Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-07-20, 09:14 AM   #151
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 風之將 查看文章
終於都攞兩小時內盃
卡路羅絲counter beta會俾佢打返,咩料呀 醫院喺兩隻beta間房,開門如果唔即刻扔手榴彈,近門嗰隻好大機會會開門
近房門好像我樓上個影片禁不是一定,我估係RNG...

舊 04-07-20, 09:18 AM   #152
風之將

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: darkvolver 查看文章
近房門好像我樓上個影片禁不是一定,我估係RNG...
我試過幾次開門關門等重置但佢正拳打開門,搞到企左喺度...""

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 09:44 AM   #153
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
應該都係爆機之後會有...我爆左easy都已經有。

另外想問大家醫院arena.....會企邊個位置會好d?
咁呢隻真係可以確定係farming game,所以我上面話應該要打完hardcore以上先出先合理
因為我尋晚買咗火箭炮嚟打咗陣,就明點解有人話inferno最難係一開頭同last boss
用火箭炮唯一一個我覺得比較陰人嘅位係下水道3隻寄身獸跌落嚟嗰度,如果你停定定同佢哋玩,而唔即走/即射,就會畀後面隻hunter y吞食
除此之外我諗全game speedrun都冇難度咁濟,係last boss嗰度睇你用唔用埋啲防守系道具,我就咁睇完全唔用練下dodge仲好,唔係真係連嗰丁屎難度都冇埋

即係理論上,如果你目標只係好清晰拎完白金就收工,呢隻game其實真係好易,攻略法都好簡單易明
基本上只要爆完一次assist/standard,之後狂reload farm carlos醫院嗰個位,farm到夠買火箭炮就開工打hardcore/nightmare/inferno轟炸完場
hc呢次應該仲可以順便做埋其他成就,除咗係唔開箱呢個最簡單就打一次assist

醫院area我企一出場開始嗰個位,如有空檔就行前射都ok,同埋得閒就留意右手面個窗
基本上standard都好簡單,只係要射得準啲,同埋喪屍一死就要即鬆手,唔係有機會唔夠彈(假設你speedrun冇乜點執之前啲彈藥)

此篇文章於 04-07-20 09:46 AM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 09:51 AM   #154
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 爽神 查看文章
咁呢隻真係可以確定係farming game,所以我上面話應該要打完hardcore以上先出先合理
因為我尋晚買咗火箭炮嚟打咗陣,就明點解有人話inferno最難係一開頭同last boss
用火箭炮唯一一個我覺得比較陰人嘅位係下水道3隻寄身獸跌落嚟嗰度,如果你停定定同佢哋玩,而唔即走/即射,就會畀後面隻hunter y吞食
除此之外我諗全game speedrun都冇難度咁濟,係last boss嗰度睇你用唔用埋啲防守系道具,我就咁睇完全唔用練下dodge仲好,唔係真係連嗰丁屎難度都冇埋

即係理論上,如果你目標只係好清晰拎完白金就收工,呢隻game其實真係好易,攻略法都好簡單易明
基本上只要爆完一次assist/standard,之後狂reload farm carlos醫院嗰個位,farm到夠買火箭炮就開工打hardcore/nightmare/inferno轟炸完場
hc呢次應該仲可以順便做埋其他成就,除咗係唔開箱呢個最簡單就打一次assist

醫院area我企一出場開始嗰個位,如有空檔就行前射都ok,同埋得閒就留意右手面個窗
基本上standard都好簡單,只係要射得準啲,同埋喪屍一死就要即鬆手,唔係有機會唔夠彈(假設你speedrun冇乜點執之前啲彈藥)
hunter Y發現打不中後,好像會自己跳返轉頭打Jill.......
dodge有書加準確度...

舊 04-07-20, 11:14 AM   #155
爽神

引用:
終於都攞兩小時內盃
卡路羅絲counter beta會俾佢打返,咩料呀 醫院喺兩隻beta間房,開門如果唔即刻扔手榴彈,近門嗰隻好大機會會開門
應該係timming唔啱啫
有啲似jill姐平時個細dodge,carlos就算出得唔啱都有機會推到隻嘢,有啲似舊bio3個動作
如出得啱就會一拳轟埋去,佢會幫你tune埋角度

引用:
hunter Y發現打不中後,好像會自己跳返轉頭打Jill.......
dodge有書加準確度...
我講嗰part,如果你果斷轟死3隻寄身獸/回頭路線先打,就冇問題
如果你諗住揸住支火箭就無敵,後面隻嘢就慢慢行近緊
呢個位係伏伏哋,打過嘅應該就會明我講乜

