Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 12-03-06, 10:42 PM   #1
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
羅湖關員恐怖經歷

時間: 農曆七月十四, 十一點三十分
地點: 羅湖出境大樓

本人係羅湖某department 職員, 個日係農歷七月十四,
係十一點半既時候,
已經冇咩人過關.所以個大出境大樓已經冇咩人喇.
0個個時候因為我要寫log book 既關係,
所以係一個黑暗既角落度寫, 順便偷下懶, 等收工.

突然, 有隻手係我背後度搭落黎, 用低沈既話氣叫: "亞sir".
咁我向後一望, 係一個大摡80歲既亞伯.
然後個亞伯拎住自己張身份証, 問我:"亞sir,
點樣可以取消張身份証,申請死亡証呀?".
我當時望下張身份証, 以為自己眼花, 所以再望多幾下,
點知真係個亞伯個樣. 我心諗唔係咁邪呀,
六合彩又唔見我中.
我即刻嚇度標冷汗, 腳又震,勁想走, 但係又唔走得,
因為著住制服.
我靜左十幾炒, 之後我就扮冷靜, 同佢傾計.
我問: "幾時唔係度架?"
亞伯眼濕濕咁答: "早兩日囉, 無端端咁就唔係度喇."
我當時想叫出黎, 但係又驚我一叫, 個亞伯俾我鬼樣我睇.
我再問: "係邊度過身架?"
佢答我: "係深圳."
咁我就問: "咁我以家有咩幫到你呀?"
佢就話: "咩都唔洗, 淨係幫我老婆申請張死亡証.
我就話: "你老婆, 乜唔係你咩?"
佢話: " 大吉利是, 我老婆, 唔係我呀."
我話 :"咁你又拎你張身份凡証俾我睇?"
佢話: "下, 係我個張咩." 跟住佢就望一望,
拎左第二張出黎. 佢話: "亞sir, 唔好意思, 我老得滯,
眼花, 睇錯左."
我就足足鬧左佢成十分鐘, 話: "唔好玩喇亞伯, 嚇死人喇,
七月十四攪d咁既野......"
個亞伯就好唔好意思咁, 係咁話對唔住.....

真係100%真人真事, 全羅湖同事都知...我個時真係好驚,
諗番都幾好笑....見過咁多次死人都冇今次咁驚

舊 12-03-06, 11:14 PM   #2
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
哈哈哈~ 開頭仲以為係恐怖故仔...
人嚇人~ 果然無藥醫~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-06, 11:35 PM   #3
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
美麗的誤會

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-06, 12:27 AM   #4
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
d個...其實係笑話..
hahaha

舊 12-06-06, 07:58 AM   #5
boss