Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-06-19, 09:24 PM   #76
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
哦, 明晒.

以後唔會幫襯寶源.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 09:42 PM   #77
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
哦, 明晒.

以後唔會幫襯寶源.
寶源係全港最大批發商喎
買Online都係一個選擇

舊 09-06-19, 09:54 PM   #78
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
寶源係全港最大批發商喎
amazon is your best friend

此篇文章於 09-07-19 08:18 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-06-19, 11:03 PM   #79
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
政治從來都係日常生活一部份,冇得避架
當年ps2未出時都傳過高科技唔比入口啦
衣食住行全部都關政治事
關於罷買
我覺得係個人決定,鍾意罷咪罷唔罷咪唔罷唔洗理其他人
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 09:49 AM   #80
風之將

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
寶源係全港最大批發商喎
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
amazon is your best friend
而家入親驚舖都係買psn jp卡,本地而家好少返純日,都係靠amazon同數碼版

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 01:15 PM   #81
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
如果未俾反應就話抵制好似太快

不過話打機唔講政治,就要睇下舊年sv賣豬仔事件

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=250406

當時唔係港台一齊投訴信聯署抵制乜都做齊,我地而家已經由全球ser搬左去河蟹ser
唔講政治?唔得呀,鬼叫你係香港人

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 01:19 PM   #82
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 風之將 查看文章
而家入親驚舖都係買psn jp卡,本地而家好少返純日,都係靠amazon同數碼版
買二手都係好選擇
由手機版發出
舊 09-07-19, 01:37 PM   #83
wingsiu11
Junior Member

註冊日期: Jul 2011
3DS Friend Code4871 5847 8146
你有你罷買~我有我支持~^.^~
wingsiu11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 05:58 PM   #84
王小虎

註冊日期: Apr 2002
我反而諗的係,而加有幾多後生仔睇tvb?我哋d中年人都唔睇了,後生仔更加唔使講。咁賣game一定target去後生仔,唔通叫老人家同師奶買game?佢唔抽廣告係佢蠢。

應該擺多d廣告費落網上,d KOL呀google呀之類。做marketing的人應該要走喺時代最前,唔好同個世界脫節。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 06:06 PM   #85
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 王小虎 查看文章
我反而諗的係,而加有幾多後生仔睇tvb?我哋d中年人都唔睇了,後生仔更加唔使講。咁賣game一定target去後生仔,唔通叫老人家同師奶買game?佢唔抽廣告係佢蠢。

應該擺多d廣告費落網上,d KOL呀google呀之類。做marketing的人應該要走喺時代最前,唔好同個世界脫節。
主要係sell比非機迷睇,好多爸爸媽媽睇完會買比小朋友

舊 09-07-19, 06:12 PM   #86
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 王小虎 查看文章

網上同Google有,但香港KOL基本上已被索尼壟斷
老任響外國對於唔忠實玩幾年、同埋玩時形象健康嘅機迷都唔送
時下八足咁多爪先生存到嘅香港KOL,又有幾多會單純為老任收歛......
由手機版發出

此篇文章於 09-07-19 06:42 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 06:28 PM   #87
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ELT 查看文章
主要係sell比非機迷睇,好多爸爸媽媽睇完會買比小朋友
細路的阿爸阿媽都唔睇TVB, 只有細路的阿爺阿婆先至睇。

舊 09-07-19, 07:02 PM   #88
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: wing 查看文章
細路的阿爸阿媽都唔睇TVB, 只有細路的阿爺阿婆先至睇。
根據來源
老任廣告係mytv super
理論上廢老係唔睇收費電視

https://docs.google.com/spreadsheets...gid=2063257101
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 07:11 PM   #89
カラー
Junior Member

註冊日期: Feb 2013
引用:
作者: wsx360 查看文章
根據來源

https://docs.google.com/spreadsheets...gid=2063257101
到底有冇人睇過個廣告?
來源得個表又無人話睇過個廣告,條友又話試下煲下myav super cap圖
cap到依家都仲未見...
カラー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 07:14 PM   #90
david
The One

註冊日期: Mar 2002
政治∩GAME={}?唔係呀話...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 08:21 PM   #91
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: JoJo 查看文章
多謝777將 689撕裂情況發展到徹底分裂地步
打舖機啫…
其實遊戲哩種娛樂係一種維穩手段黎
所以中港近年咁力谷電競,會買lol唔係無因

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 08:36 PM   #92
wing
格鬥低手

引用:
根據來源

之前寛頻公司周街派, 我自己都有2,3部送到埋來, 不過一部都冇要.
我4大長老屋企都有mytv super, 有一邊係日開夜開.

