Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-21-18, 01:10 AM   #576
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
donkey場公主係咁走果關打到嬲

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 07:57 AM   #577
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
donkey場公主係咁走果關打到嬲
好似前面大大咁講,爬上一層,用追杖,兩飛佢就離場,馬叔叔都未落到黎
不過要連續兩飛,大概係第一飛公主彈出場之後再接一飛,時間要自己掌握一下
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 08:29 AM   #578
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
其實正常打法係要搶到隻錶開慢速用重擊秒...

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 09:33 AM   #579
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
R棍未試過出到
返去搞搞setting
呢隻嘅難度,好唔任天堂
由手機版發出
其實好似孖車咁
上手係易
唔計跳同檔,基本出招識得「十字制 + A B 」,唔洗好似 街霸個類要記一大輪236P 623P就可以基本享受到隻Game
但「認真」玩落去就極Hardcore了
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 09:58 AM   #580
leungky1

註冊日期: Jul 2009
話說網上單個人物積分無郁
但個綜合積分每次入都自動上升
究竟佢有無計埋唔玩嘅人?
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 10:40 AM   #581
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: zzzdx 查看文章
其實正常打法係要搶到隻錶開慢速用重擊秒...
哈哈,呢個正常打法,好多時會變咗猩猩馬叔食錶秒你
由手機版發出
舊 12-21-18, 10:51 AM   #582
charcsc2000
J神哥

Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
哈哈,呢個正常打法,好多時會變咗猩猩馬叔食錶秒你
由手機版發出
玩左好多局都win不到...呢關痴線...3抽1仲要限時間..個場又易跌死...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 10:53 AM   #583
charcsc2000
J神哥

引用:
慢慢玩終於打完真ED,可能睇過D人玩,第一次就無死人過關(NORMAL),等我仲練左陣岩男同超夢
卡比打六王真係訓住過,黑白就成日還離平台等仲多過打
其他野就更加拉長慢慢玩了,太多野可以農
我已經玩到由普通轉去easy..太悶太重覆...又不fail...成日幾抽一....
舊 12-21-18, 10:54 AM   #584
charcsc2000
J神哥

有沒人識打big boss和鳳王...

big boss - 個防禦上升好屈...
鳳王 - 個噴火玩哂....點打...
舊 12-21-18, 11:09 AM   #585
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
玩左好多局都win不到...呢關痴線...3抽1仲要限時間..個場又易跌死...
追杖啦,兩下就完,你打完仲會諗,之前打得咁辛苦做乜
我打到隻猩猩,又打唔死馬叔,打得死馬叔,又搞唔到公主
由手機版發出
舊 12-21-18, 11:19 AM   #586
charcsc2000
J神哥

引用:
追杖啦,兩下就完,你打完仲會諗,之前打得咁辛苦做乜
我打到隻猩猩,又打唔死馬叔,打得死馬叔,又搞唔到公主
由手機版發出
等我返去試下...打到有d懷疑人生....
舊 12-21-18, 11:53 AM   #587
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
我已經玩到由普通轉去easy..太悶太重覆...又不fail...成日幾抽一....
我到依家都仲唔清楚究竟係 難易度會影響報酬 定 裝備強度影響報酬
如果難度冇影響我較番易算
雖然話打到一堆4星果陣其實咩難易度都冇關係
引用:

鳳王果關其實只要盡量留守場正中間就可以等場地機關令佢自爆
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 12:01 PM   #588
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
好得閒咁試傷害值……最高傷害值竟然係吸左クロム既卡比既Full Charge 普通必殺……

72%……比原本クロム仲要多12%...

舊 12-21-18, 12:31 PM   #589
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
我到依家都仲唔清楚究竟係 難易度會影響報酬 定 裝備強度影響報酬
如果難度冇影響我較番易算
雖然話打到一堆4星果陣其實咩難易度都冇關係

鳳王果關其實只要盡量留守場正中間就可以等場地機關令佢自爆
好, 等我試下...即係只要避, 等佢自爆死???
舊 12-21-18, 12:49 PM   #590
iu fu pig
塵埃...

