Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-12, 01:26 PM   #251
Spoiler
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagSpoilerLung
各位有beta緊嘅巴打可唔可以講多D你地職業上技能和打法嘅優劣呢?
好似代官巴打咁,原來挨過開始階段就有曙光。

舊 06-11-12, 01:55 PM   #252
光熱斗
Ultimate Gamer
IE3.0 <3

註冊日期: Sep 2002
最後都未升過20 唔太清楚...
但係BOMB KIT好好玩..
如果清一色近攻怪可以係咁冇腦拖打...攻擊力又唔係差...
光熱斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 02:05 PM   #253
david
The One

註冊日期: Mar 2002
仲有唔夠20分鐘就有END OF END BETA EVENT,O係CHARR O既1~15地段。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 02:07 PM   #254
Spoiler
Crazy Gamer

引用:
作者: 光熱斗 查看文章
最後都未升過20 唔太清楚...
但係BOMB KIT好好玩..
如果清一色近攻怪可以係咁冇腦拖打...攻擊力又唔係差...
Beta完咗?
咁幾時會有Open beta?

舊 06-11-12, 03:01 PM   #255
david
The One

完滿結束!

隻FINAL BOSS超硬打唔死O既...

---
舊 06-11-12, 03:02 PM   #256
光熱斗
IE3.0 <3

完lu...
舊 06-11-12, 03:05 PM   #257
SamTse

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
完左
最尾個event未能成功
SamTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 03:12 PM   #258
david
The One

引用:
作者: Spoiler 查看文章
各位有beta緊嘅巴打可唔可以講多D你地職業上技能和打法嘅優劣呢?
可以去頭POST O既官方WIKI睇睇吧。

---
舊 06-11-12, 03:47 PM   #259
Spoiler
Crazy Gamer

唔知我張GTX260+夠唔夠推,有D人話多人時會跌到去30fps,但人地已經係GTX580/680。

舊 06-11-12, 09:27 PM   #260
冬霜之子lucky
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
唔知我張GTX260+夠唔夠推,有D人話多人時會跌到去30fps,但人地已經係GTX580/680。

有錢快的換張新卡,就算唔係卡王都會改善好多,260真係唔夠做
冬霜之子lucky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 09:45 PM   #261
冬霜之子lucky

引用:

我冇仔細研究..............只可以簡單講PVE既話,係初期每個職業都有補血技幫自己,完全可以靠自己走天下,剩下就只有分埋身肉搏及遠程攻擊兩種手段。那選擇職業時就要考慮,自己喜歡那種打法。

基本上戰士,守護者及盜賊係初期就係以埋身肉搏為主,而戰士及守護者我暫時感覺不到有太大分別,因為兩者都係穿重甲,用既武器亦差不多,都係以較慢既重擊及肉厚來勝過對方。而盜賊就只能穿次一等的中甲,但就會以快速攻擊及連續技,係最短時間內給予對方最大物理傷害。(講住咁多先..............原來講起上來都幾長)
舊 06-11-12, 10:31 PM   #262
代官

註冊日期: Feb 2005
我自己玩法
盜賊上晒buff>stealth>背刺>一野爆唔死我就gg

戰士就兩種打法
一種係主流大劍+斧玩爆發
一種係鎚+斧控場, 大概+埋有8秒左右的knockback+stun
比隊友輸出

聖騎就....我仲味研究到
不過pvp見人玩反傷好勁

幾日入面覺得重甲防禦加成太少/吸血,回血唔夠怪快
令到pve戰士+聖騎有d慘..

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 10:36 PM   #263
david
The One

我都未正式式詳細研究,今次BWE只係主力玩ELEMENTALIST,玩到LV33,試埋DUNGEON "ASCALON CATACOMBS",亦都有玩CRAFTING,JEWELCRAFTER升到LV120+。

照WIKI O既SKILLS同TRAITS O黎睇,應該每個PROFESSION都可以遠近攻都得,亦都有AOE HEAL/BUFF。

以ELEMENTALIST O黎講,用雙DAGGER+EARTH調得好係可以玩PBAOE,而GUARDIAN用STAFF係可以做CASTER,RANGER當然亦可以用雙手GREATSWORD玩MELEE啦。

記住GW2係無所謂一般MMO預設ROLE O既局限,你想點玩就點玩。

---
舊 06-11-12, 10:41 PM   #264
Spoiler
Crazy Gamer

引用:
作者: 冬霜之子lucky 查看文章
有錢快的換張新卡,就算唔係卡王都會改善好多,260真係唔夠做
上個月先砌部新PC,但張卡就係舊機拆出來再用,未有錢買新卡。
同埋之前粒U太廢都冇乜用盡將舊卡,希望將卡夠做駛換住啦~

另外各位巴打有冇香港公會資料?
好似話有兩個比較大既Guild係HK Base,同聲同氣會好玩d~

舊 06-11-12, 10:47 PM   #265
代官

註冊日期: Feb 2005
guardian用staff暫時都係算數啦
硬又唔硬, support能力又算差
重點係回血條件有夠煩,
食cd之餘回得少

好多地方可以調整
不過我信ArenaNet搞得好

此篇文章於 06-11-12 10:49 PM 被 代官 編輯。
代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 10:58 PM   #266
冬霜之子lucky

引用:
作者: 代官 查看文章
我自己玩法
盜賊上晒buff>stealth>背刺>一野爆唔死我就gg

戰士就兩種打法
一種係主流大劍+斧玩爆發
一種係鎚+斧控場, 大概+埋有8秒左右的knockback+stun
比隊友輸出

聖騎就....我仲味研究到
不過pvp見人玩反傷好勁

幾日入面覺得重甲防禦加成太少/吸血,回血唔夠怪快
令到pve戰士+聖騎有d慘..

