Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-02-10, 02:26 AM   #576
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: killua 查看文章
>>雙親設定幾時有講
>>免仔設定麻煩大大講俾我知怕自己到時會睇唔明
漂白左之後有段event係都子買野俾老豆老母<----個開頭係咁,自己睇故 /
設定劇透已經講左,再講就連玩既意思都玩

>>佢係第一個俾我放炸彈都炸唔走既小強!!!佢都算半個炸彈無視
好感過高,3~4個la
咁我記得係咩買禮物果度
都子線又真係玩多幾次都無問題Ge

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。

此篇文章於 01-02-10 02:29 AM 被 鳳熾魂 編輯。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 02:47 AM   #577
Rage
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlovecc
引用:
作者: kaichung20 查看文章
星川都算一個經典守護者啦...
佢係第一個俾我放炸彈都炸唔走既小強!!!佢都算半個炸彈無視
只要俾3個月時間佢,星川就會復活與主角同在
從某個角度睇,佢都係好痴心咁去愛主角...

痴心?我覺得就一半啦
但點都好過會長,
應該要睇下女角的另一面.........

http://jin115.com/archives/51605130.html

Rage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 02:54 AM   #578
kaichung20

註冊日期: Jul 2008
引用:
好感過高,3~4個bomb la
就係要4個先掂,仲要係12年1月先放第3個都未得

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
白左之後某日放學後
兩樣都自己睇啦
<都子線玩成五六次都無後悔過架
冇後悔X2, 仲要愈玩愈中招

引用:
作者: Castor 查看文章
咁我記得係咩買禮物果度
都子線又真係玩多幾次都無問題Ge
玩啦~跟本konami予左要人玩都子&カイ2次

都子奥義"スタンド・バイ・ミー"呢招金粉餅...我好樂意食左佢
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 02:56 AM   #579
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:

玩啦~跟本konami予左要人玩都子&カイ2次
2周告白係唔係自己表白都可以?
因為我應該二周目左,想直接睇番

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 01-02-10, 03:48 AM   #580
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
引用:
2周告白係唔係自己表白都可以?
因為我應該二周目左,想直接睇番
點解唔開gallery?
會update ka
會overwrite舊果個

舊 01-02-10, 01:17 PM   #581
chibiyuchan

註冊日期: Apr 2008
終於玩完語堂線啦, 她好可愛
告白時叫我別笑那段我真的笑了, 語堂你想像力好豐富哦

可是還是沒開到語堂的第一張cg,
那張要語堂和星川好感都是普通才有?

打算再攻略都子時順手補完
chibiyuchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-10, 01:34 AM   #582
kaichung20

打完第2轉ky行不繼承線,果然同前幾版既人咁講...好燃呀!!!好有愛!!!好萌呀!!!我都要跟老豆喊:唔好呀!!!
估唔到佢會咁樣做ending!!!
繼都子,七河之後,龍光寺成為令我要大讚konami既人
引用:
作者: chibiyuchan 查看文章
可是還是沒開到語堂的第一張cg,
那張要語堂和星川好感都是普通才有?
打算再攻略都子時順手補完
我都差呢張...請問有冇人教路

都子奥義"スタンド・バイ・ミー"呢招金粉餅...我好樂意食左佢
舊 01-04-10, 07:59 AM   #583
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
諗住今日放工去買
有冇人知邊度仲有日版?
想問下個evs系統好似要連上psn先用得?
係咪連一次就ok?同圭全部女角都識叫個名?

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-10, 11:54 AM   #584
chibiyuchan

註冊日期: Apr 2008
引用:
打完第2轉ky行不繼承線,果然同前幾版既人咁講...好燃呀!!!好有愛!!!好萌呀!!!我都要跟老豆喊:唔好呀!!!
估唔到佢會咁樣做ending!!!
繼都子,七河之後,龍光寺成為令我要大讚konami既人

我都差呢張...請問有冇人教路
剛玩都子線時拿到了
要語堂同星川好感都是普通以上, 冬服下校時發生.
平均地約她們兩人出幾次門就ok啦
chibiyuchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-10, 03:00 PM   #585
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

果張其實只要令佢早d出現,考幾次第一既話,其實接近自動出...當然,兩個都係攻略對象外先係
而家收CG時每週都會出

舊 01-04-10, 04:14 PM   #586
kaichung20

oh...好有可能係我一開波搵星川升能力既錯

舊 01-04-10, 07:50 PM   #587
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
點解唔開gallery?
會update ka
會overwrite舊果個
我之前就係想問可唔可以
兔仔身份
終於睇左,以我理解,免仔個名其實係主角個名?

