Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-11-21, 04:30 PM   #276
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
要學新稱號

例如xxx 使用yyy次

是一定要玩家用先計
還是叫電腦用都可以

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-21, 05:42 PM   #277
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: pet3 查看文章
要學新稱號

例如xxx 使用yyy次

是一定要玩家用先計
還是叫電腦用都可以
後者
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-21, 08:40 PM   #278
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
上次demo 無試晒六個
拳手全手動好易打空氣, 但半自動又要應付鎖定既問題
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-21, 10:23 PM   #279
jk5
Insane Gamer
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
破曉傳奇【限定版】Figure
https://youtu.be/JfEIXfnCbCc

JK

舊 09-11-21, 10:29 PM   #280
terrycat

註冊日期: Oct 2002
困難 個難度真係難到一個點....第2個領主都死左N 次, 同埋 轉target 點解成日會甩.........
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-21, 10:33 PM   #281
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: terrycat 查看文章
困難 個難度真係難到一個點....第2個領主都死左N 次, 同埋 轉target 點解成日會甩.........
我岩岩都係, 諗住用拳手打完成場
但最後都係放棄轉去第二難, 最難計埋4個分身對面術攻既密度太高仲要下下都高攻, 又不停轉移斬

但, 轉左去第二難後, 除左50%血放大技個下, 對面無出過分身
第二難同最難個難度爭左幾級
舊 09-11-21, 11:33 PM   #282
terrycat

引用:
作者: X&Y 查看文章
我岩岩都係, 諗住用拳手打完成場
但最後都係放棄轉去第二難, 最難計埋4個分身對面術攻既密度太高仲要下下都高攻, 又不停轉移斬

但, 轉左去第二難後, 除左50%血放大技個下, 對面無出過分身
第二難同最難個難度爭左幾級
不過好耐冇RPG 叫做有難度(FF7個hard mode其實都好7難)
希望後面都係咁就好..因為RPG 通常 去到中後期太多OP 技能攪到難度大趺, 我會KEEP 住 困難打到尾 當練習
舊 09-12-21, 11:46 AM   #283
野良猫
肥倫

暫時玩到全員集合

故事、戰鬥、畫面冇毛病
但整體就係比TOB縮水,內容唔夠豐富
連解謎部份都冇埋

引用:
不過好耐冇RPG 叫做有難度(FF7個hard mode其實都好7難)
希望後面都係咁就好..因為RPG 通常 去到中後期太多OP 技能攪到難度大趺, 我會KEEP 住 困難打到尾 當練習
戰鬥難度異常根本就係同人講「打唔贏咪課金」
當然高難度戰鬥係好玩,前提係冇嗰堆DLC出現

此篇文章於 09-12-21 11:57 AM 被 野良猫 編輯。
舊 09-12-21, 12:11 PM   #284
terrycat

引用:
作者: 野良猫 查看文章
暫時玩到全員集合

故事、戰鬥、畫面冇毛病
但整體就係比TOB縮水,內容唔夠豐富
連解謎部份都冇埋

戰鬥難度異常根本就係同人講「打唔贏咪課金」
當然高難度戰鬥係好玩,前提係冇嗰堆DLC出現
冇啦今時今日咩game 都會俾d dlc你幫助你 (更加順利完成遊戲)
雖然我都唔like 佢賣dlc賣咁揚...
不過課金文化都洗晒腦邊有計....
舊 09-12-21, 12:57 PM   #285
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
我都頂唔順, 降做次等難度算數......
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-21, 03:56 PM   #286
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我仲好開頭玩到打完下水道又唔覺好難
我連技苦手校左困難都boss一take過左(雖然係小boss而且復活左好多次

如果係有大boss既話死幾廿次以前好平常
要玩家諗戰術或者練下再挑戰贏左先有成功感

To Dlc賣game內錢道具都賣左好多集了
由手機版發出

此篇文章於 09-12-21 04:06 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-21, 05:59 PM   #287
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: Kello820 查看文章

我都費事等11月,順手白埋左ps5
ps4 72hrs劇情全睇語音全聽,ps5全飛39白金
咁樣睇ARISE真係唔算多野同獎杯整得太簡單
你係psnine 個tips好有用。
同埋你個獎盃紀錄好西利,316遊戲 315完美
99.68% 好勁。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-21, 10:37 PM   #288
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
難度係預設 剛去到雪地
第一個領主都死咗幾次同用埋復活藥先過到
同FF7比係好玩啲?
FF7戰場通常都細,而呢隻就有唔少走動
戰鬥又比FF7有更多支援整體係較易

男主唔係熱血笨蛋
女主是又煮得又係吃貨仲傲嬌...

舊 09-13-21, 09:32 AM   #289
野良猫
肥倫

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
難度係預設 剛去到雪地
第一個領主都死咗幾次同用埋復活藥先過到
同FF7比係好玩啲?
FF7戰場通常都細,而呢隻就有唔少走動
戰鬥又比FF7有更多支援整體係較易

男主唔係熱血笨蛋
女主是又煮得又係吃貨仲傲嬌...
佢今集係跟以前嘅to做法,入圓型戰場打
ff7係完全一樣跟場景去打,tob係一半一半,例如牆角遇怪會修正番做較大空間但橋上面入戰鬥依然係一條直線空間
舊 09-13-21, 09:35 AM   #290
pet3
The One

我覺得 這集的故事
很不TO
一直都不歡樂

就算沒有TO的名出也可以

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 09-13-21, 09:50 AM   #291
野良猫
肥倫

