Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71 121  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Final Fantasy BRAVE EXVIUS
GP03D 12:52 AM 05-02-16
抽左十幾野....竟然有彩珠出...FF4暗騎...唔知開心定好笑好....其他全食物..
今次4隻FF5upgrade既人都有,全上左6,5星....
Bartz同Exdeath上左6星真係2個世界...尤其係bartz,已家先似番個主角..

新個隻斧都幾勁,有全體加攻50%
ShinDou 08:18 AM 05-02-16
暗騎基本攻都高既,有成220,如果有好多TRUST MASTER例如2刀流,3個兩手持佢都會好勁,不過應該冇乜人有,所以應該冇位出,都係出晒其他6星戰隊,除非唔夠腳先搵佢鄧腳

新果隻海賊斧6星係勁,但冇勁斧,要TRUST MASTER佢自己把125攻斧先得
jackiecyho 02:20 PM 05-02-16
10 抽中6星斧同ファリス, 好過冇
fantasy俊仔 02:48 PM 05-02-16
而家我隊人就咁,下邊仲有隻暗雲3星未升
有咩建議人用
同埋FF5兩隻要升6星d料邊到打,未見過d料全部=[?]
暗雲唔係FF3event而家升唔升到6星?

ShinDou 03:07 PM 05-02-16
作者: fantasy俊仔:
有咩建議人用
你既人最勁EX DEATH,之後暗雲同FF5主角

セリス都好神,有魔封劍1TURN內魔法無效,有D屈機野有佢易打好多

FULL BREAK都要落1個啦,你得FF12主角就用佢啦,FULL BREAK角最勁應該FFT性騎

另外全體 物攻防 同 魔攻防 加40%都要出,集中FF12主角有,但物攻防唔知你有冇其他人有,淨係見到你隻女主角

盾角淨係見你有LEO,你冇FF4主角﹖

打勁野用既隊通常都落晒 物魔攻防UP同FULL BREAK同盾角,再加攻擊角

例如 女主角 + FF12主角 + LEO + EX DEATH + 暗雲/FF5主角

6星料要靠EVENT迷宮拎/換,暫時冇晒6星料換,應該要等5月11 FF5 EVENT完再出另1個EVENT先有得換

又或者再開夢幻迷宮RANDOM探索拎

另外見你有2隻比比,打鬥雞場可以出幾隻W黑魔/連續魔法人搭隻盾黎屈機,先手好多時都秒晒人,後手就睇下隻盾頂唔頂到

同埋友抽可以用下,而家抽會好易出仙人掌,用黎升人,升晒D人都可以合下D 1,2星人,有隻劍士TRUST MASTER有HP加10%,另外又有D KILLER系,仲有D中級黑魔,其他可以賣晒佢

另外見你有FF9主角,可以平時主力用佢打任,刷TRUST MASTER 2刀流

FF2主角同FF1大佬GALAND我估都就快解放6星
fantasy俊仔 03:29 PM 05-02-16
thanks//
FFT性騎係咪アグリアス?咁我有一隻晌下面未升,佢係勁過vaan?

原來又要等先有得升6星
ShinDou 03:38 PM 05-02-16
thanks//
FFT性騎係咪アグリアス?咁我有一隻晌下面未升,佢係勁過vaan?

原來又要等先有得升6星
佢係勁過VAAN,因為有亂命割殺打100%乘3下,仲有全體斬140%,LB不動無明劍 50% STOP 3TURN,仲有全體中回,不過冇集中

我有FF4主角有集中所以唔駛VAAN,但如果你冇其他人有集中就照用VAAN好D

你冇打之前FF0 EVENT﹖果陣好好刷,換爆晒佢個表,6星料每樣換左60個,有排用
GP03D 12:37 AM 05-03-16
你個陣....
VAAN, BARTZ, 女主角係必出啦...
如果想出全物攻就出埋LEO同GARLAND...
平均D就可能出EXDEATH,TINA,CELES
daihamlop 04:55 AM 05-03-16
有咩建議人用
暗雲係必定要升,除非你完全無諗過打鬥技場
佢裝備加技能加幻獸有四個man eater.....
無佢你幾難掃低班神盾
ShinDou 10:27 AM 05-03-16
鬥雞場用連續魔w黑魔,ultima meteor,大雷chain易打d,下下全體999

暗雲有上限最多999打4下,如果冇上限分分鐘佢下下打幾千
wang2009hk 10:45 AM 05-03-16
3次10連..
只得一隻3星FF5新女角...

然後..

