Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-10, 08:50 PM   #26
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
6真係掂的~~
可惜俾d不知所謂ge人夾硬完左,
曹生同鐘生真係慘........
90頁以上週刊,一期都無脫過,努力左咁耐最後竟然係咁,我係製作小組會灰哂..........

舊 07-26-10, 11:03 PM   #27
marspeople
God of Gamer
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
主角黑化到最後都唔見得好黑
始終都好正氣

反而d side story真係寫得幾好

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-10, 12:24 AM   #28
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
引用:
作者: marspeople 查看文章
始終都好正氣

黑左陣囉..............
黑死篇 , 隊x 韓林兒果陣咪黑左一陣囉...............
之後都冇用過佢d 天子神功..........

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-10, 12:30 AM   #29
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: marspeople 查看文章
始終都好正氣

做皇帝先黑晒
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-10, 09:41 AM   #30
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
黑死篇係咁多個故事中
我最buy....
d人死得好正

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-10, 09:42 AM   #31
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
6真係掂的~~
可惜俾d不知所謂ge人夾硬完左,
曹生同鐘生真係慘........
90頁以上週刊,一期都無脫過,努力左咁耐最後竟然係咁,我係製作小組會灰哂..........
都係多得佢既無情
搞到我本身想買天子7既諗法都無哂....
對佢以後出既野都無哂信心.

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-10, 09:02 PM   #32
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
都係多得佢既無情
搞到我本身想買天子7既諗法都無哂....
對佢以後出既野都無哂信心.
天子7我一定唔會買,
睇下有無免費書(指借,DL就浪費我時間)睇,
但好感已經大減,
因為佢(雖然真正凶手係腦殘ge話事人)抹殺左一套好書

舊 07-27-10, 09:06 PM   #33
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
天子7我一定唔會買,
睇下有無免費書(指借,DL就浪費我時間)睇,
但好感已經大減,
因為佢(雖然真正凶手係腦殘ge話事人)抹殺左一套好書
商業世界就係咁,本書都賺唔到錢.點讚都冇用...
咁係唔係好多商人都好腦殘呢?
雖然我都唔想佢完.

此篇文章於 07-27-10 09:10 PM 被 joeypong 編輯。
joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 12:09 AM   #34
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
轉貼

今集成集只係講一本書,如果你唔想聽關於《天子6》或《7》o既野,就咪x聽喇!

啱啱完左《天子6》,禮拜尾就出《天子7》
所以今個星期請左編劇--鍾英偉上黎同大家分享佢創作《天6》、《天7》o既想法
包括我地主持對結局的想法,編劇又有咩解說?
阿偉同阿興原來有關係?
阿偉大爆主編袁家寶好「雙乳」?

千祈唔好錯過,今集港漫咬蔗107。

http://www.acrubbish.org/archive/rad...ane-107_01.mp3
http://www.acrubbish.org/archive/rad...ane-107_02.mp3

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-10, 07:56 PM   #35
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: joeypong 查看文章
商業世界就係咁,本書都賺唔到錢.點讚都冇用...
咁係唔係好多商人都好腦殘呢?
雖然我都唔想佢完.
我明白呢點,
但一來我唔信天子6賺唔到錢,最多係賺唔多,
但佢咁樣完左6出7又係咪肯定7可以賺得多過6先??
同埋就算係,作為一個漫畫創作人,係絕對唔應該出賣讀者,為左賺多d錢而夾硬完套書,
和仔「火龍」都好難做,佢都話會不定期出版,唔係做唔住完夾硬完,
何況玉記咁大間公司??

btw,再講都係無用,死者已而,為天子6感到可惜~~

舊 07-28-10, 11:03 PM   #36
席翁
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
我明白呢點,
但一來我唔信天子6賺唔到錢,最多係賺唔多,
但佢咁樣完左6出7又係咪肯定7可以賺得多過6先??
同埋就算係,作為一個漫畫創作人,係絕對唔應該出賣讀者,為左賺多d錢而夾硬完套書,
和仔「火龍」都好難做,佢都話會不定期出版,唔係做唔住完夾硬完,
何況玉記咁大間公司??

