Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-28-08, 11:01 AM   #251
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 亞飛 查看文章
自從隻小D封頂
我就開左隻聖騎來玩
練到lv31
有少少感觸了
真的稱得上打不死的小強 (有無敵...補完血...冇mana 仲可用聖療 之後仲可以著草)
不過打附本...諗住做tank / dps
唔夠力...我敏力裝 所以爆得好勁 打普通怪就好勁la...普攻16x 命令一爆3xx 即KO!
但...始終唔夠力...打附本d精英怪好冇力
相比於小D...都未致於咁差丫
最後都做補職...拎住力敏裝 係咁用聖光閃現來補
用埋智慧祝福...mana好少用到乾

唉...唔通神騎要等到lv40先轉防騎
但又冇法傷裝...唉
我main char 係rog alt char 係Pally 比你更大感觸
40前打普通怪都叫ok (但都比rog慢好多好多 又冇得stealth 入去取敵將首級)
40後再悲哀 比之前更低效率 不過有個好處你可以專心緊睇下wow既風景 有時judge左Light再開埋個seal of light 由得佢慢慢斬 AFK行開都仲得

不過做Tank pally真係唔錯架 我成日同guildmates 玩alt chars團TSH 由頭AE tank到味 唔需要任何cc , tank 群怪 pally真係好方便架

舊 01-28-08, 12:39 PM   #252
亞飛
Moderator
野人生活中

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code5086 0979 5484
引用:
作者: 巴特尼亞 查看文章
我main char 係rog alt char 係Pally 比你更大感觸
40前打普通怪都叫ok (但都比rog慢好多好多 又冇得stealth 入去取敵將首級)
40後再悲哀 比之前更低效率 不過有個好處你可以專心緊睇下wow既風景 有時judge左Light再開埋個seal of light 由得佢慢慢斬 AFK行開都仲得

不過做Tank pally真係唔錯架 我成日同guildmates 玩alt chars團TSH 由頭AE tank到味 唔需要任何cc , tank 群怪 pally真係好方便架
大家咁話la
我小D都可以stealth入敵陣 選要打的怪來打
依家...要清曬所有怪先得
時候浪費了很多

舊 01-28-08, 01:40 PM   #253
路人乙
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
自從隻小D封頂
我就開左隻聖騎來玩
練到lv31
有少少感觸了
真的稱得上打不死的小強 (有無敵...補完血...冇mana 仲可用聖療 之後仲可以著草)
唔夠力...我敏力裝 所以爆得好勁 打普通怪就好勁la...普攻16x 命令一爆3xx 即KO!

但又冇法傷裝...唉
同小D比 初期小D的確可以同時Tank/dps
因為果時小D都係力敏耐裝
我lv50先轉防騎 然後去西瘟玩 勁爽
lv40就轉冇忠誠防禦者可能有D危險
路人乙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-08, 01:47 PM   #254
再生
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2004
引用:
自從隻小D封頂
我就開左隻聖騎來玩
練到lv31
有少少感觸了

但又冇法傷裝...唉
升lvl防騎其實唔洗要法傷,始終低lvl加法傷既板甲根本唔多
加上升lvl時聖印多數開智慧同光明多

搵鐵匠加個盾刺開埋聖盾已經可以拉一堆黎清

舊 01-28-08, 01:56 PM   #255
真仔
God of Gamer

3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: 再生 查看文章
升lvl防騎其實唔洗要法傷,始終低lvl加法傷既板甲根本唔多
加上升lvl時聖印多數開智慧同光明多

搵鐵匠加個盾刺開埋聖盾已經可以拉一堆黎清
魔鋼盾刺d材料天價
魔鋼錠x4 原始之火x4 原始大地x4
26-38點....

低一級既秘銀盾刺
秘銀錠x4 真銀錠x2 堅固的砂輪x4
效果又唔大 得1x

瑟銀盾刺就先不說...個圖掉落機率好低 又要打精英

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594

此篇文章於 01-28-08 02:00 PM 被 真仔 編輯。
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-08, 02:05 PM   #256
再生

引用:
作者: 真仔 查看文章
魔鋼盾刺d材料天價
26-38點....

