 10:14 AM   #927
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
哩d 小bug好少事姐
今集咁多錢洗,再upgrade返囉
Alpha 3果時,直頭可以無限回復EN
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-21, 12:32 PM   #928
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
大部分戰線 無打
也沒重複打

未打哂遺跡, 連哥哥都未加入
聽說黃金遺跡, 但我找不到,
這集的地圖真的最垃圾系統,
要人到處找, D點又難按
我試過5分鐘都按不到想要的點 上下左右 得4個方向咋,為什麼 123 ,我在1點按右,不是去2而是去3

另外真結局路線....

果個故事一定未完....後邊一定有說DLC真結局

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-21, 03:13 PM   #929
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Terry仔 查看文章
哩d 小bug好少事姐
但alpha3果d屬良性bugs

今次機體甚至網上講既關卡消失,真係前代未聞

我自己暫時停左無玩

等佢fix晒先

我自己無睇攻略,無左某d關可能自己都唔知

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-21, 04:09 PM   #930
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有d任務玩完會開新任務
有d任務達成條件會提早開
某d任務之間玩先玩後會影響配國
好多變數野心太大了結出左一堆問題
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-21, 10:59 PM   #931
pet3
The One

破關後去2周目的點數是怎樣計出來?

我只有104016
不夠把好多強化晶片帶去2周

怎樣升的?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 11-27-21, 11:40 PM   #932
ShinDou

引用:
作者: pet3 查看文章
大部分戰線 無打
也沒重複打

我試過5分鐘都按不到想要的點 上下左右 得4個方向咋,為什麼 123 ,我在1點按右,不是去2而是去3

另外真結局路線....

我完全冇打戰線,有打晒遺產,有出俾我打就清,岩岩先打完審判,而家好似128 MISSION CLEAR,女主大佬好似70版左右入,黃金遺產可能要打比較多遺產先出﹖

地圖淨係禁1個方向就得,例如淨係禁左

更新仲有個BUG係用CONTINUE會得返180氣,原本我200氣,1想SL就會變返180氣

此篇文章於 11-27-21 11:47 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-27-21, 11:47 PM   #933
ShinDou

引用:
作者: Terry仔 查看文章
哩d 小bug好少事姐
今集D錢真係多到冇地方用,未爆機仲有成千萬未用 @@

15改武太屈,機5改算,都改左廿幾隻15改

達巴正樹真係炸得好爽,兩個都炸左千幾隻,3RD ACE先得百幾隻

尤其達巴有決心大力MAP,唔開精神都1砲2萬幾,裝行路補EN SP,可以1TURN1條友清場咁濟,除非有十萬血大佬,仲可以裝埋行路拎MXP,試過打十波一場行左萬幾MXP @@
舊 11-28-21, 02:01 AM   #934
pet3
The One

引用:
作者: ShinDou 查看文章

達巴正樹真係炸得好爽,兩個都炸左千幾隻,3RD ACE先得百幾隻

尤其達巴有決心大力MAP,唔開精神都1砲2萬幾,裝行路補EN SP,可以1TURN1條友清場咁濟,除非有十萬血大佬,仲可以裝埋行路拎MXP,試過打十波一場行左萬幾MXP @@
你這種玩法做咩唔用騎士魔法

FGO 目標預算
舊 11-28-21, 07:12 AM   #935
Terry仔

引用:
破關後去2周目的點數是怎樣計出來?

我只有104016
不夠把好多強化晶片帶去2周

怎樣升的?
聽講係跟MxP除10咁計

此篇文章於 11-28-21 08:52 AM 被 Terry仔 編輯。
舊 11-28-21, 09:04 AM   #936
ShinDou

引用:
你這種玩法做咩唔用騎士魔法
艾爾冇決心冇得1TURN清場,而且今集D卒企得太散,唔係好多招MAP射程夠射,有時12格都射唔晒1行,可能櫻多3格射得晒,但好似細力D,達巴招MAP成7千攻