btw,再講都係無用,死者已而,為天子6感到可惜~~
7一定可以賺得多過6,玉皇朝d書頭10幾期都一定賣得唔少(就算本書唔好睇)
有d似無線d慣性收視
其實我覺得6可以一直出埋20幾期先,改做雙週都得.
唔知點解都完左佢.
席翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 12:18 AM   #37
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 席翁 查看文章
7一定可以賺得多過6,玉皇朝d書頭10幾期都一定賣得唔少(就算本書唔好睇)
有d似無線d慣性收視
唔知點解都完左佢.
配合動漫節出兵器

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 12:24 AM   #38
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
剩係天劍雷刀都R到一班FANS買啦~到本書無乜起色唔夠勁既時候~咪堆埋項羽戰魂出黎谷人氣LOR~
除時呂布係項羽添呀~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 12:49 AM   #39
席翁

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
剩係天劍雷刀都R到一班FANS買啦~到本書無乜起色唔夠勁既時候~咪堆埋項羽戰魂出黎谷人氣LOR~
除時呂布係項羽添呀~
應該冇可能,天子6中呂布本人都有出現過.
而且項羽冇理由唔用雷刀
席翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 01:42 AM   #40
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
除時呂布係項羽添呀~
挾天劍以令諸侯 呢句我覺得唔錯丫
講返洪武 個ending廢就係人都明ga啦
但神棍同重八最後個end我覺得處理得好好

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 01:57 AM   #41
Gashapon™

引用:
應該冇可能,天子6中呂布本人都有出現過.
而且項羽冇理由唔用雷刀
反而孫策有機係項羽

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
挾天劍以令諸侯 呢句我覺得唔錯丫
講返洪武 個ending廢就係人都明ga啦
但神棍同重八最後個end我覺得處理得好好
但係之前講到兩個反晒面咁,依家咁完又怪怪地

此篇文章於 07-29-10 01:59 AM 被 Gashapon™ 編輯。
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 02:02 AM   #42
POKA
Banned

引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
反而孫策有機係項羽

但係之前講到兩個反晒面咁,依家咁完又怪怪地
唔係反面, 只係冇咁信佢
但劉生一直為佢設想,幫佢成皇
所以最後佢要以死助皇立威,佢亦一口答應,比著以前2兄弟既時候一定殺唔落手
舊 07-29-10, 02:07 AM   #43
Gashapon™

引用:
作者: POKA 查看文章
唔係反面, 只係冇咁信佢
但劉生一直為佢設想,幫佢成皇
所以最後佢要以死助皇立威,佢亦一口答應,比著以前2兄弟既時候一定殺唔落手
佢果時似係想舖排到好想殺佢,依家似係諗到依個做順水人情既原因咁
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-10, 11:34 PM   #44
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
驚天動地閻羅殺??
係未引人笑架?

白無涯俾人鬼隱左??

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-10, 11:22 AM   #45
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
有d似無線d慣性收視
唔知點解都完左佢.
7唔得咪斬埋出8囉

舊 07-30-10, 12:59 PM   #46
POKA
Banned

七預50幾期搞掂,即係過百2期先會完
舊 07-30-10, 02:17 PM   #47
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: POKA 查看文章
七預50幾期搞掂,即係過百2期先會完
咁長~~
唔知好唔好睇架喎

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-10, 02:20 PM   #48
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
5x幾期係到赤壁喎

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-10, 06:40 PM   #49
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
本天子7.... 點睇都吾覺得有 3 國 feel
每星期可以省 14 皮

此篇文章於 07-30-10 06:44 PM 被 小白熊 編輯。
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-10, 09:39 PM   #50
AMONtheBrave

註冊日期: Nov 2004
莫奇‧D‧劉備 \

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:52 PM

手機版 | APP版