低一級既秘銀盾刺
效果又唔大 得1x

呢D時候就要出門靠朋友啦 //

舊 01-28-08, 02:13 PM   #257
真仔

引用:
作者: 再生 查看文章
呢D時候就要出門靠朋友啦 //
你屈機= ="

魔鋼那個做一個都500g

我就冇d朋友咁豪

2.応援XD

World of Warcraft - undead warrior
舊 01-28-08, 02:50 PM   #258
路人乙

引用:
魔鋼盾刺d材料天價
26-38點....

低一級既秘銀盾刺
效果又唔大 得1x

去買圖啦 XDD

引用:
你屈機= ="

魔鋼那個做一個都500g

我就冇d朋友咁豪
材料價大約200G吧..
過黎世界之樹我幫你做
舊 01-28-08, 03:32 PM   #259
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
引用:
自從隻小D封頂
我就開左隻聖騎來玩
練到lv31
有少少感觸了

但又冇法傷裝...唉
暫時仲未有咩人接受到聖騎跟團做dps
細副本聖騎做tank 的確唔錯, 我寧願搵聖騎tank好過戰士/小d, 因為方便ae

但大副本/pvp既話.....都係做奶媽吧....
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-08, 07:48 PM   #260
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 無聊人雲長 查看文章
細副本聖騎做tank 的確唔錯, 我寧願搵聖騎tank好過戰士/小d, 因為方便ae

pvp ret爆得不知幾勁 (不過要有勁裝
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-08, 08:43 PM   #261
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 無聊人雲長 查看文章

其實聖騎在tank的話........是不是會難死d

舊 01-29-08, 01:03 AM   #262
再生

引用:
作者: darkvolver 查看文章
難唔難死我唔知, 不過聖騎tank優勢係grab ae aggro可以grab得好快

warr有last stand同shield wall頂一頂, 點都易survive過pally tank既

此篇文章於 01-29-08 01:05 AM 被 再生 編輯。
再生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-08, 05:06 AM   #263
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
引用:
作者: Dawn 查看文章
pvp ret爆得不知幾勁 (不過要有勁裝
pvp dps我唔否認ret pal 可以好勁
但冇減healing,少斷法技我覺得點都差d

再講pal要靠ret黎拿勁裝都好高難度
倒不如用holy spec去打仲容易拎高分

試想像一隻剛剛70封頂既聖騎想投身pvp
有幾多人會用ret spec去打競技場

引用:
作者: darkvolver 查看文章
同等裝備既話, 我覺得聖騎比戰士,野d 軟,易死
聖騎tank 優點係仇恨吸得快, 吸大量怪吸得穩, 方便其他職ae
尤其是向群tank方便, 戰士、德魯伊都冇咁容易做到

此篇文章於 01-29-08 05:10 AM 被 integrator 編輯。
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-08, 09:24 AM   #264
Waverider

註冊日期: Sep 2007
PSN  IDwavehk
參晚ssc 5/6
first attempt vashj 70%
leotheras唔跌champion唔跌trinket
Waverider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-08, 01:21 PM   #265
路人乙

引用:
作者: Waverider 查看文章
leotheras唔跌champion唔跌trinket
竟然
T5手死都要bid黎..D ability太正
舊 01-29-08, 01:30 PM   #266
Waverider

註冊日期: Sep 2007
PSN  IDwavehk
引用:
作者: 路人乙 查看文章
竟然
T5手死都要bid黎..D ability太正
成guild最高dkp係我
就係無loot跌
Waverider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-08, 03:39 PM   #267
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
yesterday 幫一個相熟工會打戈魯爾
好快打win
但無出法系裝

跟住去打風暴
打小怪打到我們死
放棄推一王

去打虛無劫掠者
推左幾次

最近打到1% 滅團
好閔!!!

散band
後晚再打

跟住同個副會長chat
佢同我都係10/0/51 fs
我GE認知係要先+命中( 我打王個時係命中:164)
但係佢話+到100左右已足夠

其實係點呢??

