Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-11, 06:13 PM   #126
Geese-F-Howard
Junior Member

註冊日期: Jul 2009
重有追加角色可DL??
Geese-F-Howard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 07:22 PM   #127
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
6種類のゲームモード:
1. Arcade (=Story)
2. VS
3. Online
4. Training
5. ???
6. ???
仲有兩個,係Challenge同Endless……?

[斷估冇痛苦]DLC = IORI'98[/斷估冇痛苦]?

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 07:33 PM   #128
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: Reishin 查看文章
6種類のゲームモード:
1. Arcade (=Story)
2. VS
3. Online
4. Training
5. ???
6. ???
仲有兩個,係Challenge同Endless……?

[斷估冇痛苦]DLC = IORI'98[/斷估冇痛苦]?
可能係改顏色或圖鑒之類a

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 07:35 PM   #129
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
5. GALLERY
6. OPTION

舊 06-29-11, 07:37 PM   #130
lucky star
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
可能係改顏色或圖鑒之類a
應該起碼中一個
lucky star 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 10:53 PM   #131
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
我想佢加個rebalance mode會唔會係奢望

既然都有ver.1.1,唔爭在出多個

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 01:21 AM   #132
中出飛
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDVIPCHUNG
模疑器其實係帶旺左隻game , 果陣好多人o係屋企練完 d 基本野就出去挑機 !!!!

講真 , kof 我覺得會再出 , 街霸夠死過一期 la , 依家咪生猛曬 ! 睇 SNK 有無腦力同財力架姐 !!!!!!
中出飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 01:24 AM   #133
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
街霸沈o個陣CAPCOM大把其他TITLE頂住,而家o既snk生隻kof出黎都咁難,SNK重未執咪算佢勁...

舊 06-30-11, 09:14 AM   #134
京9999
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
其實snk點解會咁慘o既呢?
90年代明明好多好game(叫好又叫座)
最小metal slug,kof e兩隻title都好正
之後果d月華同d其他game (我其實好中意e間公司)

唔通因為佢無做家用機?
京9999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 12:10 PM   #135
HumanBeing

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 京9999 查看文章
其實snk點解會咁慘o既呢?
90年代明明好多好game(叫好又叫座)
最小metal slug,kof e兩隻title都好正
之後果d月華同d其他game (我其實好中意e間公司)

唔通因為佢無做家用機?

NeoGeo.....
HumanBeing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 12:15 PM   #136
京9999

引用:
作者: HumanBeing 查看文章
NeoGeo.....
忘記左
但neogeo佢蝕得好勁???
如果唔係咩事連番身都唔得
舊 06-30-11, 12:34 PM   #137
Hunter

註冊日期: Jan 2002
5. movie theatre
6. Music player

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 12:36 PM   #138
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
忘記左

當年研究 neogeo hyper64 用左好多錢但得個桔.
黑白/彩色兩代ngp手提機都係賣唔長

而且格鬥熱潮已過, SNK又冇唔他類型game賣得好.....

舊 06-30-11, 12:39 PM   #139
HumanBeing

註冊日期: Feb 2007
引用:
忘記左
有興趣可以去搵外國G4TV我記得以前睇過有段紀錄片咁上下~
係講SNK的興衰同再構成...
記得好似話neogeo真係蝕得好勁,
成本高,價格高(六百幾美金)之類....
HumanBeing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 12:41 PM   #140
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
忘記左
"好大喜功".....

出得太多作品同太多新野, 一下子市場係對新野有反應, 但唔可以長做囉, KOF的確係成功, 但前車可鑑(CAPCOM), 人地有地利, 佢就靠博, 所以輸到無得番身都係自己攞黎

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 01:38 PM   #141
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: HumanBeing 查看文章
有興趣可以去搵外國G4TV我記得以前睇過有段紀錄片咁上下~
係講SNK的興衰同再構成...
記得好似話neogeo真係蝕得好勁,
成本高,價格高(六百幾美金)之類....
你應該記錯, 點會係NeoGeo/MVS, 呢部野SNK先賺到笑

問題只係後期Hyper NeoGeo 64, 吹就大下無敵, 實際就唔好得過PS/System11幾多...
加上NeoGeo Pocket市場不如預期 (我已經好撐佢架啦, NGP系列我前後買左4部...)