書就係我上面講嘅防守系道具
你用火箭炮打過就知,其實本書都冇用,唯一用途係你帶去打last boss
所以我先話last boss你上齊晒防守道具+火箭炮,真係會連僅餘嘅難度都冇埋
因為用火箭炮dodge其實都仲係難難哋,只係佢一次過爆一邊幾粒波,唔使逐粒逐粒同佢玩

舊 04-07-20, 11:14 AM   #156
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
Carlos情願硬食都唔好諗住同Hunter硬碰硬
佢玩唔起
有閃光的話 開門counter一下之後掉閃光 拎完錄音帶就走人

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 11:26 AM   #157
風之將

引用:
應該係timming唔啱啫
有啲似jill姐平時個細dodge,carlos就算出得唔啱都有機會推到隻嘢,有啲似舊bio3個動作
如出得啱就會一拳轟埋去,佢會幫你tune埋角度
我試過幾次係打到佢訓底,跟住佢即刻起身就片我
佢出三連爪我以為佢用緊鬼人斬
另外今集硫酸彈實用情況似乎好低?都係主要打hunter beta用

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士

此篇文章於 04-07-20 11:30 AM 被 風之將 編輯。
舊 04-07-20, 11:37 AM   #158
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
另外今集硫酸彈實用情況似乎好低?都係主要打hunter beta用
硫彈我冇用過咁濟
HUNTER一係炸蛋一係爆裂一係用接觸爆炸嗰隻彈
蕉姐醫院會跳三隻HUNTER嗰度出嚟一發接爆彈死兩隻

HUNTER太煩,對襯佢都速殺算
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 11:44 AM   #159
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
如果有興趣玩resistance但仲未開始, 真係最好襯早
開始見唔到低Rank人, 新手Survivor會累死全團, 新手Boss撞到高Rank january又係乜都做唔到

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 04-07-20 11:51 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 11:52 AM   #160
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
開始見唔到低Rank Boss, 新手Survivor會累死全團
新手Boss撞到高Rank january又係乜都做唔到
完美表現不對稱型對戰
舊 04-07-20, 12:00 PM   #161
爽神

話時話,原來最尾用電池炮嗰兩個qte動作,你唔撳任何掣佢都會自動做
有時呢啲qte真係唔知整嚟做乜,又懶到唔整埋個time up cutscene

引用:
開始見唔到低Rank人, 新手Survivor會累死全團, 新手Boss撞到高Rank january又係乜都做唔到
仲未有心機打,睇下遲下打唔打
對我嚟講鑽研下bio3點樣打得好啲都有排玩
利申:有打open beta,但再玩個意慾真係好細,一開咗個頭又要清埋啲白金盃,難得佢分開兩邊計可以無視佢

舊 04-07-20, 12:13 PM   #162
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: 野良猫 查看文章
完美表現不對稱型對戰
隻game其實幾好玩, 戰略性幾高
如果match兩邊完全random, Custom先可以揀角色就可以解決好多問題

引用:
話時話,原來最尾用電池炮嗰兩個qte動作,你唔撳任何掣佢都會自動做
有時呢啲qte真係唔知整嚟做乜,又懶到唔整埋個time up cutscene

仲未有心機打,睇下遲下打唔打
對我嚟講鑽研下bio3點樣打得好啲都有排玩
利申:有打open beta,但再玩個意慾真係好細,一開咗個頭又要清埋啲白金盃,難得佢分開兩邊計可以無視佢
我覺最謎係推前爬去升降機個下, 即該諗起Bio6
resistance啲盃要同其他人互動個類超難拎, 仲講明Custom開唔到盃

此篇文章於 04-07-20 12:27 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-07-20, 01:52 PM   #163
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

引用:
係冇乜用 但inferno一定要留
因為拎完疫苗回程果陣有5隻hunter跳出黎 冇硫酸就喊都無謂

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 04-07-20, 02:03 PM   #164
darkvolver
頹冗

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
係冇乜用 但inferno一定要留
因為拎完疫苗回程果陣有5隻hunter跳出黎 冇硫酸就喊都無謂
其實邊隻榴彈勁d?定還是大家一樣?

舊 04-07-20, 02:11 PM   #165
野良猫
肥倫

引用:
其實邊隻榴彈勁d?定還是大家一樣?
接爆》炸裂〉火炎》硫蛋

接爆報告書有講威力最高而且冇得合
舊 04-07-20, 02:13 PM   #166
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 野良猫 查看文章
接爆》炸裂〉火炎》硫蛋

接爆報告書有講威力最高而且冇得合
Kendo果然強勁.......但個城好像得佢賣槍...

