Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-14-17, 06:41 PM   #51
patran
Junior Member

註冊日期: Mar 2017
今晚返去DL先
patran 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-17, 08:01 PM   #52
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
已DL
另外想問下第二集有無WiiU版?
Thanks

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-14-17, 08:06 PM   #53
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: シェンムー 查看文章
已DL
Thanks

Sent from my iPhone using Gaforum
Zelda: BotW 係 WiiU 最後一隻 game
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-17, 08:09 PM   #54
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
作者: シェンムー 查看文章
已DL
Thanks

官方解答

http://www.nintendo.com.hk/switch/su...d_a/34031.html

Q:【Switch】可在Wii U上玩Splatoon2嗎?

A:
Splatoon2是Nintendo Switch專用軟體,無法在Wii U上遊玩。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-17, 08:23 PM   #55
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
先謝兩位
咁隻WiiU版Zelda 我要永久保存了

舊 03-15-17, 03:08 PM   #56
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
Demo除咗之前試玩會個場景外仲會多個攀石場玩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 10:02 PM   #57
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
スプラトゥーン2 先行試射会 TVCM
https://www.youtube.com/watch?v=f-riWQkTkgw
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 09:29 AM   #58
野良猫
肥倫

其實我覺得佢應該開放咗個場俾人單機操下先,射下氣球都好吖
尤其新手們

唔係正式開波時肯定俾對老手打到屈响起點度
舊 03-16-17, 03:03 PM   #59
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實我覺得佢應該開放咗個場俾人單機操下先,射下氣球都好吖
尤其新手們

唔係正式開波時肯定俾對老手打到屈响起點度
Support !

<= 新手 (未玩過)

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 04:54 PM   #60
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
demo應該開Turf War
新人玩會好努力塗地同望地下... 其實大家互射,顏色好快抵消
就會察覺殺人先係最好致勝方法

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 05:16 PM   #61
野良猫
肥倫

引用:
作者: neo2046 查看文章
Support !

<= 新手 (未玩過)
上網睇番第一集啲片,有啲都幾有用
起碼知啲武點用都好,有咩利弊

引用:
作者: 信長 查看文章
demo應該開Turf War
新人玩會好努力塗地同望地下... 其實大家互射,顏色好快抵消
就會察覺殺人先係最好致勝方法
新手嗰時唔會正面交峰努力咁塗好個地,連牆身都唔放過
依家諗番起真係幾傻
舊 03-22-17, 09:15 AM   #63
野良猫
肥倫

問清楚先

第一次試射會係咪香港時間24號晚23:00開始?
舊 03-22-17, 09:36 AM   #64
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
每次一小時,最早那場是半夜

香港時間
25.March
3:00am -3:59am
11:00am-11:59am
7:00pm -7:59pm

26. March
3:00 am - 3:59am
11:00am- 11:59am
7:00pm - 7:59pm

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 09:43 AM   #65
野良猫
肥倫

原來零晨三點先第一回x
舊 03-24-17, 12:09 PM   #66
野良猫
肥倫

場景改動

試玩會嗰時個場景,中間木橋改咗做有弧度嘅石橋
橋中間有個木箱,可以玩潛伏

試射会で遊べる「バッテラストリート」の短い映像を入手した。よく見ると、Nintendo Switch体験会からステージの形が変わっている。中央の橋が石造りのアーチ型になったことが目立つが、他にも細かな変化があるようだ。ハイカラスクエア周辺は、今まさに開発中ということか。#試射会

此篇文章於 03-24-17 12:52 PM 被 野良猫 編輯。
舊 03-24-17, 02:53 PM   #67
MTse
Crazy Gamer

PSN  IDMTSe
引用:
作者: seed2005 查看文章
官方解答

http://www.nintendo.com.hk/switch/su...d_a/34031.html

Q:【Switch】可在Wii U上玩Splatoon2嗎?

