Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-01-21, 07:35 AM   #776
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
可惡可恥,所以大家要 say no
謝絕DLC課金,罷買DLC課金
如果係後日談dlc我又好樂意比錢
只要dlc唔會唔買影響遊戲完整性同我唔討厭
反而成日鐘意既game都想dlc佢又唔出
我仲等緊bio8出dlc
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-21, 08:13 AM   #777
風間鈴木仁
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 真!DC 查看文章
如果係後日談dlc我又好樂意比錢
只要dlc唔會唔買影響遊戲完整性同我唔討厭
反而成日鐘意既game都想dlc佢又唔出
我仲等緊bio8出dlc
由手機版發出
Bio8 dlc就99%一定會出,制作需時,
我極討厭果d本身遊戲內有買DLC解鎖幾MB果類
真的十分賤格,一定罷買,唔洗講,
有幾GB另外故事或者IF故事 就等70~80%OFF 先考慮平玩!

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 11-03-21 03:34 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-21, 09:47 AM   #778
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
結局boss係打完既
不過今次系統上xx戰線係可以一直玩,爆機後都可以玩,所以算係boss臨死前比個理由你去打xx戰線

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-21, 09:56 AM   #779
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 額倆羅 查看文章
請教下各位師兄,
買實體再加其他dlc,
係唔係內容都唔夠ultimate edition多架?
因為我始終都想買隻實體留念,但都想要dlc內容呢…
你呢個情況,應該買咗實體版先,你覺得好玩之後再決定買dlc。
依家先買係正版合法渠道下,會少咗下載版的預購特典。
大戰30有PC版,所以純粹只要數據嘅話,一定可以齊資料(咩方法Google吓就得)。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-21, 10:01 AM   #780
1pi

引用:
作者: flpchoho 查看文章
先係遊戲比左一個所謂「結局」玩家先,再係一段時間後(可能在遊戲發售後的6-9個月左右),公佈同出埋DLC3,4同5之後,再出呢個所謂真結局/後日談DLC。當然全部都要付費

拉長遊戲的生命週期,唔需要太快再推出新作
(賺盡玩家的金錢

同G Gen Cross Rays的銷售技巧相同(B記商法)

G Gen Cross Rays:
遊戲本篇(2019 年 11 月 28 日上市)
付費DLC季票(上市後每個月釋出的追加派遣作戰組合,有1~4)
付費衍生關卡套組(2020 年 5 月 28 日釋出的 DLC更新)
免費 DLC(2019 年 11 月 28 日~2020 年 5 月 28 日不定期釋出、各種特典的DLC)

再係2021年1月公佈會在2021年3月25日出埋隻白金版賺埋最後一水(當然機戰出白金版的機會好微好微,最多係做減價)
如果係咁嘅話,到時可以再入埋隻白金版PS4實體版黎收藏。
舊 11-01-21, 10:16 AM   #781
額倆羅

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 1pi 查看文章
你呢個情況,應該買咗實體版先,你覺得好玩之後再決定買dlc。
依家先買係正版合法渠道下,會少咗下載版的預購特典。
大戰30有PC版,所以純粹只要數據嘅話,一定可以齊資料(咩方法Google吓就得)。
謝賜教
尋日我都係買咗實體PS4版,DLC買唔買都係遲啲再算,
始終DLC嘅內容介貴過隻遊戲本身,呢個心理關口真係好難跨過……

舊 11-01-21, 10:30 AM   #782
1pi

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
謝賜教
尋日我都係買咗實體PS4版,DLC買唔買都係遲啲再算,
始終DLC嘅內容介貴過隻遊戲本身,呢個心理關口真係好難跨過……
呢個問題嘅核心係你鐘唔鐘意隻遊戲同埋鐘唔鐘意依個遊戲系列(即係有無愛)。
如果係有愛嘅,自然想遊戲製作團隊和發行商獲利。佢地見有利可圖,才會出系列續作。
如果純粹要齊資料玩嘅,其實免費玩都得,尤其是係有PC版嘅情況下。
舊 11-01-21, 04:12 PM   #783
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 1pi 查看文章
如果係咁嘅話,到時可以再入埋隻白金版PS4實體版黎收藏。
機戰出白金版的機會好微好微,最多係做減價

始終G Gen係親生仔(自己野),機戰係要比錢人(版權要比錢)先可以出,成本唔同
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-21, 04:56 PM   #784
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
第1次買amazon jp係搞到件野送到去屋企隔離個商場成日都無送貨員接黎比我
然後自己要去pickupp.io搵客服話我自己去拎得啦

今次隻超限真係比pickup.io玩死

舊 11-02-21, 04:58 PM   #785
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