死因跟本係不思進取, 2000年過後, 仲係對MVS死都唔放手...
同期人地已經轉晒用Naomi, 佢仲係停留MVS, 到Naomi後期出左孖生細佬Atomiswave先開始用, 遲啦...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 06-30-11 01:43 PM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 02:06 PM   #142
lucky star
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
名無しさん必死だな:2011/06/29(水) 11:48:31.42 ID:dtixjtOC0
[
ビリーカーン結構いいな
加埋山崎龍二,Blue Mary 做佢partner
lucky star 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 02:11 PM   #143
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 中出飛 查看文章
模疑器其實係帶旺左隻game , 果陣好多人o係屋企練完 d 基本野就出去挑機 !!!!

講真 , kof 我覺得會再出 , 街霸夠死過一期 la , 依家咪生猛曬 ! 睇 SNK 有無腦力同財力架姐 !!!!!!
又係呢D老翻帶旺正版論.......
你可唔可以諗下就係因為EMU令到隻game少左幾多coin率....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 02:15 PM   #144
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
你應該記錯, 點會係NeoGeo/MVS, 呢部野SNK先賺到笑

問題只係後期Hyper NeoGeo 64, 吹就大下無敵, 實際就唔好得過PS/System11幾多...
加上NeoGeo Pocket市場不如預期 (我已經好撐佢架啦, NGP系列我前後買左4部...)

死因跟本係不思進取, 2000年過後, 仲係對MVS死都唔放手...
同期人地已經轉晒用Naomi, 佢仲係停留MVS, 到Naomi後期出左孖生細佬Atomiswave先開始用, 遲啦...
Hyper NeoGeo 64問題其實不大
畢竟當時97年的SNK仍然當旺

最大死因其實真係手提機

2000年過後,SNK都立立亂

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 02:46 PM   #145
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: stevenfan 查看文章
Hyper NeoGeo 64問題其實不大
畢竟當時97年的SNK仍然當旺

最大死因其實真係手提機

2000年過後,SNK都立立亂
不停翻炒KOF同無新野出.

佢部NGPOCKET 2年內出黑同COL., 講老實我兩部都有買, 但嗰時都覺得佢唔做得幾耐...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 02:59 PM   #146
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
NGP其實OK架
但無GAME廠同佢出GAME
出黎出去又係snk o既格鬥作品

ngp加hng64即刻仆直左
想唔執都難

舊 06-30-11, 04:48 PM   #147
京9999

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
又係呢D老翻帶旺正版論.......
你可唔可以諗下就係因為EMU令到隻game少左幾多coin率....
但又好似arm,如果唔係有emu 我應該唔會打kof 因為新手一比人挑機就可以收工。。。。。。
連練都無機會 好快就無心機打
但有emu的話可以屋企練完出街悶都有得打~

個人覺得seed-d可以玩到宜家 但gvg香港無咩人玩都係因為咁。。。。。。
舊 06-30-11, 04:53 PM   #148
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
唔關事
GVG同NEXT都有PSP版

SEED-D多人玩係因為易玩...

舊 06-30-11, 05:08 PM   #149
京9999

引用:
作者: クラウド 查看文章
唔關事
GVG同NEXT都有PSP版

SEED-D多人玩係因為易玩...

PSP版同街機版差好遠下~
gvg都唔太難丫。。。。
舊 06-30-11, 05:54 PM   #150
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我都係唔支持SNK 用塊舊低版用咁耐,

不過睇佢由 餓狼1代, 去到最尾的 餓狼 畫面靘左好多, 分別都幾大
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE KING OF FIGHTERS XV KIM 街機遊戲討論版 6 03-18-24 08:07 AM
[PS4] The King of Fighters XIV RS 200 電視遊戲討論版 887 06-25-18 06:25 PM
[PSP] The King of Fighters オロチ編 neo 手提遊戲機討論版 84 05-25-11 12:32 PM
[討論] 想問下大家﹐邊集King of fighters最好玩呢﹖﹖ hidetoshi981 電視遊戲討論版 39 04-13-07 06:05 PM
THE KING OF FIGHTERS XI 已推出 兄澤命斗 街機遊戲討論版 388 11-03-05 01:09 AM

現在的時間是 04:09 PM

手機版 | APP版