Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-06-09, 10:34 PM   #151
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: クロエ 查看文章
星川end進入,真係好易追,幾岩我呢d新手玩
不過因為第二年爆好感度,之後一年只係不斷約會keep住好感同拆炸彈,好頹

文科同理科都過200,結果入左三流大學

下個想玩會長,但想問點先可以入學生會?
玩極都唔見有選項可以入
佢叫你入架

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 10:59 PM   #152
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
佢叫你入架
唔見有喎,學生會選舉主角都係話唔關自己事
會唔會同我打緊工有關?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 11:11 PM   #153
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
五月未夠已經被邀,見佢講明唔比缺席唔比兼職即刻唔諗

比都子扣起大半年零用,我解得慢定真係要拖咁耐…

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-09, 12:53 AM   #154
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我都將第一次俾左都子睇番仲未開哂D野,即係遲下要玩多次都子
龍光寺真係睇唔到佢係好D咩二周目應該攻略佢
有冇人知惡魔天使出現條件係咩?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。

此篇文章於 12-07-09 01:11 AM 被 鳳熾魂 編輯。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-09, 01:41 AM   #155
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
唔見有喎,學生會選舉主角都係話唔關自己事
會唔會同我打緊工有關?
入學生會的條件係第一年文化祭搵星川一齊行
之後會因為咁識o佐會長同學生會,之後先會有選擇可以加入做候選人~

舊 12-07-09, 01:43 AM   #156
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: Castor 查看文章
我都將第一次俾左都子睇番仲未開哂D野,即係遲下要玩多次都子
龍光寺真係睇唔到佢係好D咩二周目應該攻略佢
有冇人知惡魔天使出現條件係咩?
1.龍光寺認識條件係乜???
2.好感度到一定程度,但個別角色會無

另外二周目打七河啦~~
包你笑到爆機~

舊 12-07-09, 01:43 AM   #157
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: Asurada 查看文章
2.好感度到一定程度,但個別角色會無

另外二周目打七河啦~~
包你笑到爆機~
七河係指中村定佢家姐睇到好似有得中村咁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 12-07-09, 01:45 AM   #158
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
七河係指中村定佢家姐睇到好似有得中村咁
當然係佢家姐啦~
劇透
爆機前一晚會發夢中村同你告白(惡夢\)

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
五月未夠已經被邀,見佢講明唔比缺席唔比兼職即刻唔諗

比都子扣起大半年零用,我解得慢定真係要拖咁耐…
真係要拖咁耐,所以我一早做定兼職自救~~
都子之後都無還錢

入超一流大學最少要文系理系藝術各320以上............

舊 12-07-09, 04:31 AM   #159
十六夜賂
Crazy Gamer
Surmise

註冊日期: Mar 2005
引用:
全部數值60以上有EVENT
當佢被人圍時根性70以上 or 開左「心の開錠術」就OK

想問爆機會唔會有咩野繼承?

舊 12-07-09, 06:50 AM   #160
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 十六夜賂 查看文章

想問爆機會唔會有咩野繼承?
繼承特技表,所以我玩頭3周都係盡開list,今集真係要靠特技先追到會長
另外有冇人知CG最後2格點先有?
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-09, 07:55 AM   #161
HM

引用:
之後會因為咁識o佐會長同學生會,之後先會有選擇可以加入做候選人~
一周目攻略星川時我係有搵星川,亦都同會長見過面,但都唔可以入學生會

引用:
作者: kaichung20 查看文章
繼承特技表,所以我玩頭3周都係盡開list,今集真係要靠特技先追到會長
咁難追?
玩住都子先

此篇文章於 12-07-09 08:01 AM 被 HM 編輯。
舊 12-07-09, 12:39 PM   #162
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: kaichung20 查看文章
上級特技---告白之勇氣
唔知點手入,我只係知有次爆o佐炸彈會出
最後兩格Ending係要靠告白之勇氣去自己告白,一個成功一個失敗的ending

引用:
作者: 十六夜賂 查看文章

THX

引用:
一周目攻略星川時我係有搵星川,亦都同會長見過面,但都唔可以入學生會

:
咁可能同學部及數值都有關~
但單單數值應該無關係,因為我每次都係文化祭搵星川先可以俾我入學生會

此篇文章於 12-07-09 05:38 PM 被 Asurada 編輯。
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-09, 02:26 PM   #163
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
應該唔駛,我玩里澄線果時,
學叫我去海灘,同場有里澄同會長,會長果時先自我介紹,之後唔知幾耐就星川叫我入學生會喇(當然我冇理到佢 )
果時我入左吹喇叭部,唔記得左果段時間有冇打工...

