Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 04-10-06, 09:27 PM   #126
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: KTN
看醫生....
誰這麼有閒情...
不過醫生那兒還沒加上註解

米王~沙龍在哪兒?
有病看醫生有什麼稀奇, 都唔明其他人點諗

沙龍醫館在尖沙咀宜昌街 ~
記住, 問診金沒有問題, 但切勿議價, 否則後果自負

Rice

舊 04-10-06, 10:27 PM   #127
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
議價....會怎樣?

>醫生那兒還沒加上註解
好似可以任人Edit的喔~
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-06, 10:36 PM   #128
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: riceking
有病看醫生有什麼稀奇, 都唔明其他人點諗

沙龍醫館在尖沙咀宜昌街 ~
記住, 問診金沒有問題, 但切勿議價, 否則後果自負

Rice
我都好似去過呢間野
係咪o係hmv附近一條橫街?
都幾偏僻o架

不過我o個次純粹去望下佢

我都好好奇如果議價會點

另...50 1.8已經給有心人收養了...
各大毒梟有冇咩提議俾細佬

舊 04-10-06, 10:37 PM   #129
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: 奸詐餅
議價....會怎樣?

>醫生那兒還沒加上註解
好似可以任人Edit的喔~
勇者餅仔! 上啊~

男人救星, 婦科聖手

Rice

舊 04-11-06, 01:38 AM   #130
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
勇者餅仔! 上啊~

男人救星, 婦科聖手

Rice
不敢......

>男人救星, 婦科聖手
嘻嘻~

引用:
作者: Strider
另...50 1.8已經給有心人收養了...
各大毒梟有冇咩提議俾細佬
不是1.4你還想怎樣?
舊 04-11-06, 04:55 AM   #131
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
我看醫生從來都不講價

工作環境已經脫離醫生村
心癮小了很多

舊 04-11-06, 09:10 AM   #132
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:

不是1.4你還想怎樣?
係1.4...但..
50定35.....

舊 04-11-06, 09:32 AM   #133
riceking
一人前のダメ人間

引用:
係1.4...但..
50定35.....
我成日覺得, 如果有心上FF的話, 35要來幹什麼

Rice

舊 04-11-06, 07:32 PM   #134
KTN
~♡

積累了好一段時間
早幾日郊遊之時..
又不畏大風吹..結果報應到
是時候要3M一下了/\
# 過程(逃~XDD).

舊 04-11-06, 07:49 PM   #135
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

真係睇見都心寒....
話說呢隻膠紙我屋企都有一卷~
不過叫我試就....怕怕......
舊 04-11-06, 08:21 PM   #136
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
真係睇見都心寒....
話說呢隻膠紙我屋企都有一卷~
不過叫我試就....怕怕......
KTN 上次出黎都有講過俾我聽
今次親眼見.......都幾驚....!

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 08:49 PM   #137
Strider
初段

引用:
我成日覺得, 如果有心上FF的話, 35要來幹什麼

Rice
FF上就一定上
但係而家都係o係35同50之間取捨中....

米王幾時換五弟, 就快跌破20k喇

KTN君...果真勇者也...
我...決定繼續做吸塵機...

舊 04-11-06, 08:53 PM   #138
riceking
一人前のダメ人間

引用:
米王幾時換五弟, 就快跌破20k喇

KTN君...果真勇者也...
我...決定繼續做吸塵機...
我不會入5D的 ~
因為另有打算~

真. 勇者KTN
我都係帶返公司Lab度處理算

Rice

舊 04-11-06, 08:55 PM   #139
Strider
初段

引用:
我不會入5D的 ~
因為另有打算~

真. 勇者KTN
我都係帶返公司Lab度處理算

Rice
咁...期待你成為1仔機主

舊 04-11-06, 09:17 PM   #140
riceking
一人前のダメ人間

引用:
咁...期待你成為1仔機主
太膚淺了
咁易俾你估中我的計畫我重使出o黎行o既 ~

我今晚中左百幾粒就會買一仔用來擺

Rice

舊 04-11-06, 09:19 PM   #141
riceking
一人前のダメ人間

另, 今日行過診所, 發現135/2成街都係 /

Rice

舊 04-11-06, 09:41 PM   #142
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
引用:
太膚淺了
咁易俾你估中我的計畫我重使出o黎行o既 ~

