Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-10-09, 03:12 PM   #251
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
GIF我都想要,麻煩俾埋我
引用:
作者: クロエ 查看文章
小百合倒貼到出晒面架
詩織就算啦
小百合唔算啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 03:58 PM   #252
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
都子圖

過左一年幾,去十幾次都係河邊見過一次流氓咁大把…

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 07:36 PM   #253
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 河野貴明 查看文章
都子圖

唔該哂大大咁就整到張GIF

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 12-10-09, 07:37 PM   #254
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
玩了三次

一周目, 攻略會長
第一年入唔倒學生會, 第二年先入倒
除了龍光寺外所有基本女角出齊
除了battle, 落雨一齊放學, 會長離任外, 所有event發生哂
學了心の開錠術 (攻略會長的話, 這是必修特技)
第三年左右心跳狀態
到最後所有能力200左右
最後在樹下殺出倒貼星川
reload早兩個月的save, 約佢出來幾次全放飛機
bad end

二周目, 攻略會長
第一年入倒學生會
拎埋會長離任CG
學了不断の精神力, 告白する勇気
(埋尾果一季剛開倒優等生)
約第二年秋左右心跳狀態
一直與倒貼星川保持距離成功
三年來只認識會長, 倒貼星川, 鬼妹
到最後所有能力220左右
最後....朋也+春原+熱血老師end
reload, 主動告白, 失敗

三周目, 攻略會長 (冇錯, 我係完美主角主義!)
第二季儲夠exp即學優等生, 即時示申降臨
再用埋文武両極道, 祝福, 真理の解明術
第一年以平衡能力80以上入倒學生會
第二年夏初開始心跳狀態
第二年中開始所有考試都係500分
一直與倒貼星川保持距離失敗, 最後還是心跳狀態, 即時約佢出來放飛機
三年來只認識會長, 倒貼星川, 鬼妹
最後所有能力280以上, 文理就300以上
攻略成功! + 超一流大學成功

真漫長...

此篇文章於 12-10-09 08:46 PM 被 雪代緣 編輯。
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 07:39 PM   #255
鳳熾魂
紅蓮の焔神

會長今集真係好難成功我都係打算最後先玩佢,因為我都係一想攻略佢,攻略就唔到就唔心熄果d人

舊 12-10-09, 10:10 PM   #256
HM

註冊日期: May 2007
小鳥會長唔駛280咁高,我平均250-260已經ok(已經可以拎到高校生之神)
唔記得咩技能,但無咩炸彈要應付
用左文武雙全,真理解明術同埋心之解碇術
約會初初難約,但之後就容易好多

另外有傳要二年班完之前全級第一,我試過一次,但對白好似同全級第五差不多

會長比起想像中好,仲係個路痴
最後用告白勇氣,不過告白前俾會長搶先告白
不過比起都子,小鳥會長呢類型真係太普通

之後已經無人想追

此篇文章於 12-10-09 10:16 PM 被 HM 編輯。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 10:15 PM   #257
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
小鳥會長唔駛280咁高,我平均250-260已經ok(已經可以拎到高校生之神)

之後已經無人想追
都子太強大響野同七河都OK丫七河好歡樂,每一次拖手我都起度笑

舊 12-10-09, 10:23 PM   #258
HM

引用:
作者: Castor 查看文章
都子太強大響野同七河都OK丫七河好歡樂,每一次拖手我都起度笑
咁玩七河姐先囉

我諗已經無人可以難到我
舊 12-10-09, 10:48 PM   #259
雪代緣
Crazy Gamer

引用:

另外有傳要二年班完之前全級第一,我試過一次,但對白好似同全級第五差不多

之後已經無人想追
我試過考全級第二(高過春原)
會長都話殘念...

約會? 冇難度
只要係約商店街同遊樂場佢就九成九會應約 + 有對答可以大加好感度
所以頭一年都係商店街>遊樂場>商店街>遊樂場>商店街>遊樂場>商店街>遊樂場>...
其他女有爆彈? 唔該同我去一去河邊吹吹水

用告白勇氣同唔用係咪有唔同? (今次冇裝)
reload11月的save試多次先

要3周目先攻略成功
為左睇會長果張CG
真真正正係三年又三年, 三年又三年

(比起event的CG, 平時的3D, 爆機畫面真係好普通)
舊 12-10-09, 11:05 PM   #260
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 雪代緣 查看文章
我試過考全級第二(高過春原)
會長都話殘念...

約會? 冇難度
只要係約商店街同遊樂場佢就九成九會應約 + 有對答可以大加好感度
所以頭一年都係商店街>遊樂場>商店街>遊樂場>商店街>遊樂場>商店街>遊樂場>...
其他女有爆彈? 唔該同我去一去河邊吹吹水

用告白勇氣同唔用係咪有唔同? (今次冇裝)
reload11月的save試多次先

要3周目先攻略成功
為左睇會長果張CG
真真正正係三年又三年, 三年又三年

(比起event的CG, 平時的3D, 爆機畫面真係好普通)
恭喜成功攻略會長
河邊的確係拆彈既好地方
我依家追緊柳開左半年冇進展中...佢一開波件衫好唔掂,好唔想搵佢出街...有待發展
留番龍光寺(出game前目標之一)&響野(為左花澤)last
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 11:08 PM   #261
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: kaichung20 查看文章
恭喜成功攻略會長
河邊的確係拆彈既好地方
我依家追緊柳開左半年冇進展中...佢一開波件衫好唔掂,好唔想搵佢出街...有待發展
留番龍光寺(出game前目標之一)&響野(為左花澤)last
河邊太美好
龍光寺都係出game前想玩花澤配響野真係好夾