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-08, 04:09 PM   #268
真仔

引用:
作者: ayato 查看文章
yesterday 幫一個相熟工會打戈魯爾
好快打win
但無出法系裝

跟住去打風暴
打小怪打到我們死
放棄推一王

去打虛無劫掠者
推左幾次

最近打到1% 滅團
好閔!!!

散band
後晚再打

跟住同個副會長chat
佢同我都係10/0/51 fs
我GE認知係要先+命中( 我打王個時係命中:164)
但係佢話+到100左右已足夠

其實係點呢??
我覺得命中好似對boss級/71以上既怪無效
熟練似乎好d 6點都減低對方1.5% 閃躲 招架

2.応援XD

舊 01-29-08, 04:22 PM   #269
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

引用:
我覺得命中好似對boss級/71以上既怪無效
熟練似乎好d 6點都減低對方1.5% 閃躲 招架

唔明= =

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
舊 01-29-08, 04:34 PM   #270
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
[QUOTE=無聊人雲長;6554361]pvp dps我唔否認ret pal 可以好勁
但冇減healing,少斷法技我覺得點都差d

再講pal要靠ret黎拿勁裝都好高難度
倒不如用holy spec去打仲容易拎高分

試想像一隻剛剛70封頂既聖騎想投身pvp
有幾多人會用ret spec去打競技場
有...暈錘,懺悔,奧流之術,打戰場咪有,你唔係想講pvp=競技場掛?
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-08, 04:35 PM   #271
真仔

引用:
唔明= =
命中等級只影響70級

熟練等級就冇分等級 包括各500級的boss

2.応援XD

舊 01-29-08, 04:38 PM   #272
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

引用:
命中等級只影響70級

熟練等級就冇分等級 包括各500級的boss
fs wor
唔係打lv73 怪基本命中得83% ja 咩?

舊 01-29-08, 04:40 PM   #273
真仔

引用:
fs wor
唔係打lv73 怪基本命中得83% ja 咩?
法師我又唔太清楚 不過命中等級一定只係影響同級

2.応援XD

舊 01-29-08, 04:57 PM   #274
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

終於成功1st down Kael .....
琴晚工會大家唔知係未食左藥 , 平時都要打2,3次先殺到LV, 琴晚一take 過 , 之後即刻諗住憑住度氣去再試Kael(之前試左3個星期 best try 58%) 點知又係順利到爆 1 take 過 down埋Kael @@ 開心到震 終於完成左CoT3既入門任務
玩左咁耐SSC 同 TK 玩到悶 琴晚一down Kael 即入CoT3 試左2次1st boss, best try 打剩佢 38%
比想像中易打 下次帶多個healer 去 應該就down到(我地用6個healers去) 希望盡快down佢 入BT玩下

此篇文章於 01-29-08 05:14 PM 被 巴特尼亞 編輯。
巴特尼亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-08, 05:36 PM   #275
休伯利安
Crazy Gamer
Holly the legend

註冊日期: Jun 2003
caster dps vs 3lv+ / boss = 17% resist
由於hit cap係99%,所以加到16% hit就夠
mage forst talent果邊有3% ,所以gear 要13%就夠
mage gear 要hit crit spell dam, 算係caster dps中比較麻煩
我自己隻alt fire mage就砌到10hit 33crit 900fire dam
去下玩kz / heroic都仲ok

個spell land 唔到就唔會crit,俾你上到40crit, resist左一樣係 一條
好多dps 淨係focus 爆幾多幾多,個數字大過人就以為自己好勁
其實根本就唔識dps at all

ps. mage 用spell ,無須熟練等級, 而大部分boss都無resistance,所以唔駛spell pen.
ps2. melee class gei hit rating唔同級都有影響,所以你先會見到d rogue 辛辛苦苦都要砌360+ hit rating

Aramary(??? Tailor only)
休伯利安 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
nba西岸總決賽 盤口!! C-law 體育版 41 05-31-02 02:39 PM

現在的時間是 11:36 AM

手機版 | APP版