正樹因為P MAP 3格,未有阿路加MARK2前就靠佢炸,達巴1換機就炸得好爽

暫時482總回合,任務過關次數254,不過唔知點解佢計到咁多任務,我睇SAVE果陣好似未夠130CLEAR,開頭我打得好慢,成日用正樹手加減打淨十血俾後面執,有時要搵相關人事殺又慢慢等佢過去

睇返係區域129,艦內125,可能拎EXP擊墜果D,MISSION拎野同ACE都當1次任務過關﹖

此篇文章於 11-28-21 09:22 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-28-21, 09:34 AM   #937
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:

15改武

我應該玩到中後段都仲係5改機,0改武
都仲係覺得好大力
不過正樹零改武map 就太細力
亞路加mk2 仍然都係暴力
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-21, 06:01 PM   #938
ShinDou

引用:
作者: X&Y 查看文章
15改武

我應該玩到中後段都仲係5改機,0改武
都仲係覺得好大力
不過正樹零改武map 就太細力
亞路加mk2 仍然都係暴力
今集D新系統真係太屈,而且好多0改都已經有6,7千攻,最高應該有8千幾攻,大力過以前好多,唔會打唔入,搞到易得濟

正樹15改MAP其實都係得4500攻,不過熱血MAP炸萬幾夠秒好多卒,其實唔多卒2萬血,多數佢熱血SM分析1.2倍都秒到

2周真係要唔繼承0改打精英先得,好似話12月會開超精英

岩岩打到淨返HEAVEN & WORLD同天堂之門行動兩個都係星,見出左未知戰線就打下,打佢十次拎埋第2粒奇蹟都未變緊急,應該因為係傳左去第2個空間所以唔計,1場成8千MXP,隻大佬70萬血,龍馬都係覺醒炸4下收工

打完岩岩升爆AOS 100%拎埋第2粒2回行動,俾老老修開場攻指加特攻指都好正,戰術指揮改左唔P搞到佢學戰術待機都冇乜用,除非其他人唔行上去等人埋黎

此篇文章於 11-28-21 06:11 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-28-21, 06:35 PM   #939
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
玩到過左被狙擊的學園清緊dlc
青英mode,有限度改造
我又幾滿意今集難度
真實系比卒打兩野就爆
高命中率雜魚
走去打boss比人反擊打爆既npc
單機劇情登場唔夠打要本隊到場
有番d舊機戰感覺
有番改造樂趣

(可能x同t菁英mode都係咁不過因為他冇sr pt冇玩唔知)
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-21, 09:38 PM   #940
ShinDou

引用:
作者: 真!DC 查看文章
玩到過左被狙擊的學園清緊dlc
青英mode,有限度改造
我又幾滿意今集難度
真實系比卒打兩野就爆
高命中率雜魚
走去打boss比人反擊打爆既npc
單機劇情登場唔夠打要本隊到場
有番d舊機戰感覺
有番改造樂趣

(可能x同t菁英mode都係咁不過因為他冇sr pt冇玩唔知)
由手機版發出
單機版其實唔駛等,0改裝晒地形S運動性PART都夠避,你打落去就會覺得係易過以前,除非你唔升AOS

140MISSION CLEAR,打完HEAVEN & WORLD變緊急,但第1次緊急有3版揀,有2版有星,*HEART TO HEART,*在天使之輪上,同冇星既無盡的夢,之前睇巴哈好似有人話唔打無盡的夢先會食左,之後會話OUT爪男上左宇宙,好似會搞到果兩個冇得加入

不過我打HEAVEN & WORLD之前好似仲有版出仔強制出既好似暫時唔見左,可能要打晒呢邊幾版先會出現返,因為我1早救左出返黎就唔打佢先了

睇強化PART,拉基亞斯之風,ALPHA勳章,Z紋章,VXT結晶,得VTX未有機過黎,睇黎後日談應該係VTX﹖

此篇文章於 11-28-21 10:58 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-29-21, 01:18 AM   #941
大懶財
Ultimate Gamer

PSN  IDJACKYSIN
F.GGG招超必15段改過萬攻好爽

今集決心精神太屈機 是但一個都可以玩one turn kill

今集最唔滿意係cut in位,你cut乳搖我明,但你唔好其它detail位都懶得做la.....以前og系列幾有動感

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-21, 07:40 AM   #942
ShinDou