舊 12-10-09, 11:51 PM   #262
HM

試多次唔用告白勇氣,等會長自己告白
原來都係分別不大
舊 12-11-09, 12:01 AM   #263
kaichung20

引用:
作者: 河野貴明 查看文章
都子圖

多謝晒!!!
引用:
河邊太美好
龍光寺都係出game前想玩花澤配響野真係好夾
河邊係今集既重地嘛
(紅色)咁樣我會再中毒架bor!!
舊 12-11-09, 12:05 AM   #264
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
龜速進行中……想問一下二週目有乜會承繼和到底女神之祝福有無用的……一年都發動唔夠三次……

舊 12-11-09, 12:08 AM   #265
雪代緣
Crazy Gamer

引用:
試多次唔用告白勇氣,等會長自己告白
原來都係分別不大
我都剛試左用勇氣告白
個ED係長少少, 就係多左會長叫你咪講, 等我講先
感覺呢個ED比較合理
男主角你為左會長辛辛苦苦咁捱左3年 (之前輪迴左6年)
到畢業果日你仲慢慢咁等人地俾紙仔你?

(以前的心跳一直都唔滿意呢點)

引用:
作者: 尼路 查看文章
龜速進行中……想問一下二週目有乜會承繼和到底女神之祝福有無用的……一年都發動唔夠三次……
會承繼技能表
即係你一周目時辛辛苦苦行條技能線, 學到女神加護
到二周目時你就可以SKIP哂之前果D, 直接學女神加護

女神加護係一星期連續6日修行都成功時隨機發動, 每個數值大加
祝福係一星期連續6日修行都成功時就一定會發動, 每個數值加一

此篇文章於 12-11-09 12:11 AM 被 雪代緣 編輯。
舊 12-11-09, 12:26 AM   #266
kaichung20

OT一下...突然睇生徒會上腦
話說會長招高貴咪等於生徒會之一存會長既特技All Cancel!?
舊 12-11-09, 12:35 AM   #267
雪代緣
Crazy Gamer

引用:
OT一下...突然睇生徒會上腦
話說會長招高貴咪等於生徒會之一存會長既特技All Cancel!?
cancel你個特技list的第一個
下次好似可以裝返
但響你考試前果陣cancel左你個文系+20你都大頭啦- -
舊 12-11-09, 12:37 AM   #268
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
我都剛試左用勇氣告白
個ED係長少少, 就係多左會長叫你咪講, 等我講先
感覺呢個ED比較合理
男主角你為左會長辛辛苦苦咁捱左3年 (之前輪迴左6年)
到畢業果日你仲慢慢咁等人地俾紙仔你?

(以前的心跳一直都唔滿意呢點)

會承繼技能表
即係你一周目時辛辛苦苦行條技能線, 學到女神加護
到二周目時你就可以SKIP哂之前果D, 直接學女神加護

女神加護係一星期連續6日修行都成功時隨機發動, 每個數值大加
祝福係一星期連續6日修行都成功時就一定會發動, 每個數值加一
即道具都不會承繼?那些很貴的道具咪得個睇字?

舊 12-11-09, 12:50 AM   #269
kaichung20

引用:
cancel你個特技list的第一個
下次好似可以裝返
但響你考試前果陣cancel左你個文系+20你都大頭啦- -
我既意思係:
輕小說--生徒會之一存既會長小紅招特技叫All Cancel,去Camcel人地既說話&技能
同心跳4 皋月優既高貴Cancel人地既技好似~~
睇下有冇人有同感
所以先話OT一下
舊 12-11-09, 01:06 AM   #270
雪代緣
Crazy Gamer

引用:
作者: 尼路 查看文章
即道具都不會承繼?那些很貴的道具咪得個睇字?
打工~
如到爆機時可以儲倒一千銀以上, 出路就可以成為投資家

引用:
我既意思係:
輕小說--生徒會之一存既會長小紅招特技叫All Cancel,去Camcel人地既說話&技能
同心跳4 皋月優既高貴Cancel人地既技好似~~
睇下有冇人有同感
所以先話OT一下
小紅一點都不高貴!

此篇文章於 12-11-09 01:08 AM 被 雪代緣 編輯。
舊 12-11-09, 01:16 AM   #271
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
多謝晒!!!

河邊係今集既重地嘛
(紅色)咁樣我會再中毒架bor!!
毒唔過都子先雖則都好毒響野覺得係有D天然呆

舊 12-11-09, 01:23 AM   #272
雪代緣
Crazy Gamer

九年的成果

而家好空虛
舊 12-11-09, 01:34 AM   #273
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
九年的成果

而家好空虛
點cap圖

舊 12-11-09, 01:37 AM   #274
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
點cap圖
佢明顯用相機
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-09, 01:58 AM   #275