Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-12, 12:19 PM   #101
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
都係講返現時調整點算數,真係吋佢都嘥氣…

闇慈搞咩好似仲改弱咗?
JUSTICE打I-NO同AXL就真係等死,NB印象中係被擊中消失既貫通判定…
拉開4/5畫面,米劍打佢唔到既距離,AXL淨用立P/前K/鐮閃已經夠完封。唔係直前到有半條氣出米刀為止下嘛…

I-NO一代不如一代

...我隻I-NO都輸左好多年了...

不過點都好,有得玩我就開心了
...好懷念當年日日出去打的日子...

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 12:24 PM   #102
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: {蒼} 查看文章
I-NO一代不如一代

下,聽講I-no超強化左喎....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 12:25 PM   #103
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: {蒼} 查看文章
I-NO一代不如一代

等家用啦,SEGA出名玩不平等條約,香港又冇幾多人玩有邊個受得起…

舊 06-05-12, 12:25 PM   #104
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
已知。
冇腦寶座唔係屬於在下
冇腦喎,呢個屬性我一定係香港全一

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-05-12, 12:26 PM   #105
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: s2001154 查看文章
3燈勝過3篇幅
吵這些隻game合唔合你玩既野好無謂
等隻game出左就出黎挑飽佢 證明你識玩
利申 我仲未決定Download黎玩\~/
玩得一個月就P4U突入 感覺上勁蝕

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-05-12, 12:33 PM   #106
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
利申 我仲未決定Download黎玩\~/
玩得一個月就P4U突入 感覺上勁蝕
做得GG既死忠 唔會考慮咁多架啦
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 01:16 PM   #107
千野 衛
Ultimate Gamer
KY KISKE

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDChino121484
XBox Live GamertagKANDA1214
講起上黎,官網無左Sega個名既。

舊 06-05-12, 01:53 PM   #108
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

上年定上兩年石渡打贏左Sonic搶返GG個版權嘛

呢個都係點解會有BB而GG停產既因素

此篇文章於 06-05-12 01:58 PM 被 s2001154 編輯。
舊 06-05-12, 01:58 PM   #109
蒼森.laio

今晚想出番天天玩下...(唔會冇左吧?)

舊 06-05-12, 02:01 PM   #110
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

比我選擇一盆冷飯返叮定一碟唔差既新菜
我會去支持碟新菜囉
只係香港班玩家永遠鐘意食冷飯多過食新菜姐
由手機版發出
舊 06-05-12, 02:13 PM   #111
knife-edge
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
比我選擇一盆冷飯返叮定一碟唔差既新菜
我會去支持碟新菜囉
只係香港班玩家永遠鐘意食冷飯多過食新菜姐
由手機版發出
各人唔同口味
我就覺得GG之後D格GAME唔係唔好玩
而係冇左玩GG果時果種FEEL...
感覺玩極都仲有新野既感覺
隻GAME越改越多野.......變相好玩左
我自己就鍾意GG果種特化角色同個系統夠多野....可以係打果陣多D選擇
-
你自己對GG冇愛就算但唔好拉埋成個HK人來講
GG係唔掂,日本就唔會拉返隻R來試人氣

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win

此篇文章於 06-05-12 02:15 PM 被 knife-edge 編輯。
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 02:14 PM   #112
風音
The One

Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
反而係bb人氣唔太夠吧

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 02:19 PM   #113
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: knife-edge 查看文章
各人唔同口味
我就覺得GG之後D格GAME唔係唔好玩
而係冇左玩GG果時果種FEEL...
感覺玩極都仲有新野既感覺
隻GAME越改越多野.......變相好玩左
我自己就鍾意GG果種特化角色同個系統夠多野....可以係打果陣多D選擇
-
你自己對GG冇愛就算但唔好拉埋成個HK人來講
GG係唔掂,日本就唔會拉返隻R來試人氣
我其實講緊P4U..........

咁係咪冷飯返叮先

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-05-12, 02:21 PM   #114
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

我食開西蘭花炒鮮魷但變左西芹炒鮮魷
真係食唔到
為有轉餐廳 除非原菜上返馬
舊 06-05-12, 02:21 PM   #115
蒼森.laio

又唔好咁講~
我都有玩BB,只係比BB我更中意GG咁姐...
好野自然有FANS GA 啦,
其實唔單只HK,
日本的GG PLAYER對BB的反應都比當年GG時代的冷
但又會吸到D新PLAYER
中意玩邊隻就玩邊隻LAW~

當然佢出隻全新我會便開心啦~

舊 06-05-12, 02:22 PM   #116
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: 風音 查看文章
反而係bb人氣唔太夠吧
BB本來就係因為大人既原因而整出來
事實上都算好成功咁吸引左好多新既玩家
不過舊有玩GG既玩家大多唔係好比隻GAME吸引到
變左玩就有玩......不過唔係核心果D
-
你要知道1隻GAME要長久通常都係要有1大班HARDCORE玩家支持
呢樣野BB做唔到仲

u win
舊 06-05-12, 02:24 PM   #117
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

第日出隻GG X BB就會有架啦應該
舊 06-05-12, 02:28 PM   #118
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
我其實講緊P4U..........

