Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-11, 09:17 PM   #151
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: HON HON 查看文章
不停翻炒KOF同無新野出.

佢部NGPOCKET 2年內出黑同COL., 講老實我兩部都有買, 但嗰時都覺得佢唔做得幾耐...
2000 年前其實除左年年一隻 KoF
SNK 都有唔少其他格鬥 game
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 09:44 PM   #152
京9999
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
引用:
作者: diabloex 查看文章
我都係唔支持SNK 用塊舊低版用咁耐,

不過睇佢由 餓狼1代, 去到最尾的 餓狼 畫面靘左好多, 分別都幾大

其實KOF98同02分別都唔小~
京9999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 10:20 PM   #153
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 京9999 查看文章
但又好似arm,如果唔係有emu 我應該唔會打kof 因為新手一比人挑機就可以收工。。。。。。
連練都無機會 好快就無心機打
但有emu的話可以屋企練完出街悶都有得打~

個人覺得seed-d可以玩到宜家 但gvg香港無咩人玩都係因為咁。。。。。。
係屋企打電腦會練到D乜野先?
你上得GGPO打就唔駛再比錢落街打啦....

GVG夠有PSP版,而家GVGN都有tim
點解都係少人玩
唔好同我講話因為GVG要比錢,我相信香港機主10個有8個係

街霸3.3都有EMU,點解冇人打街霸3

舊 06-30-11, 10:52 PM   #154
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
你應該記錯, 點會係NeoGeo/MVS, 呢部野SNK先賺到笑

問題只係後期Hyper NeoGeo 64, 吹就大下無敵, 實際就唔好得過PS/System11幾多...
加上NeoGeo Pocket市場不如預期 (我已經好撐佢架啦, NGP系列我前後買左4部...)

死因跟本係不思進取, 2000年過後, 仲係對MVS死都唔放手...
同期人地已經轉晒用Naomi, 佢仲係停留MVS, 到Naomi後期出左孖生細佬Atomiswave先開始用, 遲啦...

公道D講, SNK唔係冇諗過轉型, 只不過係效果唔好所以冇堅持, 例子就係上面提到的hyper neogeo 64, 出過3幾隻game (我記得有一隻3D賽車, 一隻後來加料移植PS1的3D蛾狼同埋3D侍魂), 全部死得好難睇.

PS1年代都有出侍魂RPG之類.

之不過應該唔夠用舊機版MVS出KOF咁好搵, 於是可能短視的高層就繼續全力出呢類game, 到格鬥game熱潮一過就全軍覆沒咁濟.

講真, 佢地用Atomiswave出的KOF IM系列, 我覺得PS2水準都不如.

舊 06-30-11, 10:53 PM   #155
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: diabloex 查看文章
我都係唔支持SNK 用塊舊低版用咁耐,

不過睇佢由 餓狼1代, 去到最尾的 餓狼 畫面靘左好多, 分別都幾大
MVS勝在容量好大, 出2D格鬥game真係綽綽有如. 當年mark of the wolf 的效果唔會差過capcom 用cps3出的sf3同jojo好多.

舊 06-30-11, 10:55 PM   #156
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: wing 查看文章
公道D講, SNK唔係冇諗過轉型, 只不過係效果唔好所以冇堅持, 例子就係上面提到的hyper neogeo 64, 出過3幾隻game (我記得有一隻3D賽車, 一隻後來加料移植PS1的3D蛾狼同埋3D侍魂), 全部死得好難睇.

PS1年代都有出侍魂RPG之類.

之不過應該唔夠用舊機版MVS出KOF咁好搵, 於是可能短視的高層就繼續全力出呢類game, 到格鬥game熱潮一過就全軍覆沒咁濟.

講真, 佢地用Atomiswave出的KOF IM系列, 我覺得PS2水準都不如.
我記得有隻武力 Buriki-One
3D 餓狼真係俾佢嚇死
玩番 RB2 同 Mark of the Wolves 好過
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 01:04 AM   #157
京9999

引用:
作者: Sar8 查看文章
係屋企打電腦會練到D乜野先?
你上得GGPO打就唔駛再比錢落街打啦....

GVG夠有PSP版,而家GVGN都有tim
點解都係少人玩
唔好同我講話因為GVG要比錢,我相信香港機主10個有8個係

街霸3.3都有EMU,點解冇人打街霸3
最小基本連技, SUPER CANCEL等都可以練到~(同埋我開頭係連大制都唔識用 特登買番SEGA 果支JOYSTRICT黎練)
舊 07-01-11, 01:07 AM   #158
Sar8
The One

引用:
最小基本連技, SUPER CANCEL等都可以練到~(同埋我開頭係連大制都唔識用 特登買番SEGA 果支JOYSTRICT黎練)
咁街霸都練到目押,CANCEL之類
咁點解街霸3.3冇人玩

舊 07-01-11, 01:30 AM   #159
京9999

引用:
咁點解街霸3.3冇人玩

我係一路都無玩過SF3 因為無家用機..................(應該無EMU)
點解無人玩 我真係唔知.............

