Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-11-17, 02:19 AM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Atomic Blonde (查理絲花朗+ Deadpool 2 導演)<2017>

Atomic Blonde
http://www.imdb.com/title/tt2406566/

導演係David Leitch, 特技出身. john wick 導演之一,
亦會係Deadpool 2 導演

唔知香港會唔會同步上

此篇文章於 03-11-17 02:23 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 09:45 AM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
john wick 3
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 12:46 AM   #3
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 08:43 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
女 + 特務 + 懷懷+ 復仇+ 爆頭 + 枕頭 = 幾好睇咁

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 12:40 AM   #5
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
暴力美學 + 80's chick mix 柏林拆圍牆時期特務片,係花姐最型棍嘅一次,sofia亦終於做番個正常人類角色
戲軌就正路得很,誰是真凶亦基本一出場已經估到,不過睇呢班production出品都唔會為睇故仔掛
原來花姐同奇哥同期係同一設施各自受訓,唔知真係有冇機會兩套crossover

此篇文章於 07-28-17 01:15 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 09:17 AM   #6
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
暴力美學 + 80's chick mix 柏林拆圍牆時期特務片,係花姐最型棍嘅一次,sofia亦終於做番個正常人類角色
戲軌就正路得很,誰是真凶亦基本一出場已經估到,不過睇呢班production出品都唔會為睇故仔掛
原來花姐同奇哥同期係同一設施各自受訓,唔知真係有冇機會兩套crossover
真是和john wick同一世界觀?!

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 11:41 AM   #7
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
原來花姐
同奇哥同期係同一設施各自受訓,唔知真係有冇機會兩套crossover
我唔應該八卦入嚟
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 12:01 PM   #8
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
導演同'production house同一間啫,都未成事
另外花姐事件係1989,奇哥係現代

此篇文章於 07-28-17 12:30 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 07-28-17, 01:02 PM   #9
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
咁啦
時間Set 90s後期-00s前期
奇哥扮後生都Okay ge
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 01:23 PM   #10
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實有冇講JOHN 幾歲?

舊 07-28-17, 01:28 PM   #11
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
好睇 文戲有D亂 到喉唔到肺
但武戲好掂 戲肉個場睇到想拍手掌

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 07:20 PM   #12
C.Ryo
Game Master

https://www.wired.com/video/2017/07/...blonde-stunts/
部分打鬥拍攝解構,睇完戲的可以睇下
舊 07-28-17, 10:56 PM   #13
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
原本冇因為個劇名冇諗過睇......結果得閒都係睇左

成套冇拖泥帶水,睇得好爽,條大橋畫而上好似好亂但其實好集中,就算中間甩左d都唔影響後面....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 06:37 PM   #14
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
噤John Wick 無指明年代

如果無視Winston 送果部第五代野馬同第二集果堆高科技武器

基本上要故事串連問題唔大

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 06:47 PM   #15
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
噤John Wick 無指明年代

如果無視Winston 送果部第五代野馬同第二集果堆高科技武器

基本上要故事串連問題唔大
John 用 iphone5 睇番死鬼老婆呢
舊 07-29-17, 06:57 PM   #16
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
John 用 iphone5 睇番死鬼老婆呢

可以話果部係國防高科技通訊裝置, 之後比蘋果攞左設計出成電話

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-30-17, 04:11 PM   #17
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
睇完.............

估到花姐係雙重間諜, 但估唔到係三重間諜

導演找了一堆80年代産物去營做當年場景

標緻205 / Sony walkman TPS-L2 / Sharp 手提電視 / AKG K140

最後返蘭利果段笑左.............臭〇

開場Putting out the fire, 完場Under Pressure 又係好驚起

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-30-17 04:23 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-31-17, 04:39 PM   #18
Eking

註冊日期: Feb 2006
呢套得嘉禾線有? 我睇MCL同UA都冇呢套....

舊 08-01-17, 10:35 AM   #19
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: Eking 查看文章
呢套得嘉禾線有? 我睇MCL同UA都冇呢套....
係囉...仲諗住去UA 拎啲分換張飛睇..

論壇跳轉

現在的時間是 10:55 AM

手機版 | APP版