舊 01-04-10, 11:22 PM   #588
kaichung20

引用:
我之前就係想問可唔可以
兔仔身份
終於睇左,以我理解,免仔個名其實係主角個名?
Bingo

舊 01-04-10, 11:26 PM   #589
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
我之前就係想問可唔可以
兔仔身份
就係咁至比佢critical hit多野

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-10, 11:29 PM   #590
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
Bingo
好彩仲理解到D日文
近排都無咩點玩到,但龍光寺見好似有兩個結局,就想玩番本身佢係一開始最想玩果個,不過估唔到遲左咁多先玩
引用:
就係咁至比佢critical hit多野
起大陸D網聽完特典中毒更加深

舊 01-04-10, 11:40 PM   #591
鳳熾魂
紅蓮の焔神

隻Character Single BOX想買,但好似無咩地方入
想要都子,響野同嗚瀨首歌

舊 01-04-10, 11:43 PM   #592
kaichung20

引用:
好彩仲理解到D日文
近排都無咩點玩到,但龍光寺見好似有兩個結局,就想玩番本身佢係一開始最想玩果個,不過估唔到遲左咁多先玩

起大陸D網聽完特典中毒更加深
龍光寺都好神...戰鬥曲果然就係佢既BGM
特典?角色歌?What am I!!!!!!
不過埋怨一句...福圓配都子配得咁好...歌詞都咁好...但係唱得唔好

舊 01-04-10, 11:45 PM   #593
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

係火車度玩到collector 金章,章 room 2 complete \ /
章 room 1爭 郡山,☆,腐女,七 金章 \ /

>>我之前就係想問可唔可以
之前唔知你已經玩左
& 從兔仔名知道都子細細個已經發姣鍾情主角,所以主角話佢會係(人地)好老婆時好hurt
而俾鈕果度間接係代表主角主動維繫番段感情,所以之後會漂白

舊 01-04-10, 11:45 PM   #594
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
龍光寺都好神...戰鬥曲果然就係佢既BGM
特典?角色歌?What am I!!!!!!
不過埋怨一句...福圓配都子配得咁好...歌詞都咁好...但係唱得唔好
唔係角色歌三段配音o尼
聽住再睇番有人翻譯文字之後我中毒再深
不過角色歌想知點搵?PSN果個DL應該只係用起GAME?
引用:
係火車度玩到collector 金章,章 room 2 complete \ /
章 room 1爭 郡山,☆,腐女,七 金章 \ /

>>我之前就係想問可唔可以
之前唔知你已經玩左
& 從兔仔名知道都子細細個已經發姣鍾情主角,所以主角話佢會係(人地)好老婆時好hurt
第一次我係俾左都子o架我記得之前免仔都無左隻眼,都係主角俾佢

舊 01-04-10, 11:49 PM   #595
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
追加攻擊:青梅竹馬代表

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-10, 11:50 PM   #596
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
唔知點解果時我諗起求婚大作戰

舊 01-04-10, 11:54 PM   #597
kaichung20

Character Single BOX響信和都冇...我都想搵,角色歌就係響晒隻碟度...
#589簽名就係歌詞(半段),暫知nico有半段聽
PSN果D BGM黎既

此篇文章於 01-04-10 11:56 PM 被 kaichung20 編輯。
舊 01-04-10, 11:55 PM   #598
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
Character Single BOX響信和都冇...我都想搵,角色歌就係響晒隻碟度...
#589簽名就係歌詞(半段)
PSN果D BGM黎既
我都係落信和搵,不過都要六千幾yen不過為左都子我唔理得咁多

舊 01-04-10, 11:59 PM   #599
kaichung20

引用:
唔知點解果時我諗起求婚大作戰
跟著諗哈利路亞~~叫主角reset呢句

舊 01-05-10, 12:01 AM   #600
kaichung20

引用:
追加奧義"stand by me"

論壇跳轉

現在的時間是 03:22 AM

手機版 | APP版