舊 04-07-20, 02:17 PM   #167
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

炸裂最好用而且大範圍,同埋可以執幾多下(就算inferno都有20發以上可以執,一定夠用)
焼夷係打青蛙同nemesis用,平時冇乜用,淨係靠執都夠
硫酸係幾乎淨係用黎打hunterβ,但好有效,所以最好留番幾粒旁身(白喪屍都怕硫酸,但magnum爆頭最直接)
地雷彈其實同炸裂差唔多,通常都係研究所射晒佢開路/打hunter用

舊 04-07-20, 02:24 PM   #168
darkvolver
頹冗

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
炸裂最好用而且大範圍,同埋可以執幾多下(就算inferno都有20發以上可以執,一定夠用)
焼夷係打青蛙同nemesis用,平時冇乜用,淨係靠執都夠
硫酸係幾乎淨係用黎打hunterβ,但好有效,所以最好留番幾粒旁身(白喪屍都怕硫酸,但magnum爆頭最直接)
地雷彈其實同炸裂差唔多,通常都係研究所射晒佢開路/打hunter用
白喪屍我當年用火炎燒死佢算...

地雷彈我打2nd boss用哂佢算。根本個段時間Gapcom係叫大家洗子彈

舊 04-07-20, 04:03 PM   #169
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

放幾條片新手pvp比大家參考, 5分內被雷滅團, 10分內逃生例子

此篇文章於 04-07-20 05:08 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-07-20, 06:17 PM   #170
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
隻game其實幾好玩, 戰略性幾高
如果match兩邊完全random, Custom先可以揀角色就可以解決好多問題

我覺最謎係推前爬去升降機個下, 即該諗起Bio6
resistance啲盃要同其他人互動個類超難拎, 仲講明Custom開唔到盃
組隊一齊開杯?有個要全team強力武器
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 06:31 PM   #171
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: www43w2002 查看文章
組隊一齊開杯?有個要全team強力武器
Custom組隊都開唔到盃喎, 呢隻我放棄白金
同埋FF7之後未必會再開, 雖然佢日後似乎會追加正傳角色

頭先match撞到Rank1 Boss解左全team強力武器
Becca好勁 可以無限火箭砲, 差d可以解埋殺3次bow個盃

此篇文章於 04-07-20 06:52 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-07-20, 09:13 PM   #172
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003

可參考下

resistance 開始難打 , 用20LV boss 比對面平均 2X~3X LV 走晒仲淨8分鐘。。。

舊 04-07-20, 10:42 PM   #173
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
[YOUTUBE]JeJzWOhtmks[YOUTUBE]

可參考下

resistance 開始難打 , 用20LV boss 比對面平均 2X~3X LV 走晒仲淨8分鐘。。。
睇運, Survivor有個1~3Lv人一區就害死晒全部
三件女角同宅技能都好勁, 兩件大隻佬反而無咩用, 暫時覺得拳四郎最廢

此篇文章於 04-07-20 10:46 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-07-20, 10:51 PM   #174
風之將

開始打HC,天台打追跡者一開始打心臟,之後先打背似乎慳到好多彈,又多攻擊機會
避個查理頭原來HC會跌快啲,要用瞄準上落樓大法加快速度先避到切
仲有黃血時追跡者應該會大機會向玩家衝刺,試過好多次黃血俾佢從後追打

此篇文章於 04-07-20 10:55 PM 被 風之將 編輯。
舊 04-08-20, 12:13 AM   #175
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
睇運, Survivor有個1~3Lv人一區就害死晒全部
三件女角同宅技能都好勁, 兩件大隻佬反而無咩用, 暫時覺得拳四郎最廢
拳佬好難用
等高手發掘
反而覺得消防員重要
R1 同大絕用得好可以救全家
加埋踢門快 ,遇著史 SIR 就變得好緊要

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード RE:3 | Biohazard 3 RE | 已售 supermanlady 電視遊戲討論版 728 07-01-22 05:57 PM
[多機種] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 1431 08-30-19 06:31 AM
[多機種] バイオハザード リベレーションズ2 武藤遊戲 電視遊戲討論版 853 06-06-18 07:41 AM
[徵]WII バイオハザード ダークサイド・クロニクルズ 蚊蚊 買賣專區 2 04-11-13 11:43 PM

現在的時間是 10:19 PM

手機版 | APP版