Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-15, 12:48 AM   #126
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: leotam3 查看文章
要上綱上線隻game出時已經要上啦a
人地都冇預你玩(海外正常玩唔到)

而且, 你覺得日本d右翼會鐘意d人萌化d艦咩
Game入面某D對白都仲暗示少少反戰同埋反對一D二戰時非人道既做法.
真正右翼既人點會BUY.
加上個人認為, 如果要右翼既人鍾意, 萌化陸軍會比海軍有效

舊 01-08-15, 12:51 AM   #127
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
[*部分按圖放大]

艦隊これくしょん -艦これ- 駆逐イ級 ぬいぐるみ
発売日: 2015/2/28
http://www.amazon.co.jp/exec/obidos/...-22/ref=nosim/

コンプティーク 2015年 02月号
発売日: 2015/1/10

■T子とタナカコより
・新しい「艦これの何か」を現在準備中。夏くらいに実戦投入予定
・海外艦や「それ、くるかー」という艦や艤装も準備中
・遊びやすくするための改装準備も進めている
・艦これ改はオリジナル版の流れをくみつつ、少しだけSLG色が強くなっている
(海域に艦娘を配置できたりする)

艦隊これくしょん ‐艦これ‐ 瑞の海、鳳の空 (角川スニーカー文庫)
発売日: 2015/1/31

此篇文章於 02-18-15 11:20 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 12:54 AM   #128
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: supermanlady 查看文章

個cast表....血汗工廠

始終都係包包面順眼D

舊 01-08-15, 01:07 AM   #129
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
一航戰大活躍,d變身過程
poi好棒,睦月prpr,時雨..呢?
個鎮守府澡堂好大..絕對係歐提
戰鬥場面相當唔錯,就係2D同3D切換得有點違和

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 01:52 AM   #130
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
我都想要咁大既渠....澡堂丫

一航戰裝著好型 點解冇金剛級既裝著動畫嫁

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link

此篇文章於 01-08-15 01:56 AM 被 Chris Redfield 編輯。
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 02:18 AM   #131
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
有D失望見唔到提督個樣。仲諗住佢會似Idolmaster個Producer咁:「兄貴以上,後宮宮主未滿」嘅重要角色。

不過算,第一集可以見到電,翔鶴同愛宕都出場兼有台詞都收貨。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 08:00 AM   #132
Billywto
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDBillywtohk
吹雪出擊之後我以為睇緊裝甲騎兵

航行方式太似AT

niconico的メルキア鎮守府睇得太多

此篇文章於 01-08-15 08:20 AM 被 Billywto 編輯。
Billywto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 08:16 AM   #133
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
呢套如此軍國味濃大陸d組唔怕比中央乘機bam晒?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 10:30 AM   #134
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
之前上帝屠中滅美d支那人都係好buy喎

但老實講我覺得搞到好似蒼鋼咁真係搬隻艦出黎頹射視覺效果會好d(?

再唔係就應該出手時將d武裝行誇張巨大化路線,唔同媒體用返原作個cut in模式去演出搞到依家佢地開片好似玩水咁,同埋睇唔出班深海棲艦邊忽勁

簡單講就係經費充足但玩到唔夠盡(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-08-15 10:39 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 01:06 PM   #135
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

艦これ第一集觀後感:
# 還我包包面吹雪
# 夕立未改2
# 好多渠位,好大既母港,中東提督確定
# 這不是我認識的吃城
# 變身畫面要俾個like
# 加賀穿白色的.....(拖

舊 01-08-15, 02:04 PM   #136
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
這黑心提督居然拎隻1lv 吹雪去打event map..........

舊 01-08-15, 02:21 PM   #137
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
人地歐提大把貨驚咩

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 02:25 PM   #138
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Gnosis 查看文章
這黑心提督居然拎隻1lv 吹雪去打event map..........
人地連合艦隊可以3合1出擊,我地得2合1

引用:
作者: 廢人 查看文章
人地歐提大把貨驚咩
直頭係中東提督啦

舊 01-08-15, 02:39 PM   #139
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
等睇週邊山寨產品會否需要改名?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 02:46 PM   #140
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Tano 查看文章
等睇週邊山寨產品會否需要改名?