此篇文章於 09-07-19 08:42 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 08:41 PM   #93
wing
格鬥低手

引用:
作者: catho7 查看文章
其實遊戲哩種娛樂係一種維穩手段黎
所以中港近年咁力谷電競,會買lol唔係無因
買lol其實係企業的商業決定. 中央政府D政策係越來越收緊同加強監管打機呢樣野

舊 09-07-19, 09:13 PM   #94
wsx360
Game Master

引用:
作者: カラー 查看文章
到底有冇人睇過個廣告?
來源得個表又無人話睇過個廣告,條友又話試下煲下myav super cap圖
cap到依家都仲未見...
講個信字
舊 09-07-19, 10:58 PM   #95
wsx360
Game Master

岩岩用ipad睇mytv super免費區,
彈出彈入咁睇廣告超過半個鐘 都睇唔到老任廣告,無論係影片定圖片廣告
定係要俾錢先睇到老任廣告?

我睇呢段時間來來去去都係以下幾個廣告

六合彩
匯豐
中銀
萬寧
ILLUMA
myTV Gold

有時會出現Google Ads廣告

利申:純粹想收集老任罪狀
平時唔睇CCTVB

此篇文章於 09-07-19 11:00 PM 被 wsx360 編輯。
舊 09-07-19, 11:27 PM   #96
leungky1

引用:
講個信字
港任一日唔聲明話無,都會被啲人話係默認左架啦

PS 試下傳說中堆兒童節目?
由手機版發出
舊 09-08-19, 12:07 AM   #97
wsx360
Game Master

引用:
作者: leungky1 查看文章
港任一日唔聲明話無,都會被啲人話係默認左架啦

PS 試下傳說中堆兒童節目?
由手機版發出
其實我覺得港任有係CCTVB落廣告唔出奇
因為港任落廣告一定揀最多人睇到既地方

但係剩係mytv super落廣告就好怪
mytv super咁少廣告就睇得出佢有幾多人睇
唔通奶共都想平D ?
舊 09-08-19, 12:17 AM   #98
yorkyork

註冊日期: May 2010
以前龍絆啊,mario個D係見過有tvb廣告,
依家完全冇睇tvb真係唔知真定假
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-19, 12:27 AM   #99
wsx360
Game Master

引用:
作者: yorkyork 查看文章
以前龍絆啊,mario個D係見過有tvb廣告,
依家完全冇睇tvb真係唔知真定假
龍絆港台區應該係Cygames負責宣傳
mario係cctvb賣廣告係wii年代既事
之前mario odyssey係viutv賣廣告
舊 09-08-19, 12:43 AM   #100
leungky1

引用:
其實我覺得港任有係CCTVB落廣告唔出奇
因為港任落廣告一定揀最多人睇到既地方

但係剩係mytv super落廣告就好怪
mytv super咁少廣告就睇得出佢有幾多人睇
唔通奶共都想平D ?
Mytv super好似有個咩自動平台,可以因為只投特定時間同種類節目而好平
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「香港問題,香港解決」口號違憲 凍檸茶 ~清談館~ 21 01-15-15 10:11 AM
罷看香港電影,罷買香港cd和vcd winghon1986 ~清談館~ 133 04-12-07 05:30 PM
香港有線電視委託香港大學民調中心進行二○○四年香港娛樂圈調查 initial Neo Entertainment TREND 0 01-22-05 01:40 PM
香港vs大陸創意工業(更新香港代表....強!!!!!!) 亍 ◣ 收藏品討論版 14 11-16-04 03:05 AM
香港政府品味續篇 - 澳門與香港 t-cup ~清談館~ 10 07-19-04 09:47 AM

現在的時間是 12:35 PM

手機版 | APP版