A:
Splatoon2是Nintendo Switch專用軟體,無法在Wii U上遊玩。
為咗唔比人知道Switch只不過係一部Wii U pro監粗cut哂Wii U d title比Switch,D Wii U owner都可以完全唔出聲嘅。老任D fans都幾忍得下
MTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 02:59 PM   #68
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: MTse 查看文章
為咗唔比人知道Switch只不過係一部Wii U pro監粗cut哂Wii U d title比Switch,D Wii U owner都可以完全唔出聲嘅。老任D fans都幾忍得下
如果係老任一早cut左Zelda wii u版 你咁講每代機新出果陣都有類似情況,有乜好講

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 03:05 PM   #69
MTse
Crazy Gamer

PSN  IDMTSe
引用:
作者: 赤武神 查看文章
如果係老任一早cut左Zelda wii u版 你咁講每代機新出果陣都有類似情況,有乜好講
一部四年內end of support嘅console真係好少見。Btw如果老任唔係一出Wii U就公布咗話有Wii U版的話我肯定老任係做得出的。
再者,隻Splatoon2真係咁勁出唔到係Wii U樹?心照啦

此篇文章於 03-24-17 03:07 PM 被 MTse 編輯。
舊 03-24-17, 03:19 PM   #70
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
引用:
一部四年內end of support嘅console真係好少見。Btw如果老任唔係一出Wii U就公布咗話有Wii U版的話我肯定老任係做得出的。
再者,隻Splatoon2真係咁勁出唔到係Wii U樹?心照啦
其實任天堂係生意角度上WII U係失敗左..集中火力開發新機同所有GAME移哂係NS係好正常
唔明有咩問題
alien1020hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 03:23 PM   #71
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
現實係好多有WiiU既人都走去買Switch玩Zelda

而家情況同GC --> Wii差唔多
當時都有3隻公佈左係GC出既老任game轉去Wii
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 03:34 PM   #72
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
[路過]其實WiiU既然係失敗左,而家全力搞新主機係好正常嘅策略
唔駛心照大家都知道WiiU出得到2
而家只係壯士斷臂先將WiiU原本預定嘅計劃轉晒上新機

如果想話老任離棄WiiU玩家,心情可以理解
但如果想挑機展開罵戰的話,呢度應該無人奉陪
建議去其他地方講啦/

舊 03-24-17, 03:54 PM   #73
MTse
Crazy Gamer

PSN  IDMTSe
佢壯士斷你隻臂。所以話老任 fans的確係好忍得係冇錯的。
有老任同樣track record嘅公司,一係就執笠,一係就退出console市場以謝天下。呢個係事實。

BTW其實我岩岩至三佰幾蚊入咗部Wii U玩zelda,所以我唔算老任fans,亦無得claim係苦主

舊 03-24-17, 04:12 PM   #74
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
Wii U死得好慘係事實,開發難攪到game出得少/慢都係事實
Wii U再繼續玩落去對老任同玩家都唔係好事~~了斷左佢好過

因此更期待switch以後既遊戲陣容,將會係手提機同家用機既整合
我深信Splatoon應該會在switch上邊有更好既發展,上集可以話叫好不叫座

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-24-17 04:28 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 04:31 PM   #75
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
Wii U死得好慘係事實,開發難攪到game出得少/慢都係事實
Wii U再繼續玩落去對老任同玩家都唔係好事~~了斷左佢好過

因此更期待switch以後既遊戲陣容,將會係手提機同家用機既整合
我深信Splatoon應該會在switch上邊有更好既發展,上集可以話叫好不叫座
上集唔係賣咗成四百萬咩?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Despicable Me 3 (2017) david 電影版 9 08-07-19 12:44 PM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
[業界] ファミ通アワード2015受賞式が開催! Game of the Year は『Splatoon'が受賞 neo2046 電視遊戲討論版 6 05-11-16 10:37 PM
水區外傳--PADPAD專區vol.11 "26日 23:00有ECO打 & 泰迪寶寶唔駛進架" 柚原このみ 吹水專區 1020 05-01-13 10:06 PM

現在的時間是 09:09 PM

手機版 | APP版