引用:
等我返去試下...打到有d懷疑人生....
唔打放棄一陣,打下其他關,好多關卡都要硬撐(卡比果然喺主角)
呢關都算,唔知威利博士你拎咗未
打8個金屬洛黑人⋯⋯最後仲要打Dr.mario
呢版我又係重打咗幾十次⋯⋯
最後用卡比上B掃到完場,幾抽一根本夾到命魂都唔會容易好多
不過打完學到點樣lock電腦都係好事黎嘅
由手機版發出

此篇文章於 12-21-18 12:57 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 12-21-18, 01:14 PM   #591
charcsc2000
J神哥

引用:
唔打放棄一陣,打下其他關,好多關卡都要硬撐(卡比果然喺主角)
呢關都算,唔知威利博士你拎咗未
打8個金屬洛黑人⋯⋯最後仲要打Dr.mario
呢版我又係重打咗幾十次⋯⋯
最後用卡比上B掃到完場,幾抽一根本夾到命魂都唔會容易好多
不過打完學到點樣lock電腦都係好事黎嘅
由手機版發出
威利博士反而好易..
我用DONKEY KONG+司令命魂+金屬化+擊殺回復+對金屬攻加成...亂來都WIN....
兩三下就KO一件...
最後Dr.mario兩下KO左佢...
舊 12-21-18, 02:13 PM   #592
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
用卡比配TOPMAN魂+屈下B,配開場BOMBERMAN魂掉炸彈,95%以上關卡都好易過到

1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
舊 12-21-18, 02:43 PM   #593
charcsc2000
J神哥

引用:
用卡比配TOPMAN魂+屈下B,配開場BOMBERMAN魂掉炸彈,95%以上關卡都好易過到
等我試下咁樣打BIG BOSS先...
舊 12-21-18, 04:18 PM   #594
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:

無視已方防禦, 揀推爆攻既魂, 盡量唔好打佢落街應該就ok (落街等佢上返黎會晒好多時間)

btw, 公主個度好多次瑪叔一開始拎住個鎚追我個陣佢多數都會直接跌左落街
不過二打一都retry 左近十次 不過有狙杖真係唔好攪咁多野

此篇文章於 12-21-18 04:24 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 04:25 PM   #595
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: X&Y 查看文章
無視已方防禦, 揀推爆攻既魂, 盡量唔好打佢落街應該就ok (落街等佢上返黎會晒好多時間)

btw, 公主個度好多次瑪叔一開始拎住個鎚追我個陣佢多數都會直接跌左落街
不過二打一都retry 左近十次
有個咁既魂???
等我今晚搵搵先~
舊 12-21-18, 04:30 PM   #596
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
有個咁既魂???
等我今晚搵搵先~
我拎arms 個拳手做魂而已, 佢3粒星但攻有6k, 雖然防得2k
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 05:33 PM   #597
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

如果你對自己著草唔俾人打中有信心而果關唔限時既話,時拉比應該幫到你...5秒回5%,著下草回夠又一條好漢...故事尾關我就用佢過的

舊 12-22-18, 09:22 PM   #598
leungky1

1.21咁明顯調低挑戰者難度會唔會過份左啲
Classic都好似易左,ROB有兩關淨係橫B都夠完美Pass
由手機版發出
舊 12-22-18, 10:09 PM   #599
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

引用:
作者: leungky1 查看文章
1.21咁明顯調低挑戰者難度會唔會過份左啲
Classic都好似易左,ROB有兩關淨係橫B都夠完美Pass
由手機版發出
一早刷完唔清楚依家點,不過我記得初版有人在比賽時俾挑戰者亂入無傷秒左 電腦神經起上黎真係可以完炒玩家

舊 12-22-18, 10:31 PM   #600
leungky1

引用:
一早刷完唔清楚依家點,不過我記得初版有人在比賽時俾挑戰者亂入無傷秒左 電腦神經起上黎真係可以完炒玩家
之前就算壓倒對手過百%都要諗盡點防,失防一次已經會比佢連技反吸
依家場邊有大把時間差重擊必出場外,無防過咁滯
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] PUZZLE & DRAGONS Super Mario Bros. Edition (已售) 八仙果 手提遊戲機討論版 17 05-10-15 12:20 AM
[ETC] GB版「Super Smash Bros Land」が完成 neo2046 手提遊戲機討論版 5 09-20-11 10:07 PM
[Wii] 任天堂大亂鬥 Smash Bros X!! 綜合情報 Part 7 [已售][官網再次更新] NEAR 電視遊戲討論版 222 10-16-09 06:17 PM
[其他]WWE SUPER SMASH BROS BRAWL 月之民 ̄▽ ̄ 電視遊戲討論版 1 06-07-06 01:07 PM
[NDS]New Super Mario Bros [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 1057 05-26-06 02:50 AM

現在的時間是 06:09 PM

手機版 | APP版