始終G Gen係親生仔(自己野),機戰係要比錢人(版權要比錢)先可以出,成本唔同
T過左咁耐都無包真結局版直接賣

我唔覺得會有

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-21, 05:22 PM   #786
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: ko121314 查看文章
第1次買amazon jp係搞到件野送到去屋企隔離個商場成日都無送貨員接黎比我

然後自己要去pickupp.io搵客服話我自己去拎得啦

今次隻超限真係比pickup.io玩死

不過日亞economy果間係唔多掂
上次農曆新年俾佢整唔見我啲貨添

BTW tenso轉運用EMS已經到咗
今晚開戰

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 11-03-21, 11:07 AM   #787
1pi

引用:

你啱,多數應該係咁。

依家買多隻大戰30 PS4實體版 黎收藏約$465,會有一個遊戲膠盒、一隻碟、一個贈品和入code紙。

之前,我買嗰隻火線縱橫 白金版PS4實體版,有一個膠盒+劣化咗嘅白金版封面、一隻碟和入code紙。如果大戰30有白金實體版,可能都係差唔多。
舊 11-03-21, 03:14 PM   #788
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
https://youtu.be/YMA-8ObOQXc

AUTO模式偉大,現在連掛機賺錢也可以了
由手機版發出
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-21, 03:16 PM   #789
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章

由手機版發出
尋日試左....係唔錯, 不過南美戰線打左一次後,要過一定關數後先會再出, 我搵緊有冇其他關有相同效果~

舊 11-03-21, 03:33 PM   #790
真!DC
Banned User
奉行我道

要咁多錢做乜a
由手機版發出
舊 11-03-21, 11:48 PM   #791
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章

由手機版發出
正wo, 返工可以掛
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-21, 10:04 AM   #792
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 真!DC 查看文章
要咁多錢做乜a
由手機版發出
其實主要都想賺MXP
2周目去SHOP買繼承要素用

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-21, 11:14 AM   #793
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: GN00508771 查看文章
其實主要都想賺MXP
2周目去SHOP買繼承要素用
純粹MOVE+錢同MXP的ITEM都係只得一個。
你刷可以2樣一齊刷
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-21, 12:07 PM   #794
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Auto模式對機戰真係夾,應該保留既要素
但如果有得設定得detail d 仲好

舊 11-05-21, 01:14 AM   #795
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
有無人知點樣會比人迫去做主線?
好似有D關會消失左?起碼發現勇者王既「友 -NAKAMA-」會消失,雖然都係會拎到後援角色
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-21, 07:44 AM   #796
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
我未試過,不過fd試過,估計係打太多,可能狂刷戰線果d,應該d版有限制總任務數,過左就變紅緊急迫你1定要打主線,有d主線版1打就有d支線任會冇左,最好應該都係打晒支線先,淨係唔好打戰線
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-21, 08:44 AM   #797
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: ShinDou 查看文章
我未試過,不過fd試過,估計係打太多,可能狂刷戰線果d,應該d版有限制總任務數,過左就變紅緊急迫你1定要打主線,有d主線版1打就有d支線任會冇左,最好應該都係打晒支線先,淨係唔好打戰線
我都唔打戰線,只係支線都未完就緊急,我到兒家40關都未打鐵也加入,已經強我去到問10億人,我又唔刷回合拎錢,呢個位唔夠透明
另外角色技能係咪無得自己排位?之前都有架
發覺有d細位怪怪地,都係d ui、文字問題,機攻艦5改寫消耗+20en、芯片妖精祝福效果寫係應援
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-21, 09:50 AM   #798
Eking

註冊日期: Feb 2006
係會迫打主線, 應該係打主/支/戰線時會有計分? 我有時係打完某戰線突然要打主線~

舊 11-05-21, 10:31 AM   #799
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Lamsze 查看文章
我都唔打戰線,只係支線都未完就緊急,我到兒家40關都未打鐵也加入,已經強我去到問10億人,我又唔刷回合拎錢,呢個位唔夠透明
另外角色技能係咪無得自己排位?之前都有架
發覺有d細位怪怪地,都係d ui、文字問題,機攻艦5改寫消耗+20en、芯片妖精祝福效果寫係應援
我拎左鐵也幾版,岩岩先打完谷神星,冇時間打,暫時未俾人迫過,我係清晒支線同遺產先,岩岩淨返谷神星,冇晒其他野打先打 @@

我都冇刷過野,我隻環有裝行路拎錢同mxp,但冇特登屈,同埋今次我有留大佬俾相關人事殺,有時可能慢左幾turn

定係關戰力lv事?我先岩岩40lv度,戰力好似岩岩百萬,十5改好似3隻

排位冇留意轉得,今集係唔少寫錯野
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-21, 11:25 AM   #800
真!DC
Banned User
奉行我道

乜鐵也咁唔受歡迎個個都唔拎住
由手機版發出

論壇跳轉

現在的時間是 10:34 AM