古魯魯+老伯一堆

エクスデス出到可以自己組一隊還有多..
エクスデス這隻超絕UP..?
ShinDou 11:31 AM 05-03-16
Exdeath艦隊仲屈啦 10下大雷,gilgamesh 1百50萬hp可能都秒到

我想要exdeath仲未俾我

Ff5主角都係得3隻

好似好少人中gilgaMesh

可能之前派太多飛所以特登set低
ShinDou 11:14 PM 05-03-16
岩岩派鬥雞場月姦RANKING報酬,排1萬至3萬,竟然有TRUST莫古,同加100HP,咁真係要打下喎

原來十萬位以內就有TRUST莫古,咁應該求其打下都有
GP03D 01:57 AM 05-04-16
OH NO,成個星期冇打過鬥雞....冇左個TRUST MOG....
我個ZIDANE就快搞掂双刀流啦!!! 4X%啦
ShinDou 07:31 AM 05-04-16
我仲未抽到斯丹,得個連續魔谷緊
wang2009hk 10:11 AM 05-04-16
把第三島推到一半拿光石去抽第4次10連.

基哥總算跳下來了._.||

4次大跳+3次半額

新角就只有基哥+3星妹子..
斧妹沒有就算了._.

收手

意外收獲就2隻巴茲,8隻ex..
一堆老伯和古露露
GP03D 03:18 PM 05-04-16
好有愛喎,基哥LOVE? 佢又冇好似雷姐一出個時咁勁...
daihamlop 07:03 AM 05-05-16
基本上而家全世界都行雙刀流加把Twin Lance做四hit
好處係打得多,不過自己加朋友隻四hit
真係打到恰眼訓

另外鬥技場雙盾雙奶加暗雲
無論對家出咩,先後手,用咩招都好
我都諗唔到有咩可能輸
ShinDou 07:11 AM 05-05-16
鬥雞場最屈應該都仲係EXDEATH艦隊加1隻盾加6星奶媽,電腦最大問題係成日出廢招

如果俾人先手殺唔晒D EX DEATH就會1TURN 999乘6秒晒全場,始終自己友好少會谷精神,同埋谷唔到幾多,奶挺打唔到全場999,最多4,5百,暗雲打到999但得4下,EX DEATH係W黑魔全場999乘2
daihamlop 08:51 AM 05-05-16
作者: ShinDou:
鬥雞場最屈應該都仲係EXDEATH艦隊加1隻盾加6星奶媽,電腦最大問題係成日出廢招

如果俾人先手殺唔晒D EX DEATH就會1TURN 999乘6秒晒全場,始終自己友好少會谷精神,同埋谷唔到幾多,奶挺打唔到全場999,最多4,5百,暗雲打到999但得4下,EX DEATH係W黑魔全場999乘2
奶姊用風係必定全場999,最少我嗰隻係,打神盾暗雲除外
我朋友4exdeath加神盾比人先手完死剩兩隻
暗雲打神盾,弱嘅打四百幾,強神盾打二百幾
我暗雲已經係四百幾攻加四mam eater

未改之前電腦唔用大招加先手率高
而家改咗,我試過打一晚15round有13次後手
全魔隊全滅率比你想像中高好多
jackiecyho 11:15 AM 05-05-16
作者: daihamlop:
奶姊用風係必定全場999,最少我嗰隻係,打神盾暗雲除外
我朋友4exdeath加神盾比人先手完死剩兩隻
暗雲打神盾,弱嘅打四百幾,強神盾打二百幾
我暗雲已經係四百幾攻加四mam eater

未改之前電腦唔用大招加先手率高
而家改咗,我試過打一晚15round有13次後手
全魔隊全滅率比你想像中高好多

基本上而家後攻輸左一半, 成日中人地奶姐兵團既二刀流全體技
GP03D 12:37 PM 05-05-16
本來已經覺得個鬥場唔好玩....聽你地講完就仲唔掂....除左DAY 1有入過去之外再冇入過...但係個TRUST +10%報酬好吸引...

講開...升人真係好哂錢,打左幾日仙人掌,升爆左3個6星人同1個5星人...D錢由9XXXX跌到得番40萬到...即係用左50幾萬....
ShinDou 12:40 PM 05-05-16
原來改勁左ai,唔怪得尋日開始好似難打左

不過呢2日我升爆左6星奶放入去,有次靠佢救番

點解奶挺用風會勁咁多?

其實1開波搶到先手都冇用,如果人地1開波後手,第2turn先手仲死,連郁2次
ShinDou 12:42 PM 05-05-16
我諗住打夠100連勝就每日5場算,暫時73連勝,其實計埋之前斷過幾次應該有2,3百連勝
ShinDou 01:35 PM 05-05-16
岩岩打3exdeath2bartz爭d俾人秒晒

我隊野係 6星奶媽,5星lydia,拉冇沙,性騎,暗雲

第1turn我先手架,但1隻都殺唔到,之後俾人後手先手連打2次死剩性騎同暗雲,性騎真係超屈,冇點扣血,淨大回都補番晒,好彩暗雲之後秒番晒對面,爭d俾人斷

反而之前打3奶挺都冇咁難,可能佢唔係出勁招
標籤:FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71 121  ... 最後

返回主題版面