Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-10-08, 10:12 PM   #726
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: Dolly 查看文章
幾經辛苦, 今日先收到對 10Pro, 多謝 UE 大力推我下海

聽左兩個零鐘, 對比 5Pro

- 高音位無話可說, 5Pro d 高音就係似一個人好勁鼻塞, 塞住唱歌, 去到 10Pro, 通曬鼻塞, 好通透
- 細節位多左, 但又未多到嘩一聲, 多左 2~30% 咁上下啦
- 音場完全冇變, 一個字, 爽
- 音樂感都差唔多, 但因為細節多左, 音樂方面比起人聲更有感情
- Bass 小左, 但反應快左, 潛得深左, 但唔實淨, 煲下可能有改善

整體黎講都算係幾大 upgrade, 三頻比 5Pro 平衡好多, 但高音有時覺得太清, 聽番 d 比較 Rock 既歌, 有 d 奇奇怪怪既感覺...但以 $2400 講入三單元, 呢個價位去比較其他 earphone, 完勝吧
2400買到啲咁爽既野
整條八芯銀線,整體感覺更加快,更加爽

講起16F有人係咁大插TF10Pro
真係好想直接話果篇係槍文
有咩耳機可以屈TF10Pro屈到咁既程度仲要同價位?
但係又唔夠薑咁直接

此篇文章於 12-10-08 10:15 PM 被 Whirlwind 編輯。
Whirlwind 目前離線  
舊 12-10-08, 10:32 PM   #727
Dolly
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
XBox Live GamertagEfsf
引用:
作者: Whirlwind 查看文章
2400買到啲咁爽既野
整條八芯銀線,整體感覺更加快,更加爽

講起16F有人係咁大插TF10Pro
真係好想直接話果篇係槍文
有咩耳機可以屈TF10Pro屈到咁既程度仲要同價位?
但係又唔夠薑咁直接
果 d 睇下算啦, 聽感呢 d 人人唔同, 岩自已就話之佢丫, 我自已最鍾意味精聲, 我部 A91x 個 EQ 俾我較到爆, 我覺得超正

W3 我試左, 太淡了, 我先冇咁得閒去出個 post 插 W3 唔岩我聽
Dolly 目前離線  
舊 12-10-08, 10:40 PM   #728
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: Dolly 查看文章
果 d 睇下算啦, 聽感呢 d 人人唔同, 岩自已就話之佢丫, 我自已最鍾意味精聲, 我部 A91x 個 EQ 俾我較到爆, 我覺得超正

W3 我試左, 太淡了, 我先冇咁得閒去出個 post 插 W3 唔岩我聽
A91x
前幾個Post俾人放完毒有啲身痕想玩下
找下yahoo先
舊 12-10-08, 11:04 PM   #729
Dolly
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
XBox Live GamertagEfsf
引用:
A91x
找下yahoo先
我果部 914 黎之麻, 唔係金版
Dolly 目前離線  
舊 12-11-08, 12:04 AM   #730
ICil
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
大型Head AMP +IEM自重
C-3以個人試既「高階耳機」黎講唔算低(略低於Image,TF10Pro,但應該比5Pro優勝不少)
set細個gain應該無問題吧

總係覺得C-3分析力差D咁

ば ゲージがアップ!
レーディ~ ゴゥゥーーーー!!!
ICil 目前離線  
舊 12-11-08, 01:08 AM   #731
Jonney
God of Gamer
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
引用:
作者: ICil 查看文章
set細個gain應該無問題吧

總係覺得C-3分析力差D咁
有冇家用耳擴推介?(for K702) *4k內*

>>CEC HD53R
代理係Conyble Enterprise Ltd.?
有冇地址?

同你隻雷曼迷債差好遠aaa

搵日要攞k702上去16/f試吓d膽機做比較

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。

此篇文章於 12-11-08 02:32 AM 被 Jonney 編輯。
Jonney 目前離線  
舊 12-11-08, 07:09 AM   #732
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
A91x
找下yahoo先
A916/A918 日本依家跌到好勁............around 15000円/19000円

如果唔係入左部eh930...............我都會入部A918

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 12-11-08, 02:05 PM   #733
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
話說, 前日行HMV, 見到HMV出左入耳式耳機...
29蚊 =口="
好想試下 XDDD
irismong 目前離線  
舊 12-11-08, 02:05 PM   #734
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: ICil 查看文章
差別在於經驗

你E+分唔到某程度上係好事
原來係咁.... 咁即係我唔駛買咁好既野啦?

呵呵
舊 12-11-08, 04:49 PM   #735
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: irismong 查看文章

呵呵
呢啲野可以練出黎,好邪惡架
聽得越多->分別到->要求更多->聽得更多->分別到越多->要求更加加多---------------->$$$$$
舊 12-11-08, 06:48 PM   #736
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
聽得越多->分別到->要求更多->聽得更多->分別到越多->要求更加加多---------------->$$$$$
算啦, 唔洗講佢知
好快佢就會落坑

一小英口 目前離線  
舊 12-11-08, 06:59 PM   #737
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
所以我成日都同啲朋友仔講舊錢分開買幾對唔同嘅聽多啲好過...
一黎就塞對高階嘢入耳仔其實都唔會聽到有咩好...
a
ビスケット 目前離線  
舊 12-11-08, 07:06 PM   #738
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: ビスケット 查看文章
所以我成日都同啲朋友仔舊錢分開買幾對唔同嘅聽多啲好過...
一黎就塞對高階嘢入耳仔其實都唔會聽到有咩好...
a
我由低玩上去(謎之聲:玩左咁耐都仲係用緊一開始玩既時候果隻野)