超光子鐵甲飛拳都過萬,仲有魔神力1.2倍,不過最大力應該都係龍馬有1.3倍,雖然得9300攻,又有覺醒可以狂補精神狂炸大佬,srx又有覺醒仲3個都有熱血,係低d攻
舊 11-29-21, 09:45 AM   #943
pet3
The One

引用:
超光子鐵甲飛拳都過萬,仲有魔神力1.2倍,不過最大力應該都係龍馬有1.3倍,雖然得9300攻,又有覺醒可以狂補精神狂炸大佬,srx又有覺醒仲3個都有熱血,係低d攻
srx 可以5個強化道具

m點又可以無限買強化道具

格+300 (如果同時安裝射300時 格再加200)

射+300 (如果同時安裝格300時 射再加200)

如果我安裝2個格+300,1個射300

第2個格300會有沒有特殊效果變500

FGO 目標預算
舊 11-29-21, 10:50 AM   #944
ShinDou

引用:
srx 可以5個強化道具

m點又可以無限買強化道具

格+300 (如果同時安裝射300時 格再加200)

射+300 (如果同時安裝格300時 射再加200)

如果我安裝2個格+300,1個射300

第2個格300會有沒有特殊效果變500
呢個應該1裝落去就睇到效果係乜,裝晒2個應該係格射都加500,但你用左2個位了,不如裝水晶之心,1個都5百攻

加最多應該係1.1倍果d,仲有勝利回合1.3倍都疊到
舊 11-29-21, 02:27 PM   #945
pet3
The One

引用:
呢個應該1裝落去就睇到效果係乜,裝晒2個應該係格射都加500,但你用左2個位了,不如裝水晶之心,1個都5百攻

加最多應該係1.1倍果d,仲有勝利回合1.3倍都疊到
那個唔止加攻嘛

仲加移動和射程(好像沒有只限射擊系招,所以是格系都加射程)

比純加500好用

-------------------
回家試了
一定要2+2 先有1000
不能2+1 =1000

FGO 目標預算

此篇文章於 11-29-21 08:37 PM 被 pet3 編輯。
舊 12-01-21, 09:25 AM   #946
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
大部分戰線 無打
也沒重複打

另外真結局路線....

黃金的遺產最好過左出兇鳥30th個關之後解

另一主角機會繼承改造

三關黃金的遺產,第一關係歐洲,第二關係南美

第三關係火星圈

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-21, 05:49 PM   #947
pet3
The One

引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
黃金的遺產最好過左出兇鳥30th個關之後解

另一主角機會繼承改造

三關黃金的遺產,第一關係歐洲,第二關係南美

第三關係火星圈
2周目快速主線46話白金了
之後讀回一周目 完全關完成的save 等新dlc 好了

這次2周目完全沒意義

FGO 目標預算
舊 12-04-21, 03:21 PM   #948
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
玩左咁耐機戰

第一次一周目玩到 30+個人 LV99

此篇文章於 12-04-21 05:45 PM 被 420secured 編輯。
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-21, 05:01 PM   #949
Terry仔

好似已經用唔到刷錢大法
刷咗兩次,每次都係刷到某個時間,我部機就會攻擊敵人,之後完場
舊 12-05-21, 08:34 AM   #950
ShinDou

龜速爆1周精英真理,隱藏拎晒,應該有打晒所有版

拎埋150版個任務就彈左盃出黎,總回合好似5百幾,好早已經兩邊99晒

錢淨返2千幾萬未用,戰線淨係打過十次未知

其實唔駛特登刷錢,AOS爆晒,水晶心好似換左8個度

擊墜達巴2千幾,正樹都千幾,第3就2百幾既龍馬

最後版都係達巴1TURN炸晒D卒,之後龍馬打2野就死 @@ 如果谷盡攻可能1野秒得到,唔多血,不過如果唔夠高攻秒卒可能會難打,連D卒都2回MAP

2周真係要唔繼承打下0改先,改左真係太易

此篇文章於 12-05-21 08:53 AM 被 ShinDou 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 06:24 AM

手機版 | APP版