Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-20-19, 08:41 AM   #1201
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: wing 查看文章
MIXUP新mode 詳情

每邊戰力16000

機体COST 戦力ゲージへの損害
COST100 戦力ゲージ-100
COST150 戦力ゲージ-200
COST200 戦力ゲージ-300
COST250 戦力ゲージ-400
COST300 戦力ゲージ-500
COST350 戦力ゲージ-600
COST400 戦力ゲージ-700
COST450 戦力ゲージ-800
COST500 戦力ゲージ-900
COST550 戦力ゲージ-1000

高cost機真係要可以一打10先至抵得番
玩左幾場混編mode ,我覺得都係正正常常用450以上機會好d.

果d用低cost對高cost根本得啖笑,割草咁割。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-19, 09:41 AM   #1202
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
玩左幾場混編mode ,我覺得都係正正常常用450以上機會好d.

果d用低cost對高cost根本得啖笑,割草咁割。
我自己頭幾鋪開部300c 陸高180基本上冇乜野做到, 之後開番6號機先有番正常表現.

不過我見對家開低級夜伊對住我地全隊450以上都打得好好, 可能因為廢墟多掩護對呢類機有利.

舊 12-20-19, 09:43 AM   #1203
wing
格鬥低手

引用:
作者: chow263 查看文章
力奇仲要上修,隻game係咪改得名做Gamma Gundam Battle Operation 2
名符其實係痴膠力奇

舊 12-20-19, 10:26 PM   #1204
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
話說之前台灣有個官方活動,
言談間官方說想吸引多一些新手參與,所以一直cost不設下限,
但就引來一些老手不滿....

所以現在就出現了混編mode,和正常mode設了下限。

一般相差50c已經有明顯差別,
不過以前無限場,550c機不多,500c都算,
而現在混編mode.....歡樂場,唔洗咁認真

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-19, 01:42 PM   #1205
wing
格鬥低手

引用:
作者: kog 查看文章
話說之前台灣有個官方活動,
言談間官方說想吸引多一些新手參與,所以一直cost不設下限,
但就引來一些老手不滿....

所以現在就出現了混編mode,和正常mode設了下限。

一般相差50c已經有明顯差別,
不過以前無限場,550c機不多,500c都算,
而現在混編mode.....歡樂場,唔洗咁認真
不過原來低cost機可以用高level 武器, 即係免費有傷害加成..... 我琴晚lvl 1陸高加支 level 4 的180炮, 用來打對家力奇呢D高cost泛用都痛痛地....而且一炮即停, 如果D隊友夾得好, 其實都幫到手..... 死得快但其實死一隻扣好少分同好快出番來....最後個人戰績都唔錯, 雖然成隊都係輸.

此篇文章於 12-21-19 01:46 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-19, 05:47 PM   #1206
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
不過原來低cost機可以用高level 武器, 即係免費有傷害加成..... 我琴晚lvl 1陸高加支 level 4 的180炮, 用來打對家力奇呢D高cost泛用都痛痛地....而且一炮即停, 如果D隊友夾得好, 其實都幫到手..... 死得快但其實死一隻扣好少分同好快出番來....最後個人戰績都唔錯, 雖然成隊都係輸.
所有無限場都可以低cost機而用高level 武器,
用屬性差當然有一定傷害,但對家也一樣,
另外對家d機在上方也顯示比你睇,
我通常都是找有屬性差d機追打。

舊 12-26-19, 12:37 AM   #1207
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
索尼罪大惡極 又幫笨大自爆

會出黑MK2(雖然一早預左)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-19, 01:00 AM   #1208
wing
格鬥低手

引用:
作者: GN00508771 查看文章

我預佢黑色突擊的色泛用然後隔一排出隻super支援

舊 12-26-19, 01:10 AM   #1209
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

黑 突
白 汎
SUPER 支援

完美

舊 12-26-19, 01:34 AM   #1210
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:

唔明>發生咩事

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-19, 03:27 AM   #1211
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
唔明>發生咩事
Twitter既年末年始宣傳活動
有GBO2份 但貼出來既圖係黑MKII

https://www.jp.playstation.com/blog/....co/r92zEYTGg9

此篇文章於 12-26-19 03:34 AM 被 GN00508771 編輯。
舊 12-26-19, 02:56 PM   #1212
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
抽晒stepup+一次MK2池都唔出,放棄
好在出左部lv2重裝雷炮D
https://twitter.com/Chris_Kyoman/sta...120001/photo/1

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-19, 03:37 PM   #1213
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

SONY爆完到笨大爆

1/1出百式

舊 12-26-19, 05:29 PM   #1214
wing
格鬥低手

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
https://twitter.com/Chris_Kyoman/sta...120001/photo/1
Me too. 重裝雷炮我想要lvl 1, 佢俾部lvl 2我

Mk ii我只抽到武器但抽唔到機體。

巴哈d人話mk 2下格好恐怖,下格一劍泛用扣4000

此篇文章於 12-26-19 05:36 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-19, 05:30 PM   #1215
wing
格鬥低手

引用:
SONY爆完到笨大爆

1/1出百式
咁抵死?有冇圖?

舊 12-26-19, 08:32 PM   #1216
kog
Moderator
リン・ミンメイ

想要嘉美尤套衫,抽了90次 30x3(頭盔x2+MS服x1),
佢不停出金銀箱(10個入面最少4個),
除了中MK2外,再中返之前12月d機,lucky

舊 12-27-19, 09:13 AM   #1217
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
以後除左半價step up 保底其他都唔抽。3星倍率呃人架。
舊 12-27-19, 09:56 AM   #1218
wing
格鬥低手

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
以後除左半價step up 保底其他都唔抽。3星倍率呃人架。
保底次次送隻象算唔算呃人?

舊 12-27-19, 10:18 AM   #1219
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

引用:
保底次次送隻象算唔算呃人?
其實都算,夜吉保底我中左3次。
舊 12-27-19, 04:10 PM   #1220
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
咁抵死?有冇圖?
台灣笨大FACEBOOK

舊 12-27-19, 07:13 PM   #1221
Hunter

註冊日期: Jan 2002
抽左4個STEP, 中3星好飄忽
STEP1中1部, STEP2中3部, STEP3中1部, STEP4中6部
可惜無MK2

剩低50幾個金幣, 仲諗緊抽埋STEP 5定留番抽2轉百式好..

此篇文章於 12-27-19 07:15 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-19, 03:17 PM   #1222
wing
格鬥低手

引用:
作者: Hunter 查看文章
抽左4個STEP, 中3星好飄忽
STEP1中1部, STEP2中3部, STEP3中1部, STEP4中6部
可惜無MK2

剩低50幾個金幣, 仲諗緊抽埋STEP 5定留番抽2轉百式好..
預感百式會係550超勁機,mk ii好似gp01咁被極速打臉

舊 12-29-19, 07:29 PM   #1223
Hunter

註冊日期: Jan 2002
最後都係忍唔住抽埋STEP5, 中左MKII LV2
部機係勁既, 數值上比同COST GP01好(我無GP03無得比較)
可惜急迴得LV1

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-19, 09:02 PM   #1224
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Hunter 查看文章
最後都係忍唔住抽埋STEP5, 中左MKII LV2
部機係勁既, 數值上比同COST GP01好(我無GP03無得比較)
可惜急迴得LV1
唔好咁啦

gg01已經好慘

比埋佢就真係完全無用嘅價值架喇

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 01:51 PM   #1225
wing
格鬥低手

GM II又係比想像中勁,300泛用冇邊部好過佢

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 06:36 PM

手機版 | APP版