舊 01-08-15, 03:45 PM   #141
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:
作者: 細路翔 查看文章

但老實講我覺得搞到好似蒼鋼咁真係搬隻艦出黎頹射視覺效果會好d(?

再唔係就應該出手時將d武裝行誇張巨大化路線,唔同媒體用返原作個cut in模式去演出搞到依家佢地開片好似玩水咁,同埋睇唔出班深海棲艦邊忽勁

其實佢全面地參考左堆MMD片, 同人漫/手繪, 所以得出宜家的畫面(ry

巨大武器應該是咁(ry

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000

此篇文章於 01-08-15 04:03 PM 被 Tenzan 編輯。
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 07:45 PM   #142
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
水準比我想像中高呢,除了3D有少少怪外其他也不錯

裝備時還意外的師氣?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 08:28 PM   #143
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
無玩過game,2d轉3d有d怪……
我好似第一次見個cast表有一次配三個以上角色……(雖然我認唔到人)
戰鬥畫面戰機對深海棲艦還好,但一到艦娘感覺就好似睇緊捕魚……

舊 01-08-15, 08:35 PM   #144
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
佐倉一配八

長門初聽仲以為係麻理奈,佢配應該都好襯

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
水準比我想像中高呢,除了3D有少少怪外其他也不錯

裝備時還意外的師氣
諗起IRON MAN
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 08:51 PM   #145
Tano
嫑憅

識加一定加埋天星小輪

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 09:41 PM   #146
空調
Insane Gamer

引用:
作者: Tano 查看文章
識加一定加埋天星小輪
傳說中的雷電都有
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 09:50 PM   #147
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 空調 查看文章
傳說中的雷電都有
重巡雷電係亮點
期待動畫會有

此篇文章於 01-08-15 09:54 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 01:59 AM   #148
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
有D失望見唔到提督個樣。仲諗住佢會似Idolmaster個Producer咁:「兄貴以上,後宮宮主未滿」嘅重要角色。

不過算,第一集可以見到電,翔鶴同愛宕都出場兼有台詞都收貨。
因為世界上有女性提督啊~
BTW imas我就是因為P是有樣有聲的男角所以看了第一集之後放棄了
現在這情況我覺得是最好的~
就算是動物提督的支持者都沒問題了(?!

引用:
作者: 細路翔 查看文章

我覺得反而是敵人的size令人感到太頹吧
像是strike witches都是因為敵人夠大所以就算多對一都沒太大畫面上的問題
這套的話驅逐系比想像中大了,我覺得不錯,雖然可以再大一點OK,像是紅驅逐那size (本身我打game時腦內是認為驅逐級只是像小狗一樣size
就算是姬類都可以畫得大一點和可以加上霸氣(黑氣)表現
然後大破表現實在太不明顯...如果有出煙或者瘀傷表現會更好(不過因為3DCG所以懶了吧

舊 01-09-15, 04:40 PM   #149
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
艦これ第一集觀後感:
# 還我包包面吹雪
# 夕立未改2
# 好多渠位,好大既母港,中東提督確定
# 這不是我認識的吃城
# 變身畫面要俾個like
# 加賀穿白色的.....(拖
Quote from fd: 這動畫不叫「艦これ」、叫「誰これ」(darekore)吧

此篇文章於 01-09-15 04:43 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 05:43 PM   #150
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: knight-philip 查看文章
BTW imas我就是因為P是有樣有聲的男角所以看了第一集之後放棄了
(
你唔X係呀嘛?動畫版P就係因為成功被塑做成一個有血有淚肯關心班女仔,但又唔似一般後宮劇咁有太多感情包袱先受歡迎噃。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「艦隊これくしょん -艦これ-」 VOL.4 LTKS PC電腦遊戲討論版 1917 04-29-15 12:53 AM
「艦隊これくしょん -艦これ-」秋季活動[渾作戰]開始 VOL.3 LTKS PC電腦遊戲討論版 1104 11-24-14 08:44 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」[武蔵]建造可能 VOL.2 LTKS PC電腦遊戲討論版 1024 08-03-14 04:27 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」 艦隊-擬人化艦隻(艦娘)-育成模擬遊戲 角川遊戲 x DMM共同開發 elf bb PC電腦遊戲討論版 1046 03-11-14 10:32 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM

現在的時間是 03:39 AM

手機版 | APP版