PVE冇遠程攻擊手段真係好冒險,有的十幾廿人先打得死既BOSS在場,埋身邊捱到,只有靠遠攻抽水先有的獎勵執下。

反而PVP剛剛玩左一晚,戰士及守護者壓迫力好大,玩遠程多數被佢地追埋身,大劍攻擊範圍大,被它斬幾下你實死先過佢。
舊 06-11-12, 11:08 PM   #267
david
The One

引用:
作者: 代官 查看文章
guardian用staff暫時都係算數啦
硬又唔硬, support能力又算差
重點係回血條件有夠煩,
食cd之餘回得少

好多地方可以調整
不過我信ArenaNet搞得好
GUARDIAN玩得好應該要第二SET WEAPON去配合吧(未試唔清楚)。

我玩ELEMENTALIST基本上四個ATTUNEMENTS因應唔同情況不停轉。

ANET一向出晒名聽玩家意見而不斷做改進,GW由LANUCH到而家可以話差唔多係GW1同GW1.5 O既分別,GW2由上一次BWE同今次BWE都有改進,如BANK新增O既COLLECTION TAB等。

我好有信心ANET係會搞得好先LAUNCH。

如果GAME LAUNCH都係有五個CHARACTER SLOTS,我應該會每個RACE一個SLOT,暫定如下:

1. SYLVARI + ELEMENTALIST
2. HUMAN + MESMER
3. ASURA + RANGER (身型的式,隻PET隨時大隻過佢)
4. NORN + GUARDIAN
5. CHARR + NECROMANSER

---
舊 06-11-12, 11:09 PM   #268
ヴィタさんさんKS☀
God of Gamer
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
雖然AREANET 講左而家 display 質素仍然調整中.主力係 cpu 先決
但我玩完呢幾日 beta 之後已經對自己張 560ti 極不滿意
亦都會為左 gw2 投資 display 卡,假設 areanet 已經話 okay 係時候換 display 卡享受 ultra 畫質

會等下次 beta 時再留意效能會否有改善, 如果 arenanet 優化完隻game 推出左市面,我相信 560 ti 已經變左 gw2 既入門卡

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 11:23 PM   #269
ヴィタさんさんKS☀
God of Gamer
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
引用:
作者: david 查看文章

我好有信心ANET係會搞得好先LAUNCH。
而家 areanet 已經係我心目中變左慢工出細貨既公司
感覺係以前既暴(ry

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 11:46 PM   #270
david
The One

引用:
作者: sivina 查看文章
而家 areanet 已經係我心目中變左慢工出細貨既公司
感覺係以前既暴(ry
ANET部份員工就係前B記員工啦。

---
舊 06-12-12, 08:21 AM   #271
光熱斗
IE3.0 <3

想問下幾時正式出?
舊 06-12-12, 02:15 PM   #272
Spoiler
Crazy Gamer

估唔到官方會將charr製成Q版毛公仔...
又幾得意喎

另外見到有網站買DL版有得平,不過原來佢唔係official retailers。
雖然有人係成功買到,但穩陣d都係同官方買算~
http://www.gametap-shop.com/buy-down...n-1651-25.html

此篇文章於 06-12-12 02:51 PM 被 Spoiler 編輯。
Spoiler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 07:20 PM   #273
david
The One

引用:
作者: 光熱斗 查看文章
想問下幾時正式出?
引用:
When is Guild Wars 2 going to be released?
We expect to ship Guild Wars 2 in 2012. The final release date will be determined by beta-testing feedback

http://www.guildwars2.com/en/the-game/game-faq/#three

官方FAQ幫到你。

個人估計今年10月左右。

---
舊 06-12-12, 07:23 PM   #274
david
The One

引用:
另外見到有網站買DL版有得平,不過原來佢唔係official retailers。
雖然有人係成功買到,但穩陣d都係同官方買算~
http://www.gametap-shop.com/buy-down...n-1651-25.html
D/L版都係去官網買穩陣。

---
舊 06-12-12, 08:26 PM   #275
再生

註冊日期: Feb 2004
水戰真喺好難玩
charr 1-15堆regen hp水怪磨左15分鐘先搞掂...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
《Guild Wars》vol.2 ( 詳細資料在page.1 ) BlackWing PC電腦遊戲討論版 586 07-21-06 03:01 PM
[PS2]FRONT MISSION 5~Scars of the War圖片及影片,12月29日發售(10周年記念作) 神祕人1號 電視遊戲討論版 74 01-01-06 12:09 AM
《Guild Wars》vol.1 ( 詳細資料在page.1 ) 仁傑 PC電腦遊戲討論版 1001 06-22-05 03:45 PM
有冇人玩 Guild War[E3 beta]? REDRUM PC電腦遊戲討論版 0 05-15-04 06:31 AM
NEW:12月22日-28日 及 12月29日-04年1月4日+1/12 - 月曜版遊戲遊主機銷量 神祕人1號 電視遊戲討論版 16 01-16-04 12:30 AM

現在的時間是 10:27 PM

手機版 | APP版