Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49 89  ... 最後
收藏品討論版>BANDAI新品牌「ROBOT魂」Vol.3丨(SIDE MS,KMF,AS,MASHIN,VF,EV,HL,FFN,YOROI,藤子・F・不二雄)
赤兵尉SETH 12:28 AM 09-01-13
作者: kyo353:
今次係我去過咁多次覺得最正
完全睇到佢地係有心去搞一個展覽
師兄一定要去睇下
打算聽日去
會場有冇野買?
呂鳳仙 12:44 AM 09-01-13
作者: Dangerous-boy:
唔該這裡有沒有師兄去了香港個魂展?多唔多嘢睇?
今日去o左,真係唔錯,好似齊晒所有蘿蔔魂o既產品,
而且冇玻璃隔住,燈光又打得好,隨手一部DC都可以影得好靚~
(同平時動漫節o的高達show完全2個level)

好想偷佢張梳化返屋企

場內仲有個成人size龍王丸同龍星丸紙盒俾大家影相

有poster講解蘿蔔魂點由設計到量產,仲有實物模具display(呢o的就當然有膠箱笠住啦)

聖衣神話好似全部都係星矢,但我只追鎧傳,全部有膠盒裝住
(話說在場仲有隻純金唔知咩,有2個staff睇住)

最後就一堆新產品及未發售產品隔住玻璃display,
日本有o既佢都有,仲有幾隻應該係全球第一手發佈o既產品(夠晒誠意)

離場前仲有介紹遲新SD系列,SF應該又係打頭陣出場~
最後就係大大幅廣州同日本o既笨大show廣告。

PS:記得o向門口拎佢張宣傳單張,轉頭去又一城反嘔城可以拎膠file~
作者: 赤兵尉SETH:
打算聽日去
會場有冇野買?
冇o架~要買新產品,請移玉步到反嘔城~
買任何Tamashii Nations產品送環保袋,滿$300送超合金鏡面魂stage~

Rance 04:48 AM 09-01-13
無O個封EMAIL都入得架下嘩?想帶一個人去但係得我有EMAIL...
seks 09:51 AM 09-01-13
作者: Rance:
無O個封EMAIL都入得架下嘩?想帶一個人去但係得我有EMAIL...
可以,在門口登記就得
Dangerous-boy 11:16 AM 09-01-13
師兄一定要去睇下
作者: 呂鳳仙:
今日去o左,真係唔錯,好似齊晒所有蘿蔔魂o既產品,
而且冇玻璃隔住,燈光又打得好,隨手一部DC都可以影得好靚~
(同平時動漫節o的高達show完全2個level)
唔該哂!陣間去睇睇先!
ouki 11:53 AM 09-01-13
師兄一定要去睇下
有冇地址?
kyo353 01:34 PM 09-01-13
作者: ouki:
有冇地址?
http://www.tamashii.hk/t_feat2013/
達之路72號創新中心
赤兵尉SETH 01:43 PM 09-01-13
下?要收到EMAIL先入得?
kyo353 01:47 PM 09-01-13
下?要收到EMAIL先入得?
唔洗呀?
冇都係要你即場登記佢份E-MAIL MAGAZINE咋嗎
赤兵尉SETH 01:57 PM 09-01-13
唔洗呀?
冇都係要你即場登記佢份E-MAIL MAGAZINE咋嗎
即係可以白撞?
個網寫住"只限受邀請人仕進場"喎
注意事項仲話唔比影相...

官方fb又更寫,陣間去

作者: :
我們定能帶比每一位參觀人士無限驚喜! 有收到我們邀請函的朋友就要快來啦! 而未收到邀請的朋友亦可以即場登記。

kyo353 02:40 PM 09-01-13
即係可以白撞?
個網寫住"只限受邀請人仕進場"喎
注意事項仲話唔比影相...

官方fb又更寫,陣間去
冇留意過條文, 尋日都係直接去
佢門口有條友CHECK你有冇登記TAMASHII MAGAZINE
有就入得, 冇就登記完都入得
DevilElvis 05:11 PM 09-01-13
想問下魔神英雄傳 E家總共出咗幾多部? 想補購番....
魔法小王子 05:43 PM 09-01-13
作者: DevilElvis:
想問下魔神英雄傳 E家總共出咗幾多部? 想補購番....
http://tamashii.jp/item_brand/robot_...A1%A8%E7%A4%BA
赤兵尉SETH 06:14 PM 09-01-13
睇完,見到個1/1飛雲四圍行
個展真係搞得好誠意,R魂夠齊,又分好晒類
最難得係全部擺好晒動作~

隻邪戰角好大隻,新Ver龍神丸個型好惦! b
魔璃 07:55 PM 09-01-13
睇完,見到個1/1飛雲四圍行
個展真係搞得好誠意,R魂夠齊,又分好晒類
最難得係全部擺好晒動作~

隻邪戰角好大隻,新Ver龍神丸個型好惦! b
不過背脊抽野好似細左d ...

Rance 09:33 PM 09-01-13
睇完個展O既感想就係

D辦靚過賣街D貨咁多....
隻敗家仔....
小嘉 09:35 PM 09-01-13
睇完個展O既感想就係

隻敗家仔....
自家制

一定靚架

唔係點引你中雷
Dangerous-boy 10:33 PM 09-01-13
今次魂展真係好正!特別係Robot魂,齊款、冇玻璃隔住,影相一流、冇反光!

我揸住部iPhone都忍唔住影咗百幾張相

Metal Build尐玻璃勁反光!唔好話影相,連睇都睇唔清楚!純金人馬、美少女戰士距離太遠,睇唔清楚!

可惜今次展期只有兩天咁少....

睇完順便去又一城反斗城攞埋個膠file
赤兵尉SETH 10:58 PM 09-01-13
作者: 魔璃:
不過背脊抽野好似細左d ...
位置應該再高d先o岩,依家正面見唔到個輪

睇完個展O既感想就係

隻敗家仔....
隻初代W全隻上過色又滲晒線
但睇返最初堆OO系真係好似MIA
魔法小王子 11:06 PM 09-01-13
位置應該再高d先o岩,依家正面見到唔到個輪

隻初代W全隻上過色又滲晒線
但睇返最初堆OO系真係好似MIA
跟住00推2.0 www
DevilElvis 01:53 AM 09-02-13
作者: 魔璃:
想問下同第一隻龍神丸有乜分別? thx~~
T.K. 01:55 AM 09-02-13
價錢一定貴左50%
Gundam MK-2 09:43 AM 09-02-13
暫時試版,好多野又未公佈
不過就咁睇,估計係統一比例,因為而家隻ver.1明顯比龍王邪虎等細左成個碼
LonelyBlue 10:52 AM 09-02-13
作者: Gundam MK-2:
暫時試版,好多野又未公佈
不過就咁睇,估計係統一比例,因為而家隻ver.1明顯比龍王邪虎等細左成個碼
對比試板擺上隔既VER 2, 隔離又擺左隻咁大隻既邪戰角
搞到隻龍星好似縮左水咁

琴日去睇....擺動作個個人好有心機
亦都拎左D 靈感點去擺自己個D
仲要SHOW齊咁多隻
魔璃 03:08 PM 09-02-13
ver2做返同邪虎, 龍王同一個比例既size
舊0個隻掉得架啦
標籤:ROBOT魂, 蘿蔔暈
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49 89  ... 最後

返回主題版面