咁係咪冷飯返叮先
咪話各人口味唔同囉
返叮得來好玩我接受到喎
-
基本上咩格GAME我都會試下....
不過練唔練就另1回事了
P4U香港有咩??@@唔見既
-
亦可以咁講...
隻GAME係好玩有市場既先會出到咁多改版....
BB,SF,GG亦是
你睇GG而家個名水蛇春咁長
引用:
闇慈搞咩好似仲改弱咗?
JUSTICE打I-NO同AXL就真係等死,NB印象中係被擊中消失既貫通判定…
拉開4/5畫面,米劍打佢唔到既距離,AXL淨用立P/前K/鐮閃已經夠完封。唔係直前到有半條氣出米刀為止下嘛…
隻JU好似防比小P仲勁....而家平地4466都好似唔錯(比起小P啦)
不過隻野對住同樣SHOOTING系既角色暫時係苦手到爆
VE,AXL,YOYO果D應該係苦戰

u win

此篇文章於 06-05-12 02:46 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 06-05-12, 02:41 PM   #119
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 神田 佐助 查看文章
既然你話係…咁你覺得,
話人無腦同話人唔用腦有分別嗎?
我想講係尊重,
贏左就話人無用腦打已經夠無品,
何況係輸。
你真係冇得頂
我一早講左冇腦o既係個角色 , 唔係用家
對面用唔用腦打唔係問題
但個角色可以令到對面唔用腦打, 就令我覺得享受唔到隻 GAME
關乜Q 尊唔尊重事 ?
定係你想我尊重開發個班友 ?

舊 06-05-12, 02:51 PM   #120
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
仲未俾人吋夠…
角色太勁>冇腦一樣贏>對手勝之不武
想當年ARCADIA有個專欄係拆解D輸家藉口,可惜香港冇書識做…

老實在下又真係冇聽過石渡同SEGA打官司。
BB暫停某程度上同P4U有關吧。

舊 06-05-12, 02:57 PM   #121
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
仲未俾人吋夠…
想當年ARCADIA有個專欄係拆解D輸家藉口,可惜香港冇書識做…

Check this
舊 06-05-12, 03:00 PM   #122
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
仲未俾人吋夠…
輸咪輸囉
我一路都係話隻 GAME改到個角色好有問題
我覺而你地唔覺 , OK , 因為你地係高手 , 我係廢柴玩家
但係冇啦啦比人屈我唔尊重對手

係咪真係打機只為勝負 ?
想討論下隻GAME 本身都唔得先 ?

舊 06-05-12, 03:01 PM   #123
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: knife-edge 查看文章
咪話各人口味唔同囉
返叮得來好玩我接受到喎
-
基本上咩格GAME我都會試下....
不過練唔練就另1回事了
P4U香港有咩??@@唔見既
我講緊呀
P4U家用版7月已經出
咁我梗係去支持隻新作

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-05-12, 03:05 PM   #124
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
仲未俾人吋夠…

唔係打官司
係買GG既版權
佢要用個合理價買得返個版權唯一方法係擱置佢好多年
令隻野個價值下跌..
之後再出另1隻野頂死佢
咁幾年後大家就有計傾啦
引用:
我講緊呀
P4U家用版7月已經出
咁我梗係去支持隻新作
老細...
隻GGXXACPR好似最快都要9月先出到

u win
舊 06-05-12, 03:07 PM   #125
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
輸咪輸囉
我一路都係話隻 GAME改到個角色好有問題
我覺而你地唔覺 , OK , 因為你地係高手 , 我係廢柴玩家
但係冇啦啦比人屈我唔尊重對手

係咪真係打機只為勝負 ?
想討論下隻GAME 本身都唔得先 ?
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
首先 , " 用金FD block" 純粹個人喜好 , 不喜請插
然後 , 我從來冇話過自己好有腦 ( 請勿非黑即白 )
最後 , 我真係唔夠料去討論技論 ,
只係一招非常有優勢o既招式 , 我覺得好無腦 , 你唔一定要認同
你又要討論隻game但又要去除技術部份
咁一隻game無左技術部份.....除左無腦之外仲可以有咩?
已經唔係討論AC,係所有game都係........
仲要事實係......其實咩game你無技術既話都唔會有樂趣
就算係簡單如街霸2一樣 你無技術唔用腦玩都唔會好玩
你不如好具體咁講下你既論點,點為止「好game」.....

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 10:07 AM

手機版 | APP版