引用:
作者: 一小英口 查看文章
算啦, 唔洗講佢知
好快佢就會落坑

尋日用3Gen再試,直推HFI780....
竟然俾我聽出類似(應該話更加清晰同明亮)4S既中高頻同分析力
硬+硬(?)既關係?a
強在低頻係超越我聽過既非定制IEM
係應該話我見識少定點

但係佩戴感同ATH AD系(只不過係AD300)比,完完全全被秒殺了
舊 12-11-08, 07:29 PM   #739
一小英口

引用:
我由低玩上去(謎之聲:玩左咁耐都仲係用緊一開始玩既時候果隻野)
我係 JVC FX-55 -> ES7 過左一年先FX55壞左就入左隻MF2

一小英口 目前離線  
舊 12-11-08, 07:36 PM   #740
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: 一小英口 查看文章
我係 JVC FX-55 -> ES7 過左一年先FX55壞左就入左隻MF2
我的耳機路程:iPod原裝->C351
多謝收睇
舊 12-11-08, 07:40 PM   #741
一小英口

引用:
多謝收睇

其實同你差唔多 係買多左隻o者

一小英口 目前離線  
舊 12-12-08, 01:08 AM   #742
irismong
Goo ◕ ω ◕

咁我都係少去16樓為妙 (笑
舊 12-12-08, 02:37 AM   #743
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:
作者: irismong 查看文章

呵呵

平有平玩貴有貴玩, 經濟條件及理材規劃容許先玩比較好,
見過有日本BLOG, 借成二百幾萬日圓來玩耳機。
但講到尾, 唔好墜入有錢買器材沒錢買CD的境界。

引用:

我掉返轉, 細個時浸淫在家中大約80K(原價)的音響, 黑膠碟&很多試機碟都聽過。

不過當年無咁多選擇, 自己又唔可能有咁多錢買耳機之類。
頹DISCMAN->電腦用CMD轉mp3/wav->早期的mp3機(得8定16mb)->手提電話
earphone當然是跟機的頹貨, 街邊的老翻earphone都用過。

唔係聽唔出, 而是在沒有能力去選擇下接受。

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線  
舊 12-12-08, 09:24 AM   #744
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Tenzan 查看文章
我掉返轉, 細個時浸淫在家中大約80K(原價)的音響, 黑膠碟&很多試機碟都聽過。

不過當年無咁多選擇, 自己又唔可能有咁多錢買耳機之類。
頹DISCMAN->電腦用CMD轉mp3/wav->早期的mp3機(得8定16mb)->手提電話
earphone當然是跟機的頹貨, 街邊的老翻earphone都用過。

唔係聽唔出, 而是在沒有能力去選擇下接受。
我係LUXMAN 陪我長大的

唔計家中的disman/walkman...........

自己第一部買的係 帝盟(Diamond) Rio600 <a

第二部係 C廠 Nomad2...........

再經歴了一兩部劣質MP3機&PSP的洗禮.................

到最後帶着HiMD 重新上路..............

引用:
多謝收睇
CK5 > SJ5 > denon HP1000 > d1001 > ANC7

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 12-12-08, 10:53 AM   #745
ICil
Crazy Gamer

引用:
作者: Jonney 查看文章
有冇家用耳擴推介?(for K702) *4k內*

>>CEC HD53R
代理係Conyble Enterprise Ltd.?
有冇地址?

同你隻雷曼迷債差好遠aaa

搵日要攞k702上去16/f試吓d膽機做比較
試吓Dark voice o個D先

CEC D機聲底太乾淨,可能會有D生硬
個代理o係上環,有得試聽
www.panolux.com

ば ゲージがアップ!
ICil 目前離線  
舊 12-12-08, 12:25 PM   #746
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
10Pro 轉WESTONE3 值唔值得?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線  
舊 12-12-08, 12:53 PM   #747
ICil
Crazy Gamer

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
轉ES3都值ge

ば ゲージがアップ!
ICil 目前離線  
舊 12-12-08, 04:32 PM   #748
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
除非你好萌Westone啲聲如果唔係唔值

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
我係LUXMAN 陪我長大的

唔計家中的disman/walkman...........

自己第一部買的係 帝盟(Diamond) Rio600
第二部係 C廠 Nomad2...........

再經歴了一兩部劣質MP3機&PSP的洗禮.................

到最後帶着HiMD 重新上路..............

CK5 > SJ5 > denon HP1000 > d1001 > ANC7
LUXMAN
查實Discman好聲唔過MD咩?
舊 12-12-08, 06:48 PM   #749
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
LUXMAN
部LUXMAN M120A-mark2 聽歌一般般啦..............因為係AV amp 不過好好力水

引用:
查實Discman好聲唔過MD咩?
應該話係 MD /HiMD 音質好接近 Discman

除非部Discman 播音質素真係好差

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 12-12-08, 11:43 PM   #750
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
但係佩戴感同ATH AD系(只不過係AD300)比,完完全全被秒殺了
AD支持者+1
不過對AD500都有少少頂耳...
/

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
應該話係 MD /HiMD 音質好接近 Discman

除非部Discman 播音質素真係好差
而家部頹RH1同以前部頹EJ2000比...
都硬係覺得差梗啲力水...
a
ビスケット 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
雙星體育新聞(永久集中區)30-5-02 龍寶寶 體育版 0 05-17-02 10:57 AM

現在的時間是 09:04 PM

手機版 | APP版