Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-28-20, 12:07 PM   #201
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
個情況係鬼佬都屌緊(笑

舊 04-28-20, 12:58 PM   #202
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
SJW點攪事法?
視乎情況考慮買唔買,此風不可長
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 03:19 PM   #203
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
笑死!之前賴皮狗不斷搵藉口延期……
(係自己預定日期完成唔到已經係犯錯!之後又話咩物流問題…)

點知依家俾不滿自己公司既員工洩漏遊戲內容……
之後賴皮狗佢地死死氣即刻確定上市日期? 之前既問題咁巧合一次過解決了?
整件事真係抵死!賴皮狗班人自己一定要負最大既責任!

依家劇透左既內容,真係離譜到無倫!
賴皮狗成班製作團隊係咪食錯藥?
咁樣搞法,第一集既劇情、玩家所付出既努力同感情等亦變到毫無意義!

好簡潔咁講,一款遊戲又好…劇集或電影都好,
無論個理由係點都好,一個好重要既角色唔應該死就係唔應該死!
係要格硬賜死既話,就等睇個結果收皮!必定惡評如潮!

我同身邊既朋友都話,除非隻呢集遊戲入面原來仲有個(改寫既)真結局,
否則一定唔會買黎玩!當第一集完左就無後續。

PS. 不同道者勿回,我亦唔會睇。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 03:26 PM   #204
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
SJW點攪事法?
視乎情況考慮買唔買,此風不可長
由手機版發出
咁嘅橋段隨時sjw比意見整出來的w
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 03:42 PM   #205
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
作者: J+1 查看文章
咁嘅橋段隨時sjw比意見整出來的w
由手機版發出
據說編劇同著名女拳Anita Sarkeesian好老友
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 04:13 PM   #206
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
重點係各種政治正確問題嚴重到一個點
根本唔係角色結局問題

Ps, 會買,就算ND要死都要親身體驗佢點死
支拿網軍式罷買over創作自由係最令人不恥

此篇文章於 04-28-20 04:23 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 04:23 PM   #207
J+1
望過黎呀!!!!!!

犬死都無所謂,當年GTA都領略過
由手機版發出
舊 04-28-20, 04:25 PM   #208
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: STRIFE 查看文章
重點係各種政治正確問題嚴重到一個點
根本唔係角色結局問題

Ps, 會買,就算ND要死都要親身體驗佢點死
支拿網軍式罷買over創作自由係最令人不恥
可能隻GAME係好玩嘅, 但睇完劇透仲有邊個會買得落手...

舊 04-28-20, 04:34 PM   #209
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
即係ND因為政治正確,俾SJW插到要改,但員工s唔想改而流出
咁?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 04:38 PM   #210
STRIFE

引用:
作者: qwe 查看文章
即係ND因為政治正確,俾SJW插到要改,但員工s唔想改而流出
咁?
已知係員工似係因為收唔到錢流出攬炒
其他人係因為內容太sjw而閙大

舊 04-28-20, 04:45 PM   #211
J+1
望過黎呀!!!!!!

應該個故事同血汗工廠兩個問題
由手機版發出
舊 04-28-20, 04:48 PM   #212
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

想問下乜嘢係SJW?

舊 04-28-20, 04:51 PM   #213
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Marco 查看文章
想問下乜嘢係SJW?
用廣東話講即係平權L~

舊 04-28-20, 04:51 PM   #214
J+1
望過黎呀!!!!!!

Sjw都唔識死左都唔知咩事
由手機版發出
舊 04-28-20, 04:52 PM   #215
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
想問下乜嘢係SJW?
頭先我都有同你類似既問題
之後網上查咗陣, 查到係社會正義戰士, 支持女權主義, 平權之類

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 05:02 PM   #216
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

原來係咁,恕小弟愚昧
咁同隻 Game 有咩關係? "

舊 04-28-20, 05:03 PM   #217
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
原來係咁,恕小弟愚昧
咁同隻 Game 有咩關係? "
我估係同性戀之類個D

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 05:05 PM   #218
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
可能隻GAME係好玩嘅, 但睇完劇透仲有邊個會買得落手...
唔睇劇透戈d⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 05:08 PM   #219
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
頭先我都有同你類似既問題
之後網上查咗陣, 查到係社會正義戰士, 支持女權主義, 平權之類
本意係正確,但當過份政治正確,就會影響遊戲內容。

例如聖光、唔比搖,原因係物化女性。

主角唔好成日係男性,或者女性要強返D,因為平權或性別定形問題。

其實隨時代進步,有D普世價值相關內容,例如種族歧視既玩笑唔應該再放落GAME度,咁無乜問題,但當條線去得太盡,就會引起普偏GAME迷會不滿。至於條界線去到邊,只能話見仁見至。

所以唔好話GAME唔關政治....

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 05:33 PM   #220
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
我估係同性戀之類個D
唔係卦,都已經呢個年代啦,真係見怪不怪啦下話

太過執著只係會影響創作自由

舊 04-28-20, 05:42 PM   #221
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:

問題係sjw就係咁執著
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 05:47 PM   #222
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 雙日 查看文章
本意係正確,但當過份政治正確,就會影響遊戲內容。

例如聖光、唔比搖,原因係物化女性。

主角唔好成日係男性,或者女性要強返D,因為平權或性別定形問題。

其實隨時代進步,有D普世價值相關內容,例如種族歧視既玩笑唔應該再放落GAME度,咁無乜問題,但當條線去得太盡,就會引起普偏GAME迷會不滿。至於條界線去到邊,只能話見仁見至。

所以唔好話GAME唔關政治....
係去到防礙創作自由地步
影視作品主角團隊無視劇情背景都要夾硬加入女同黑人
表面上話要重視女性但又否定女性魅力,認為女性言行要似男性

隻cyberpunk2077有個黑人黑幫組織比人話歧視黑人
點知原來開發組諗出哩個idea既就係黑人
由手機版發出

此篇文章於 04-28-20 07:16 PM 被 真!DC 編輯。
舊 04-28-20, 05:48 PM   #223
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
用廣東話講即係平權L~
道德塔利班似d...
由手機版發出
舊 04-28-20, 05:49 PM   #224
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:

Sjw係執著一定要有同性戀
由手機版發出

此篇文章於 04-28-20 06:10 PM 被 真!DC 編輯。
舊 04-28-20, 05:54 PM   #225
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 真!DC 查看文章
Swj係執著一定要有同性戀
由手機版發出
吓,第二次公開trailer已經係基ed 啦

SWJ仲想點呀

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Wii Fit -Part II [you can weigh your pets!] 神祕人1號 電視遊戲討論版 52 06-19-09 10:32 PM
香港公園荷花 part II 加賀KAGA 照相館 0 07-29-07 10:39 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
Maksim「變奏曲VARIATIONS PART I & II」 masaki Neo Music UNIVERSE 3 10-12-04 01:25 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 06:30 PM

手機版 | APP版