引用:
我覺得 這集的故事
很不TO
一直都不歡樂

因為唔係馬場整

但你問我的話我情願玩番tob好過
至少to系列應有嘅佢都有,連grade shop都冇埋個二週目真係冇動力玩
好在rg hi nu出咗,可以砌住等導演剪接版送貨員
舊 09-13-21, 09:51 AM   #292
RPG之鬼

引用:
佢今集係跟以前嘅to做法,入圓型戰場打
ff7係完全一樣跟場景去打,tob係一半一半,例如牆角遇怪會修正番做較大空間但橋上面入戰鬥依然係一條直線空間
對呀,所以FF7視點係有唔少問題

舊 09-13-21, 09:58 AM   #293
pet3
The One

引用:
因為唔係馬場整

至少to系列應有嘅佢都有,連grade shop都冇埋個二週目真係冇動力玩

玩到第3國 最後了

故事不歡樂
但作為看故事我覺得OK

但我不當他是TO 心情上會比較好
TOB好玩啊
雖然鳥為什麼會飛的答案讓我想打人

玩完ps5 後有時間再玩ps4(重玩白金)

之後接木村2再接機戰30

FGO 目標預算
舊 09-13-21, 10:11 AM   #294
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
因為唔係馬場整

吓無Grade shop
咁二週目真係唔知做乜
btw我都好似無邊隻有玩到二週目好似得TOV

引用:
我覺得 這集的故事
很不TO
一直都不歡樂

TO好似都唔係歡樂開
都係啲小劇場會歡樂

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安

此篇文章於 09-13-21 10:19 AM 被 LR猫 編輯。
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-21, 10:43 AM   #295
pet3
The One

引用:
作者: LR猫 查看文章
吓無Grade shop
咁二週目真係唔知做乜
btw我都好似無邊隻有玩到二週目好似得TOV

TO好似都唔係歡樂開
都係啲小劇場會歡樂

TOV 基本全程歡樂,到後半先有緊張問題
TOG 小孩篇一直是歡樂的, 長大篇會合後其實也不算苦
TOX 全程追女不痛苦
TOX2 一開始欠錢的劇情,也是歡樂向的(不過語音解鎖要2周目是低能的)

TOZ 有偉大的目標 志向,由開始到中途都不會不開心的劇情
TOB 一開始是可憐 ,但很快就變歡樂了

TOA 主線不歡樂,連小劇場也不是歡樂的
很多開心的連戰鬥後的動作談天也沒了

大約是制作組覺得歡樂和TOA 的不夾吧

FGO 目標預算
舊 09-13-21, 11:04 AM   #296
X&Y
Game Master

引用:
TOV 基本全程歡樂,到後半先有緊張問題
TOG 小孩篇一直是歡樂的, 長大篇會合後其實也不算苦
TOX 全程追女不痛苦
TOX2 一開始欠錢的劇情,也是歡樂向的(不過語音解鎖要2周目是低能的)

TOZ 有偉大的目標 志向,由開始到中途都不會不開心的劇情
TOB 一開始是可憐 ,但很快就變歡樂了

TOA 主線不歡樂,連小劇場也不是歡樂的
很多開心的連戰鬥後的動作談天也沒了

大約是制作組覺得歡樂和TOA 的不夾吧
原來我skip晒近代歡樂開既
厘度剩係玩左TOV同TOB
以前TOTA, TOS, TOR 都唔係歡樂開

岩岩放假打,去緊第三個領地第一次玩連戰
咁岩打完2個領主後無補充到藥,條龍同以前一樣由得同伴死晒後1v1就樂勝
舊 09-13-21, 11:16 AM   #297
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
種族仇恨之前都有集數講過
不過主角一開始就咁目標清晰比較少見
以前成日為d小事出門然後攪攪下變左世界大事
今集劇情一路玩一路諗到中国
起來不願做奴隸的人們
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-21, 11:23 AM   #298
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 真!DC 查看文章
種族仇恨之前都有集數講過
不過主角一開始就咁目標清晰比較少見
以前成日為d小事出門然後攪攪下變左世界大事
今集劇情一路玩一路諗到中国
起來不願做奴隸的人們
由手機版發出
明明得第二國先係中国
篤灰批鬥老屈

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-21, 12:17 PM   #299
RPG之鬼

引用:
作者: LR猫 查看文章
明明得第二國先係中国
篤灰批鬥老屈
如果個女角正堆娃娃頭XD
的確睇佢介紹已經係果處

暫時對劇情有一個問題係(只係玩完第一個國家)
既然300年前已被侵略奴役到咁既程度
咁點解仲會有咁多人=咁多人不停生仔

舊 09-13-21, 12:55 PM   #300
pet3
The One

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
如果個女角正堆娃娃頭XD
的確睇佢介紹已經係果處

暫時對劇情有一個問題係(只係玩完第一個國家)
既然300年前已被侵略奴役到咁既程度
咁點解仲會有咁多人=咁多人不停生仔

因為外星人當地球人是電池
唔會比佢地死哂

應該大肚中的時候可能唔洗工作
所以..... 另外無野玩的時候就只有做人可玩嘛

第一國似北泡
第2就大躍進中國
第3 是女權理想國(暫)

但其實只能運作20 年左右,因為再過一兩代, 班新奴隸就不會感恩
只會主張 自己的權利

現實女權份子咁

FGO 目標預算

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Tales of Phantasia randy 日本動漫畫討論版 14 03-08-06 11:14 PM
Tales of Phantasia Hayami 日本動漫畫討論版 139 12-21-05 11:47 PM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM
[機種未定]Tales Of系列新作發售決定,Next Tales Of..... 神祕人1號 手提遊戲機討論版 18 02-16-05 09:33 PM
Tales of Phantasia...... hopeless 日本動漫畫討論版 3 12-12-04 11:11 PM

現在的時間是 08:17 AM

手機版 | APP版