我今晚中左百幾粒就會買一仔用來擺

Rice
搞錯, 紙塾梗~係 H2D 啦! / \
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 11:26 PM   #143
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: KKH
搞錯, 紙塾梗~係 H2D 啦! / \
H2D做紙鎮...鎮圖畫紙麼?

Rice

舊 04-12-06, 07:43 PM   #144
KTN
~♡

3M是我的好朋友,大家不要歧視它

下次帶定卷出來,以後無懼大風
有需要可以叫我幫忙下
說不定你們會愛上交3M這位DSLR好朋友

清完不知幾乾淨

舊 04-12-06, 08:14 PM   #145
hpsimon
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
引用:
作者: KTN
3M是我的好朋友,大家不要歧視它

下次帶定卷出來,以後無懼大風
有需要可以叫我幫忙下
說不定你們會愛上交3M這位DSLR好朋友

清完不知幾乾淨
我都係咁話,我第一次清CMOS都係靠3M ,完全係貼到塵除,又唔會整花CMOS(用暴力或其他因素另計 )。我幾個月前清過,我又成日影都到依家先見2、3粒小塵。

另,我今日打上大炮醫院,個大國手話可能有垃圾 o係鏡入面,卡對個對焦環所以有格格聲,而鏡片o個點"水",佢即時話係"油" ,我問清楚佢係唔係鏡入面既潤滑油,佢又反口話係"垃圾或者塵" ,我同佢講點野會反光,佢就答拆左鏡先知...不過話要復活節後。我又問個USM係唔係壞咗,佢就話"我日日都幫你禁幾野,對焦正常過其他我整既鏡喎...."

究竟我可唔可以叫佢直情換過枝新既俾我?

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-06, 08:24 PM   #146
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

>對焦正常過其他我整既鏡喎
又係D咁o既廢話......
舊 04-12-06, 09:55 PM   #147
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
引用:
作者: hpsimon
我都係咁話,我第一次清CMOS都係靠3M ,完全係貼到塵除,又唔會整花CMOS(用暴力或其他因素另計 )。我幾個月前清過,我又成日影都到依家先見2、3粒小塵。

另,我今日打上大炮醫院,個大國手話可能有垃圾 o係鏡入面,卡對個對焦環所以有格格聲,而鏡片o個點"水",佢即時話係"油" ,我問清楚佢係唔係鏡入面既潤滑油,佢又反口話係"垃圾或者塵" ,我同佢講點野會反光,佢就答拆左鏡先知...不過話要復活節後。我又問個USM係唔係壞咗,佢就話"我日日都幫你禁幾野,對焦正常過其他我整既鏡喎...."

究竟我可唔可以叫佢直情換過枝新既俾我?
買左禁耐...都好難啦

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 02:17 AM   #148
hpsimon
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
但...d油...會唔會影響枝鏡?

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 01:44 PM   #149
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
引用:
作者: hpsimon
但...d油...會唔會影響枝鏡?
Of course la....
(Office's PC no Chinese...hard ton pop....)

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-06, 11:01 PM   #150
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

經過幾粒鐘的研究後......
小餅最快聽晚就有白鏡玩了~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[GEAR] LEE DSLR Screen Shade KKH 照相館 0 02-09-06 10:28 PM
[NEWS] Nikon Aims for 40% of the DSLR Market, Sony Aims for 25% KKH 照相館 0 02-03-06 09:40 PM
直接玩DSLR機定買部Canon Power Shot Pro1玩? majicman 照相館 21 03-18-04 05:54 PM
KONICA MINOLTA DSLR Dynax 7D cancerman 照相館 9 02-13-04 06:03 PM

現在的時間是 01:32 PM

手機版 | APP版