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-09, 02:57 PM   #164
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
上級特技---告白之勇氣
唔知點手入,我只係知有次爆o佐炸彈會出
最後兩格Ending係要靠告白之勇氣去自己告白,一個成功一個失敗的ending

THX
聽聞全爆後特技會全開啟~(不過都要POINT升,但唔使一個個升)

咁可能同學部及數值都有關~
但單單數值應該無關係,因為我每次都係文化祭搵星川先可以俾我入學生會
已知上位特技:
清廉潔白+全能+文武両極道=優等生
リーダーシップ+仕事術=黒幕
運動部エース+文化部エース=文武両極道
信念+ときめく挨拶+三顧の礼=不断の精神力+告白する勇気
アーティスト+終末思想=妄想具現化
優等生->真理の解明術

重有一個未知...
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-09, 03:51 PM   #165
Asurada
機動六課的一等空尉

http://alphawiki.net/tokimeki4/index...CC%C6%C3%B5%BB
最後一個係火消しの匠

舊 12-07-09, 04:41 PM   #166
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
路過問一句,唔計人設今集玩唔玩得過?因為太多大作,有d唔知買唔買好,但看別人的情報又好似好有趣……

舊 12-07-09, 05:34 PM   #167
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: 尼路 查看文章
路過問一句,唔計人設今集玩唔玩得過?因為太多大作,有d唔知買唔買好,但看別人的情報又好似好有趣……
其實今集我覺得比較似心跳2,著重在人物故事同性格方面,
遊戲性真係唔錯,由淡入深咁玩~
有一定自由度之餘,又無o佐心跳3最麻煩的換衫系統
加上引入心跳GS的打工系統,真係幾好玩~

如果喜歡之前的系列的話,不妨一玩,當然你見唔到心跳1o的角色就唔玩就論外啦~

舊 12-07-09, 06:18 PM   #168
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
妄想具現化
妄想を極めて、ありえないものが見えるようになります
有乜用,睇到D乜a

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-09, 06:36 PM   #169
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:

如果喜歡之前的系列的話,不妨一玩,當然你見唔到心跳1o的角色就唔玩就論外啦~
同意,今集真係幾好玩
現家最鍾意都係都子白化之後好可愛
星川見到佢真係無咩心機攻略

舊 12-07-09, 07:15 PM   #170
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: 河野貴明 查看文章
妄想具現化
妄想を極めて、ありえないものが見えるようになります
有乜用,睇到D乜a
放學個時,同人一齊放學,對方會變o佐泳裝look

舊 12-07-09, 07:16 PM   #171
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
同意,今集真係幾好玩
我係七河,之後先到都子~
都子太屈機啦

舊 12-07-09, 07:18 PM   #172
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
我係七河,之後先到都子~
都子太屈機啦
有冇七河圖
都子真係愈睇愈可愛
唔想自己淚目失敗但又想儲cg

舊 12-07-09, 07:30 PM   #173
鳳熾魂
紅蓮の焔神

唔通琴日係無save咁爆機重玩無繼承特技

舊 12-07-09, 08:29 PM   #174
HM

引用:

初玩呢個系列,故事好似講得唔多唔深入,不過人物性格幾討好就真
引用:
同意,今集真係幾好玩
星川攻略左會發覺佢幾可愛架
不過都係都子正,而家鍾意佢多過小鳥會長
舊 12-07-09, 10:26 PM   #175
鳳熾魂
紅蓮の焔神

但睇番又有CG果d喎有冇人知點先繼承到

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:52 PM

手機版 | APP版