Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-06-20, 05:48 PM   #151
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
太有趣了
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-20, 05:52 PM   #152
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
你可以當佢無死,只不過變成星星
stephen1980 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-20, 05:59 PM   #153
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
都好耐冇見過d咁偏激既版友 睇佢發神經當係娛樂、唔錯唔錯

睇註冊仲要係2010年@@
CDROM左咁耐依家上水做乜w

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 01-06-20 06:02 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-20, 06:24 PM   #154
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: stephen1980 查看文章
你可以當佢無死,只不過變成星星
睇FFAC最後,應該融入左星球意志裡面?
某程度上靈魂叫仲生存緊

由手機版發出

此篇文章於 01-06-20 06:33 PM 被 真!DC 編輯。
舊 01-06-20, 09:35 PM   #155
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

不是不能,而是不為
Aerith Must Die
原因真係唔需要多講,相信好多人都明

舊 01-06-20, 10:12 PM   #156
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
咁我要Tifa入峰蜜之館打工暗墮先買

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-20, 05:56 AM   #157
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
學MARVEL咁,Multi-Universe (Multi-verse) 咪可以囉。
滿足唔同人既需要
而且Game可以多Ending無問題
加多個VII-2都得。

舊 01-07-20, 07:46 AM   #158
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
呢條友係傻,無視佢啦
佢既”好多人”由頭到尾都係佢自己一個人FF

舊 01-07-20, 09:32 AM   #159
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
以我理解今集真係唔會死wo

下集死唔死就.... 睇下等多幾多個三五七年
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-20, 09:33 AM   #160
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇FFAC最後,應該融入左星球意志裡面?
某程度上靈魂叫仲生存緊

由手機版發出
非常認同!

PS:融入星球意志後,
又可以同師兄Zack再次相遇!
某程度上算係完左愛麗絲個心願!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-20, 12:08 PM   #161
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: mrk 查看文章
非常認同!

PS:融入星球意志後,
又可以同師兄Zack再次相遇!
某程度上算係完左愛麗絲個心願!
成隻game故事根本是上半場Aerithh下半場Tifa尾門Sephiroth

舊 01-07-20, 12:23 PM   #162
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
個人希望今集有 札 哥回憶, 今集 蜜蜂旅館應該最多野玩

舊 01-07-20, 03:52 PM   #163
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: STRIFE 查看文章
呢條友係傻,無視佢啦
佢既”好多人”由頭到尾都係佢自己一個人FF
喺香港癲都算, 衰到走過巴哈引戰, 就真係影衰哂~
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...A=85977&tnum=2

舊 01-07-20, 04:43 PM   #164
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實在下幾支持有Aerith生存線既,不過以今時今日既日大廠劇本生產能力,恐怕真係會大鑊過TVB…

舊 01-07-20, 05:57 PM   #165
TSZ
Crazy Gamer

PSN  IDI-c-eman
其實買吾買係個人既事 , 表達一樣野出黎表到俾人圍X既 , 何必呢

舊 01-07-20, 06:06 PM   #166
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: TSZ 查看文章
其實買吾買係個人既事 , 表達一樣野出黎表到俾人圍X既 , 何必呢
又咁講啦,表達意見,講雨買唔買其實唔係咩問題
但個態度咁霸氣,甚至對持相反意見嘅人咁樣就真係有點那個
都係o個句啦,買唔買都好,エリアス必需一死
幾百萬銷量其實唔差一隻嘅

舊 01-07-20, 06:24 PM   #167
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: TSZ 查看文章

冇人_過佢大家好nice的
係佢一個_晒全部人
由手機版發出
舊 01-07-20, 06:35 PM   #168
TSZ
Crazy Gamer

PSN  IDI-c-eman
當距同類玩法甘睇,如果第一章內容大概有ccff7甘長就好拉

舊 01-07-20, 06:43 PM   #169
真!DC
Banned User
奉行我道

如果再加多些小新劇情我覺得長度都夠既
當年打完出去見到大地圖感想:玩左咁耐以為就爆機了原來先剛剛開始?!
由手機版發出
舊 01-07-20, 07:58 PM   #170
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
喺香港癲都算, 衰到走過巴哈引戰, 就真係影衰哂~
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...A=85977&tnum=2
依條友真心架喎

佢真係要小心身體,咁小事就失晒控,一陣拎睇住個MON睇到爆血管就無謂喇
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-20, 08:16 PM   #171
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實在下幾支持有Aerith生存線既,不過以今時今日既日大廠劇本生產能力,恐怕真係會大鑊過TVB…
當年好似係有,但正式版CUT左
聽過好似原本仲有艾莉絲同錫生係兄妹既設定

而家最大問題係加番既話要全部否定堆外傳...
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-20, 11:57 PM   #172
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: rinxlun 查看文章
依條友真心架喎

佢真係要小心身體,咁小事就失晒控,一陣拎睇住個MON睇到爆血管就無謂喇
佢係唔係block 晒我地
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-20, 07:15 AM   #173
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
佢係唔係block 晒我地
佢未Block我
我暫時仲見到佢既偉論
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-20, 09:52 AM   #174
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: HM 查看文章
當年好似係有,但正式版CUT左
聽過好似原本仲有艾莉絲同錫生係兄妹既設定

而家最大問題係加番既話要全部否定堆外傳...
咁要寫既總寫到既,只係功力夠唔夠將佢合理化,而且亦可以真係平行宇宙唔理堆外傳

舊 01-08-20, 02:35 PM   #175
byela1504
Junior Member

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁要寫既總寫到既,只係功力夠唔夠將佢合理化,而且亦可以真係平行宇宙唔理堆外傳
主要做呢個IF線要寫多份IF重製,但對整個游戲時間無影響
對於一隻要拆開三集重製,那有資源時間做IF
byela1504 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 01:00 PM

手機版 | APP版