Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-19-16, 08:11 AM   #251
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
話說黃生同李生都不約而同的講呢件事背後好複雜唔係咁簡單,佢地同一個編劇俾稿的?

舊 01-19-16, 11:09 AM   #252
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
天朝真係聖人輩出,古有負荊請罪,今有坐大飛偷渡回國自首

舊 01-19-16, 11:17 AM   #253
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
最合理(?)既解釋唔係佢去到泰國終於俾車下怨魂搵到,不過怨魂又好和平理性,淨係纏到佢自首…

舊 01-19-16, 11:56 AM   #254
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
講咁耐都係唔解釋點解無回鄉証都入到境...

唔通星哥隻洗頭艇真係啱既?!?

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 12:06 PM   #255
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
係泰國洗頭艇到大陸,太強了
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 12:08 PM   #256
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
中國刑辯律師陳光武接受《蘋果》訪問:「新華社通稿我第一反應就是那時國內沒有醉駕法,也沒具體醉駕標準。中央主導輿論這些人,基本法律常識都沒有。」

國家說有就有你們律師懂什麼?

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 05:22 PM   #257
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: anyone 查看文章
中國刑辯律師陳光武接受《蘋果》訪問:「新華社通稿我第一反應就是那時國內沒有醉駕法,也沒具體醉駕標準。中央主導輿論這些人,基本法律常識都沒有。」

國家說有就有你們律師懂什麼?
人名錯, 出生年齡錯, 連法例都錯.. 好心炒咗個編劇去啦..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 06:58 PM   #258
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
其實有再多疑點都無用,你都唔會有途徑同佢對質佢亦都唔會理你
呢件事情都無咩方法可以繼續同佢糾纏落去,只好講句公道自在人心呢種安慰說話

舊 01-19-16, 11:25 PM   #259
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
成件事最重要係睇689同豬隊友點拆姐
拆得唔好希望改到立法會選舉結果

舊 01-20-16, 11:24 AM   #260
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有乜點拆
炸彈都爆左啦
正常市民都會睇到中共跨境捉人被自首,
之後中共港共做咩都只係做場戲
親共市民就就算公安明刀明槍香港拉人都唔會覺得有唔妥
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-16, 11:29 AM   #261
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
我都覺得唔駛拆...
阿爺都擺到明連片都拍埋, 即係話你知你唔信係你既事, 佢就做左LA.

亦即係話689對住佢條片做功課交俾我地就得LA, 唔駛再講咁多咩調查中既廢話, 一帶一路咁完左呢份功課.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-16, 11:35 AM   #262
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 真!DC 查看文章
有乜點拆
炸彈都爆左啦
正常市民都會睇到中共跨境捉人被自首,
之後中共港共做咩都只係做場戲
親共市民就就算公安明刀明槍香港拉人都唔會覺得有唔妥
由手機版發出
基本上同意,不過一般市民其實係就算公安明刀明槍香港拉人都唔會覺得有唔妥…

舊 01-20-16, 11:54 AM   #263
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
大佬,帶頭勇武嘅都無料到,出嚟遊多幾次行宣傳下都好吖...
睇幾個5毛page狂賣fb廣告推post,就知佢地今次都知奶嘢啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-16, 02:21 PM   #264
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

到呀李太「被」利用左

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-24-16, 02:41 PM   #265
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
[被][發表言論]
[被][聲稱好安全]
[被][覺得被利用]
[被][自行去]
[被][警局銷案]

[不負責任發言]
根本班友死鬼哂
在唔駛驚有[人]出來反駁情況下
阿爺同政府夾埋講大話
邊個信政府無份玩
無[人]現身都可以斷定係當事人咁好玩
除在理解為充公所有通訊器材扮當事人仲有咩可能?@_@
[/不負責任發言]
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-16, 03:12 PM   #266
真!DC
Banned User
奉行我道

好了
偷渡應該大陸定香港審?
由手機版發出
舊 01-24-16, 06:08 PM   #267
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我都想知係法律觀點,偷渡成功既話我當大陸免佢罪但係香港係咪都應該要審多次?
偷渡係非法出境同非法入境,大陸免佢非法入境,係香港犯既非法出境係咪應該要照審?

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-24-16, 06:17 PM   #268
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 真!DC 查看文章
好了
偷渡應該大陸定香港審?
由手機版發出
香港偷渡出境
無話大陸偷渡入境喎

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-16, 11:21 PM   #269
小嘉
The One

香港法律係無非法出境呢條罪
除非你犯事法庭出左禁令唔比出境
如果唔係基本上唔會犯法
當然當李波入番香港境時因為佢無出境紀錄
一定會比入境署查
但基本上佢係無犯法...

此篇文章於 01-24-16 11:24 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 12:00 AM   #270
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢本人都話無野外人都無得加把口啦
你都唔望佢返到黎咁勇敢爆大鑊啦

舊 01-25-16, 12:08 AM   #271
T.K.
很黃很暴力

強姦受害人話無野,刑事案都唔追究?

收貨的話,家書果次收左啦
係上邊,梗係唔敢講啦

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 01-25-16, 12:19 AM   #272
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

咁我諗佢落得番黎一定有「保險」比人渣左係手

ペルソナ5

隨時更新
舊 01-25-16, 12:24 AM   #273
小嘉
The One

其實大家都預左佢落唔到黎

其實政府而家要做既係根本要問蝗國點解落黎捉人番去協助調查而唔使任何通佈/任何出境手續

當然我預左唔會有任何答案

總之大家自求多福

一國兩制已經唔存在
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 12:30 AM   #274
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
咁我諗佢落得番黎一定有「保險」比人渣左係手
桂民海即回瑞典
李波即尋求英帝保護吧

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 01-25-16, 08:26 AM   #275
真!DC
Banned User
奉行我道

可能有親人仲系香港大陸做人質

到而家大家最關心已經唔係李波安唔安全
放條報平安片根本冇意思
由手機版發出