Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-31-20, 01:43 PM   #226
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
錫爾德森開頭以為加野落去洗腦
點知玩寄生

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-20, 07:08 PM   #227
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
好在一直有堅持追開
呢集真喺突破到呢套野爛氣

成集都好清楚好簡明咁完哂成呢條救人線,又鋪埋對話end(睇清啲月球哥哥真喺幾似反螺旋族)
三明深明鑽頭先喺男人嘅浪漫,喺叫醒人嘅最好武器

成日以為神獸大人會同狗耳合體
呀隊長你部機真喺好硬,喺咪對狗耳娘有興趣之後識硬了(還有劍會變大)

好期待入機戰黎個合作
偽三明+西蒙一齊轉爆反螺旋族+偽螺旋族(反正re rise呢個故仔真喺好易入機戰)

P.s.聖獸大人很帥,會有模型嗎?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-20, 08:41 PM   #228
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
風見勁到
一開波一騎擋千
後尾King Mode!!

悠人勇者王上身, 哦啊啊啊啊!!!!

BGM插入時機唔錯

初頭柏維段獨白穿插戰鬥都做得唔錯, 今次編劇,監督真係有心思

之前以為得隻偽Nu, 原來仲有隻權天使
Final Boss好似未有模型透住喎
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-20, 08:44 PM   #229
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
風見勁到
一開波一騎擋千

BGM插入時機唔錯

初頭柏維段獨白穿插戰鬥都做得唔錯, 今次編劇,監督真係有心思

Final boss喺月球哥哥隻手變鑽頭同偽三明鑽鑽鑽
所以無模型賣⋯⋯⋯
估計劇情應該喺用哂core gundam嘅裝甲同佢打(一路換裝一路爆),最後鑽頭鑽鑽鑽,最後偽三明跳落機肉博同月球哥哥打,最後咀炮解決
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-20, 11:14 PM   #230
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
風見勁到
一開波一騎擋千

BGM插入時機唔錯

講起風見,突然有擊落數
而且大劍真係好正,今集真係全部人都升左唔少lv
係梅無得換或強化
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-20, 02:26 PM   #231
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

註冊日期: Aug 2004
今集不是天元突破嗎?

舊 08-06-20, 08:13 PM   #232
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
舊人咁出場都安排得幾好
真輝最後會一齊完成任務吧~!

比瑪姬姐sell一sell, 風見段片既播放數真係突破天際
下集冠軍部遊戲王Age唔知會玩咩花臣呢
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-20, 08:49 PM   #233
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
冠軍到底有幾愛AGE..................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-20, 09:40 PM   #234
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
喜歡AGE的路過
2和FX好型啊

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-20, 10:18 PM   #235
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
真係佢手字???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-20, 11:47 PM   #236
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
笨大復活山積Age舊模の罠

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-20, 12:00 AM   #237
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: pet3 查看文章
喜歡AGE的路過
2和FX好型啊
同路人,AGE既故事唔差,如果做100集改人設,可以好神
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-20, 12:02 AM   #238
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
真係佢手字???
第23話はいかがでしたか?

作中で登場したメイのサインは、渕上舞さんにデザイン頂きました!

そして渕上舞さん直筆の実物を、GUNDAM Café TOKYO BRAND COREにて、明日8/7より展示予定!
※当面の間ご来店は事前予約制です(当日予約も可)https://t.co/NBZ6pM8tMl#リライズ感想 #g_bd pic.twitter.com/qi50iaJvta
— ガンチャン@ガンダムチャンネル (@gundam_ch) August 6, 2020

你平時就日日狂貼twitter,
人地官方twtter講到明係你又加D???好似唔信咁,
唔信咪以後唔好貼twitter囉,
twitter抽直筆全部都假添啊
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-20, 01:07 AM   #239
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
舊人咁出場都安排得幾好
真輝最後會一齊完成任務吧~!

