Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-06-07, 07:52 PM   #1
天星碼頭高達
Insane Gamer
簡稱:天碼高達

註冊日期: Nov 2006
XBox Live GamertagEdinburghPier
Post 《驚天奪寶》續篇 (National Treasure: Book Of Secrets):林肯之死的背後真相

官網
http://disney.go.com/disneypictures/nationaltreasure/

預告
http://movies.yahoo.com/movie/180983...tv-s.37382620-

女皇陛下

此篇文章於 06-06-07 07:58 PM 被 天星碼頭高達 編輯。
天星碼頭高達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-07, 08:28 PM   #2
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
估唔到呢套有續集,
不過上集不過不失啦~

舊 06-06-07, 11:06 PM   #3
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
我反而覺得上集唔錯
呢類"奪寶奇兵"片好像以買小見小.....
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-07, 11:10 PM   #4
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: 吉村小音郎 查看文章
我反而覺得上集唔錯
呢類"奪寶奇兵"片好像以買小見小.....
整體娛樂性不錯,但壞人們好像太善良了.......

舊 06-06-07, 11:16 PM   #5
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
Disney電影的壞人壞極也有個限度......

上集經常被拎o黎同Da Vinci Code比
我覺得娛樂性方面National Treasure其實仲好
o的謎又唔會太深奧
作為Disney電影絕對係水準作

唯一要挑剔係個人唔太受落Nicolas Cage演呢類英雄人物...

此篇文章於 06-06-07 11:20 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-07, 11:22 PM   #6
寂靜山丘
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code5155 3643 7013
XBox Live GamertagSilent Hill X
呢套我有興趣....唔錯...NICOLAS CAGE我幾鍾意以前(FACE OFF......CON AIR..THE ROCK年代)......

舊 06-06-07, 11:48 PM   #7
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
Disney電影的壞人壞極也有個限度......

上集經常被拎o黎同Da Vinci Code比
我覺得娛樂性方面National Treasure其實仲好
o的謎又唔會太深奧
作為Disney電影絕對係水準作

唯一要挑剔係個人唔太受落Nicolas Cage演呢類英雄人物...
引用:
o個班反派
一時又醒到爆
佢地有o既資訊比起主角小好多,但係佢地搵線索速度都貼得上主角
最近困左主角o係個山洞入面又唔kill左佢地,傻傻的去中主角計....
壞蛋們就是被這樣設定...真可悲

我睇完divinci 都覺得個feel 強烈地似
個人覺得divinci d迷無噤常理,即係無噤易估到下一步,但又比較難信服,呢套就係偏向反方
第一次睇o個陣都不斷地預計到佢下一步想點

但係我係好鐘意divinci個女主角

尼古拉斯我覺得都ok o既,只係唔鐘意佢o個套鬼騎士
佢之前套face off 同 the rock 都係佢o既頂級動作片...係佢擔正 o既兩套必看之作
舊 06-08-07, 01:03 AM   #8
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
呢套"達文西奪寶"竟然有續集
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-07, 08:00 PM   #9
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
衰在係敵視你製作, 唔會見血
再加美國公民教育
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-07, 08:47 PM   #10
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
呢套"達文西奪寶"竟然有續集
第一集我覺得ok好睇喎

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-07, 10:58 PM   #11
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
衰在係敵視你製作, 唔會見血
再加美國公民教育
看這種片入場前一向都以"娛樂性為先"的心態入場
就會覺得很好看了

脫離現實,神樣的頭腦也要理所當然地覺得合羅緝才行
商業性質片子看得多,慢慢地就會對美國主意麻木了

引用:
作者: Razgriz 查看文章
第一集我覺得ok好睇喎

我好記得我同個fd去戲院睇(仲好記得係o係銅鑼灣總統睇)
我睇完其實覺得幾正,至小都叫有頭有尾有劇情
我個fd就覺得勁悶,無乜爆炸打鬥,畫面又黑之類....
我只好沉默了.....汗 ^^;

只能說各花入各眼
因為佢鐘意睇o既片我都有好多唔會覺得好睇,而且不欠大作.....
舊 06-10-07, 12:16 AM   #12
\ot_to/

引用:
作者: Razgriz 查看文章
第一集我覺得ok好睇喎
先入為主關係, 而且"達文西"下一集都係講"共濟會", 加上謎題太過淺, 所以覺得唔好睇
舊 06-11-07, 12:44 PM   #13
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

註冊日期: Jan 2002
我覺得第一集幾好睇
雖然唔算乜嘢blockbuster, triller
不過very entertaining

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-07, 12:57 PM   #14
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: 吉村小音郎 查看文章
o個班反派
一時又醒到爆
佢地有o既資訊比起主角小好多,但係佢地搵線索速度都貼得上主角
最近困左主角o係個山洞入面又唔kill左佢地,傻傻的去中主角計....
壞蛋們就是被這樣設定...真可悲

我睇完divinci 都覺得個feel 強烈地似
個人覺得divinci d迷無噤常理,即係無噤易估到下一步,但又比較難信服,呢套就係偏向反方
第一次睇o個陣都不斷地預計到佢下一步想點

但係我係好鐘意divinci個女主角

尼古拉斯我覺得都ok o既,只係唔鐘意佢o個套鬼騎士
佢之前套face off 同 the rock 都係佢o既頂級動作片...係佢擔正 o既兩套必看之作
因為次次都係搵到線索.班友驚又係搵到另一個線索無人解到所以要留活口.
其實個班反派只係想發財啫.唔係要攞人命嘛.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-07, 12:39 AM   #15
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
先入為主關係, 而且"達文西"下一集都係講"共濟會", 加上謎題太過淺, 所以覺得唔好睇
有下一集ar???

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-07, 01:22 AM   #16
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: initial 查看文章
有下一集ar???
好似話會拍埋 Angel & Demon

(但故事上好似 A&D 係早過 DVC...?)

舊 06-20-07, 10:52 AM   #17
\ot_to/

引用:
作者: initial 查看文章
有下一集ar???
引用:
好似話會拍埋 Angel & Demon

(但故事上好似 A&D 係早過 DVC...?)
sorry, 其實我係講小說版

A&D --> DVC --> (唔記得左個名)

OT了, 回番正題啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 《遊戲機實用技術》2007年8B·9A合刊經已到港 岸邊露伴 電視遊戲討論版 462 07-25-07 03:11 PM
recommend good english book sarawang 學術文化綜合研討區 2 11-23-06 05:12 PM
水月visual fans book haha3156 H-GAMEの部屋 4 12-07-02 11:02 PM

現在的時間是 10:40 PM

手機版 | APP版