Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-25-08, 12:21 PM   #1
吸血伯爵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
Transformers2: Revenge of the Fallen

http://www.imdb.com/title/tt1055369/

Michael Bay (director) 同 Steven Spielberg(executive producer)一起做

男女主角冇變,上集配角都在!!

今年6月頭開拍,拍大約90日煞科,明年(2009)6月上!!

少少劇透:

故事一開始發生係上海鋼鐵廠(唔係上海拍,但係濱州拍,好似F4搭個景出黎咁).....今次中國票房一定仲多過上集

博派有電單車arcee,雪糕車合體 the twins,保時捷(又分屍!?)stinger

狂派有SR-71 jetfire(中文叫天火,最後會加入博派),audi-R8就未知咩角色
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 12:23 PM   #2
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
希望今集會拍得好啲啦
上集實在拍得有啲"亂"
啲變形亦得亂咗啲
而且過份複雜
簡直就好似見到啲零件重組一樣
冇晒風味

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 12:52 PM   #3
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
機設我覺得佢地唔會改
啲人都係不滿一貫Michael Bay拍法(好似無限budget咁做特技爆破,故事就......)
仲有柯柏文唔夠打最後要靠個地球後生仔收拾
不過以大眾角度(非Transformers迷)來講都唔錯嘅

唔知Megan Fox今集有咩場面

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 04:02 PM   #4
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
我見到個topic 就諗起第一集死火果幕
希望佢今集有 "精彩" ge 演出~

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 04:19 PM   #5
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
續 集 閉 門 造 車   博 派 添 勇 將
變 形 金 剛 反 轉 虛 擬 上 海

瘋 魔 全 球 的 科 幻 片 《 變 形 金 剛 》 ( Transformers ) , 續 集 《 Transformers 2: Revenge of the Fallen 》 將 於 明 年 6 月 上 映 , 並 於 上 星 期 在 美 國 正 式 開 鏡 。 日 前就 有 網 頁 披 露 了 新 一 集 的 機 械 人 造 型 及 劇 情 , 包 括 由 電 單 車 變 身 而 成 的 Arcee , 而博 派 及 狂 派 的 正 邪 大 戰 今 集 更 會 打 到 去 中 國 。

全文&圖片:

http://appledaily.atnext.com/templat...rt_id=11215405

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 04:53 PM   #6
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
機設我覺得佢地唔會改
啲人都係不滿一貫Michael Bay拍法(好似無限budget咁做特技爆破,故事就......)

我反而鍾意Michael Bay既mv式風格,無多餘動作…好爽!!!!

舊 06-25-08, 09:03 PM   #7
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
機設我覺得佢地唔會改

好同意!!! 個故事架構似"The Island"之餘, 超多bugs, 呢樣係我對第一集最不滿既地方

希望第二集會好d
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 12:03 AM   #8
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 吸血伯爵 查看文章
http://www.imdb.com/title/tt1055369/

Michael Bay (director) 同 Steven Spielberg(executive producer)一起做

男女主角冇變,上集配角都在!!

今年6月頭開拍,拍大約90日煞科,明年(2009)6月上!!

少少劇透:

故事一開始發生係上海鋼鐵廠(唔係上海拍,但係濱州拍,好似F4搭個景出黎咁).....今次中國票房一定仲多過上集

博派有電單車arcee,雪糕車合體 the twins,保時捷(又分屍!?)stinger

狂派有SR-71 jetfire(中文叫天火,最後會加入博派),audi-R8就未知咩角色
Steven Spielberg得罪左強國, 續集未必有得上喇
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 04:26 AM   #9
吸血伯爵

引用:
作者: ahleung 查看文章
Steven Spielberg得罪左強國, 續集未必有得上喇
冇得上會引起公憤喎,而且得覺得中國應該好似第一集咁限住套戲上,唔比佢收得咁勁

而另一個可能性係佢更重視人權多過果十億人民幣,自願唔打入中國市場(但佢搭景姐係想過審批 )
舊 06-26-08, 10:22 AM   #10
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 荒木飛呂彥 查看文章
夠唔夠 "精彩" :cw
m17:

但GAF俾唔俾post架?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 11:02 AM   #11
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
睇唔到wor

有咩甘精彩?

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 11:29 AM   #12
吸血伯爵

呢套好似唔係transformer喎
舊 06-26-08, 11:52 AM   #13
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
呢套好似係出年上映的恐怖片 Jennifer's Body
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 10:36 AM   #14
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
[轉貼]新車曝光!!

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:19 AM

手機版 | APP版