比瑪姬姐sell一sell, 風見段片既播放數真係突破天際
下集冠軍部遊戲王Age唔知會玩咩花臣呢
咁出舊人唔老討(老討=唔夠打出黎幫拖/變左敵人又要輸)(而家叫對手),幾期待
另外新果隻AGE幾型,模型仲有大劍透明件+披風透明件
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-20, 02:59 AM   #240
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
廿幾分鐘嘅次回予告,亮點係悠人會見到佢個 in-law,下一話如果係平均水平都唔算係拖,幾令人期待。

舊 08-07-20, 11:38 AM   #241
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
廿幾分鐘嘅次回予告,亮點係悠人會見到佢個 in-law,下一話如果係平均水平都唔算係拖,幾令人期待。
in-law
姨仔你好
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-20, 12:48 PM   #242
yorkyork

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
真係佢手字???
第23話はいかがでしたか?

作中で登場したメイのサインは、渕上舞さんにデザイン頂きました!

そして渕上舞さん直筆の実物を、GUNDAM Café TOKYO BRAND COREにて、明日8/7より展示予定!
※当面の間ご来店は事前予約制です(当日予約も可)https://t.co/NBZ6pM8tMl#リライズ感想 #g_bd pic.twitter.com/qi50iaJvta
— ガンチャン@ガンダムチャンネル (@gundam_ch) August 6, 2020

xomg twitter都成日有野抽,
咁個D又係真定假?
舊 08-07-20, 12:57 PM   #243
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
官方貼文反而唔會人人走去睇
有人貼分享下幾好呀

剛剛先留意倒有個掌印
由手機版發出

此篇文章於 08-07-20 12:59 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-20, 12:59 PM   #244
yorkyork

咁佢質疑係咪真嘛,
我咪問佢點解囉,
佢又唔理我喇,
你會唔會質疑官方twitter講既野係假?
一個日日貼幾廿種唔同官方twitter情報既人,
走黎問係咪真?
佢係唔信點解又要日日貼咁多?
舊 08-07-20, 02:33 PM   #245
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Lamsze 查看文章
同路人,AGE既故事唔差,如果做100集改人設,可以好神
依家笨大依家連年番都唔夠膽開, 更唔好話兩年.................

復國者同AGE 真係比笨大監生整死

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-20, 02:42 PM   #246
真!DC
Banned User
奉行我道

人設其實唔係問題
Turn A當年咪一樣比人笑係世界名作劇場
AGE第一部實在太差了
就算第二三部好番都好難改變觀感
由手機版發出
舊 08-07-20, 03:23 PM   #247
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
會否由tryage重返榮光??
(話時話玩具舖門口d機好似出到3代就冇再更新過??)

由手機版發出

此篇文章於 08-07-20 03:27 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-20, 08:39 PM   #248
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
感覺復播後劇情好左同上力D,好懷疑係咪中間再執正過劇本

舊 08-07-20, 09:05 PM   #249
真!DC
Banned User
奉行我道

個零月時間走去改劇本只會變seed d
哩套成套劇情架構不嬲都都好工整
近年難得一見肯平穩鋪排故事既原創動畫
由手機版發出

此篇文章於 08-07-20 09:07 PM 被 真!DC 編輯。
舊 08-07-20, 10:09 PM   #250
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
個零月時間走去改劇本只會變seed d
哩套成套劇情架構不嬲都都好工整
近年難得一見肯平穩鋪排故事既原創動畫
由手機版發出
執正唔係大改啦……
如果用大陸用語優化會唔會易理解D?
又或者二稿、三稿?在原有的稿上再執靚佢(細節、轉承、執走D沙石位ETC)

此篇文章於 08-07-20 10:12 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Rise of the Planet of the Apes 信長 電影版 52 08-07-19 01:31 PM
Rise of Nightmares by Sega shodanng2 電視遊戲討論版 5 05-30-11 08:08 PM
Rise of the Argonauts 神祕人1號 電視遊戲討論版 21 12-22-08 12:19 AM
[多機種] Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 06-19-07 09:40 PM
[新game]rise of legends (rise of nations series) LIGHTTHELIGHT PC電腦遊戲討論版 20 06-19-06 11:40 PM

現在的時間是 03:56 AM

手機版 | APP版