Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-31-21, 01:37 PM   #26
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: leungky1 查看文章
懷疑騰訊爸爸筆錢可能都差唔多洗哂
近排連小賺嘅Astral Chain都斷絕關係
令我覺得佢短期財困清盤都唔怪.....
理論上唔會既,不過騰訊爸爸應該會為佢注入更多生命,甚至正式入主。

舊 01-31-21, 01:47 PM   #27
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
岩,呢幾年個市場大把錢 ,佢肯做大把人比錢佢洗
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-21, 04:19 PM   #28
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
變左中國騰訊既公司, 出乜都唔會買
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-21, 06:18 PM   #29
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Terry仔 查看文章
Jobs 又係咁接,同一時間邊可以開咁多個壇
MS 已經知道捉咗蟲,即刻終止咗(唔記得game 名)

如果17年老任就開始俾錢佢開發B3,咁就一定係助養啦
到今時今日連少少trailer 無
Scalebound / Granblue Fantasy Relink

依家係睇吓隻巴比倫隕落食唔食到糊............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-21, 06:35 PM   #30
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
不如將個Ip賣去sony,轉交小島再合作不是沒有可能再出。

小島最弱係動作

舊 01-31-21, 08:30 PM   #31
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
理論上唔會既,不過騰訊爸爸應該會為佢注入更多生命,甚至正式入主。
騰訊入哂都可以當清盤咁理解架啦
又唔係Marvelous咁海量作品發行,變味實勁好多

此篇文章於 02-01-21 12:32 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-21, 08:55 PM   #32
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: darkvolver 查看文章

小島最弱係動作
點解覺得sony會買?
sony幾時買過弱勢IP

sony連自己堆日系IP都唔理啦
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-21, 11:54 PM   #33
comeonjames
Junior Member

註冊日期: May 2017
引用:

小島最弱係動作
當年正正係罪大(M$唔記得)唔買,所以先去老任...
comeonjames 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-21, 11:28 AM   #34
darkvolver
頹冗

引用:
作者: wsx360 查看文章
點解覺得sony會買?
sony幾時買過弱勢IP

sony連自己堆日系IP都唔理啦
引用:
作者: comeonjames 查看文章
當年正正係罪大(M$唔記得)唔買,所以先去老任...
我到係個句,生意冇話一定的敵人及朋友,只有水位大家接受的程度是否ok?

當然,神谷想整死個Ip又另一件事?

=================================

OT:

另外,三上隻東京幽靈有沒有消息?有沒有延期?

舊 02-01-21, 11:39 AM   #35
stephen1980
Game Master

引用:
我到係個句,生意冇話一定的敵人及朋友,只有水位大家接受的程度是否ok?

=================================

OT:

老任買起唔少正ip唔出,隻零幾時先出啊
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-21, 11:49 AM   #36
wsx360
Game Master

引用:

OT:

問題就係Bayonetta呢個IP唔賺錢
老任會救佢只係當時WiiU 缺game

仲有Bayonetta呢個IP係sega
當年sega唔出錢整B2就已經將呢個IP判死刑
唔係老任出錢呢個IP根本一早收左皮
舊 02-01-21, 12:10 PM   #37
神人ではない!新人だ

B姐3一定係NS冇得走架嘞,問題只係仲會唔會出啫。
就算任記想賣,SORRY都唔會買…

要買又冇理由唔買埋2,不過要玩既又一早玩晒,好賣有限。
死都要搵白金既,開個新PROJECT唔好?

舊 02-01-21, 12:40 PM   #38
wsx360
Game Master

對老任黎講Bayonetta 3出唔出其實都冇乜所謂
隻game賣得好又要同sega , 賣唔好都要分比sega

不如專心搞Astral Chain 2好過
舊 02-01-21, 04:25 PM   #39
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wsx360 查看文章
對老任黎講Bayonetta 3出唔出其實都冇乜所謂
隻game賣得好又要同sega , 賣唔好都要分比sega

不如專心搞Astral Chain 2好過
原來2仲有$EGA份架?仲以為一早賣斷咗…
算啦,咪當做下善事囉,傳說人地用咗差唔多兩間白金公司既資本去同櫻大戰做帛金呀

此篇文章於 02-01-21 04:31 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-21, 07:48 AM   #40
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-21, 09:38 AM   #41
stephen1980
Game Master

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-21, 09:48 AM   #42
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
鬢返無印幼女期嘅麻花辮,收伏線nice
加埋DMC維吉爾crossover,fans要高潮鳥
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-21, 09:56 AM   #43
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
諗緊佢無端端放Astral Chain隻狗出嚟想點......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-21, 10:18 AM   #44
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: stephen1980 查看文章

引用:
作者: leungky1 查看文章
諗緊佢無端端放Astral Chain隻狗出嚟想點......
由手機版發出
幾個可能,
一係純粹想fake人以為係Astral Chain,
二係想將隻狗定位做Platinum嘅吉祥物,亂入其他game等多啲人認得,
三係想連接Bayonetta同Astral Chain嘅世界觀,

我自己就覺得係用嚟fake人/當彩蛋多
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-21, 11:34 AM   #45
Terry仔

終於都有啲料公佈一下
不過感覺 唔係好B姐feel
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-21, 11:43 AM   #46
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
鬢返無印幼女期嘅麻花辮,收伏線nice
加埋DMC維吉爾crossover,fans要高潮鳥
真係唔講唔記得係幼女期個髮型
而家就咁望真係有D村姑feel

舊 09-24-21, 03:41 PM   #47
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: Terry仔 查看文章
終於都有啲料公佈一下
不過感覺 唔係好B姐feel
個頭髮造型比任天堂規制

舊 09-24-21, 03:56 PM   #48
wsx360
Game Master

舊 09-24-21, 04:33 PM   #49
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
神谷咁講睇怕都唔駛擔心
真心呢隻真係等咗好耐

舊 09-24-21, 05:25 PM   #50
darkvolver
頹冗

睇完個影片.....感覺個frame rate會幾令人擔心。

Little one代替皮姐在日本發圍,都解釋得到。需要身體外觀好像肥左。

終於不用崩壞3....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Bayonetta Origins ベヨネッタ オリジンズ: セレッサと迷子の悪魔 fantasy俊仔 電視遊戲討論版 18 04-21-23 12:29 PM
FS: [WiiU] Bayonetta 1+2 (美版) yipchunyu 買賣專區 0 02-03-18 10:24 AM
[WiiU] Bayonetta 2 + Bayonetta 1 seed2005 電視遊戲討論版 739 09-16-16 05:06 PM
出售WII U BAYONETTA 1 + 2 yeungalex13 買賣專區 0 10-05-14 11:21 AM
[SELL]WiiU Bayonetta 2 + Bayonetta 1 lauyan 買賣專區 1 09-20-14 11:54 PM

現在的時間是 05:49 AM

手機版 | APP版