但有我玩過EX2 PLUS(學識用棍手痕試玩O既~之後愛上左) 個人覺得真係好好玩~至於點解無人玩 我都想知...............(有無移植去家用機我唔知 但最小應該無EMU)

GVG同GVGN 用PSP玩同落場玩真係好唔同~PSP好唔就手.............(可能因為我只識用棍都唔定)
舊 07-01-11, 01:36 AM   #160
京9999

另外 KOF99開始 DUMP ROM果D人做壞左手勢 1個月之內已經有ROM 出左黎
SEED 應該係半年左右有家用

GVG 好似成年之後先有...............其他GAME 移植去家用機大多係一年左右先出~唔知有無影響LAK

同埋個市場係好奇怪 好玩唔代表會HEAT到 (個人覺得月華比KOF更出色 但結果...............)
舊 07-01-11, 01:41 AM   #161
might
Crazy Gamer
討厭過份自虐的人

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDmightsiu
引用:
咁點解街霸3.3冇人玩
當時有邊塊版可以平過MVS........(仲要MVS有老翻版)
機舖老細好自然入大量KOF
另外當時SNK係香港做既宣傳真係好多
might 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 11:03 AM   #162
Sar8
The One

引用:
我係一路都無玩過SF3 因為無家用機..................(應該無EMU)
點解無人玩 我真係唔知.............

但有我玩過EX2 PLUS(學識用棍手痕試玩O既~之後愛上左) 個人覺得真係好好玩~至於點解無人玩 我都想知...............(有無移植去家用機我唔知 但最小應該無EMU)

GVG同GVGN 用PSP玩同落場玩真係好唔同~PSP好唔就手.............(可能因為我只識用棍都唔定)
3.3緊係有EMU,唔好玩啦
既然你都解釋唔到有EMU=受歡迎
咁即係冇太大直接關係

尤其是而家有GGPO,有實力都上左去玩
對街機來講已經流失左一D人

而家XIII都有EMU啦
睇下佢heat唔heat得起

此篇文章於 07-01-11 11:16 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 11:09 AM   #163
Sar8
The One

引用:
作者: might 查看文章
當時有邊塊版可以平過MVS........(仲要MVS有老翻版)
機舖老細好自然入大量KOF
另外當時SNK係香港做既宣傳真係好多
冇錯
呢d咪就係EMU以外既因素

舊 07-01-11, 08:15 PM   #164
lucky star
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2008
New screens released for The King of Fighters XIII on Playstation 3 and Xbox 360

http://www.examiner.com/video-game-n...3-and-xbox-360

此篇文章於 07-01-11 08:17 PM 被 lucky star 編輯。
lucky star 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 09:16 PM   #165
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
PS3®版およびXbox 360®版、10月27日発売!ビリー参戦決定!

仲有排...
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 09:18 PM   #166
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
多咗d新場景…都好

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 10:13 PM   #167
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
咁即係冇太大直接關係

Tatio Type-X 系 本來就係windows.
XIII 係沒EMU, 果個係用原生 Type-X system..... 所以.......

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 10:39 PM   #168
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
Billy好似變左光頭...

舊 07-01-11, 10:46 PM   #169
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
Billy CV仲係唔係せいじろう?

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-11, 10:07 AM   #170
ETC
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
Billy好似變左光頭...
唔通SNK想復古到連Billy光頭傳說都一同復古?

返正復開古, 唔知Billy會唔會有得被打跌棍?
ETC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-11, 12:27 PM   #171
京9999

引用:
咁即係冇太大直接關係

我只可以話我係因為有EMU所以打多左街機............其他人係點咁我就唔知LA~

此篇文章於 07-02-11 12:30 PM 被 京9999 編輯。
舊 07-02-11, 12:28 PM   #172
京9999

引用:
作者: ETC 查看文章
唔通SNK想復古到連Billy光頭傳說都一同復古?

返正復開古, 唔知Billy會唔會有得被打跌棍?

咁咪要做多個MODULE??唔會LA~
舊 07-02-11, 04:25 PM   #173
衰仔包

7140円咁貴@@平時D GAME唔係5千幾咋咩?
舊 07-02-11, 04:28 PM   #174
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 衰仔包 查看文章
7140円咁貴@@平時D GAME唔係5千幾咋咩?
5千幾円...DS定PSP ?
PS2年代之後基本定價都6800円(連稅7140)

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-11, 05:44 PM   #175
衰仔包

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
5千幾円...DS定PSP ?
PS2年代之後基本定價都6800円(連稅7140)
咁可能我記錯。。。不過我見DS果D都係3﹣400,咁依隻咪600。。。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE KING OF FIGHTERS XV KIM 街機遊戲討論版 6 03-18-24 08:07 AM
[PS4] The King of Fighters XIV RS 200 電視遊戲討論版 887 06-25-18 06:25 PM
[PSP] The King of Fighters オロチ編 neo 手提遊戲機討論版 84 05-25-11 12:32 PM
[討論] 想問下大家﹐邊集King of fighters最好玩呢﹖﹖ hidetoshi981 電視遊戲討論版 39 04-13-07 06:05 PM
THE KING OF FIGHTERS XI 已推出 兄澤命斗 街機遊戲討論版 388 11-03-05 01:09 AM

現在的時間是 12:00 PM

手機版 | APP版