Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-19-15, 06:51 PM   #2301
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
清姬寶具EX, 但唔覺特別勁...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 07:02 PM   #2302
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
而家個情況係孔明降靈左落エルメロイII世身上再被召喚左出黎
基本上你當能力係孔明,但性格同意識全部都係エルメロイII世就得了
孔明未出過,甚至連設定都好似未出過
エルメロイII世就係好多地方都出過架啦,Fate/Zero甚至可以話佢係半個主角
但孔明2突張卡已經冇哂二世影子,變返zero果個樣咁

舊 08-19-15, 07:08 PM   #2303
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Sar8 查看文章
但孔明2突張卡已經冇哂二世影子,變返zero果個樣咁
我都有孔明... 望就望佢CV跟住轉....
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 07:20 PM   #2304
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
http://www.fate-go.jp/gudao/gudao27.html

我估會出

話說之前隻所謂魔彈saber有講係乜水未?
寫明なんなかの形で咪即係無得用囉
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 07:22 PM   #2305
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ouki 查看文章
赤兔呂布有出過咩?
破解有留位
呂布軍神五兵本身就幾乎全class對應
由手機版發出
舊 08-19-15, 07:33 PM   #2306
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: z96282424 查看文章
純分享測試結果

40Ap 錢關金門一隻

16766, 青neet lv61 ,寶具解放A++ B>B>寶具

20944,黑S lv53 , 寶具>B>B (因為隻怪無血,黑S讓round)

本來仲諗住青neet解完任務,寶具上番A++ 會勁返.... 點知....
師兄我自己都好無奈ww
我唔駛試你個隻黑saber

我自己一出招已經知道自己個傷害無你咁高

高左係有d既
但同你仲係差好大距離...
都幾陰功

(話說最近試傷害試密左 個master個招加攻擊力真係加好多..)

舊 08-19-15, 07:34 PM   #2307
MoegenNagi
Game Master
二代社畜化

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDNidaime2ND
XBox Live GamertagMoegenNagi
MASTER加攻差左成25%架我X)

MoegenNagi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 07:43 PM   #2308
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: MoegenNagi 查看文章
MASTER加攻差左成25%架我X)
咩技能唔記得放都唔緊要
呢個唔記得真係好緊要

頭先打左下個D四騎士棋子

四騎士棋子

金時~~~
相信我都無機會抽中www

好想抽中你系列~~
3星我諗點都有機會比我抽中既wwww
好想快d有得抽佢~~~

舊 08-19-15, 08:11 PM   #2309
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
咩技能唔記得放都唔緊要
呢個唔記得真係好緊要

頭先打左下個D四騎士棋子

四騎士棋子

金時~~~
相信我都無機會抽中www

好想抽中你系列~~
3星我諗點都有機會比我抽中既wwww
好想快d有得抽佢~~~

太太我喜歡妳啊(不過我更有興趣她的lilly版)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 09:14 PM   #2310
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
我反而希望呢隻之後TM疊埋心水搞掂月姬同魔夜同再其它無晒影o個堆野先

講英靈之類呢隻個陣象都已經大到好難再突破
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 09:20 PM   #2311
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
月姬講左成10年
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 09:39 PM   #2312
雷切爾
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2013
打上級四騎 出一金棋(暗殺者)

抽左3次石 單抽 我覺得好伏 我都係40石十抽算啦...
雷切爾 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 09:47 PM   #2313
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: 雷切爾 查看文章
打上級四騎 出一金棋(暗殺者)

抽左3次石 單抽 我覺得好伏 我都係40石十抽算啦...
就算10連都唔見得唔伏
不過抽得好都解決唔到D野好難練呢個問題

舊 08-19-15, 09:53 PM   #2314
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: sohippy 查看文章
我反而希望呢隻之後TM疊埋心水搞掂月姬同魔夜同再其它無晒影o個堆野先

講英靈之類呢隻個陣象都已經大到好難再突破
受訓練既TM Fans一早已經練到成仙,佢拖到幾耐先出都係預算之內

而家呢隻最緊要係先將個pool拉大佢 再將好多初次真正面世既角色比最基本既性格設定比佢
當中一定有hit得起既角色,有咪可以再度身訂造新既故事比佢

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 08-19-15 09:55 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 08-19-15, 09:55 PM   #2315
gingq7

註冊日期: May 2008
我剛剛清acc單抽了55次左右,
中了: 能登,伊莉沙白,B狐,寶石翁2張 (分散在8個acc...)

感覺上好過十連...

在N咁多個acc抽了N次, 我好似只差 吾王/鐵處女/安徒生/聖喬治/綠茶 未中過(唔計紅黑saber呢d後加的)

此篇文章於 08-19-15 10:01 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 10:11 PM   #2316
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

三場上級一粒金棋
うーん

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-19-15, 10:13 PM   #2317
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
5場15ap 一隻牙都冇/

舊 08-19-15, 10:56 PM   #2318
蛋撻王子
功德完滿

頭先係台灣論壇個邊
見有網友係到測試SABER系寶具既傷害

手痕走去試埋一份
結果試左以下數據出黎w

http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...25152&subbsn=0

總結如下:

======================================================================

技能效果測試區

單開約束勝利之劍+A貞德+A貞德

單開カリスマB 約束勝利之劍+A貞德+A貞德 (約8%增幅)

單開魔力放出A 約束勝利之劍+A貞德+A貞德 (約34.9%增幅)

單開MASTER技能8LV 約束勝利之劍+A貞德+A貞德 (約49.5%增幅)

カリスマB+魔力放出A+MASTER 8LV 約束勝利之劍+A貞德+A貞德 (約96.5%增幅)

======================================================================

Buster卡片的測試相關

單開約束勝利之劍+B貞德+B伊莉莎白
63940 (沒對傷害做任何影響)

B伊莉莎白+約束勝利之劍+B貞德
63813 (怎麼還低傷害了ww) 

B伊莉莎白+B貞德+約束勝利之劍
64621 (這是..增幅? 應該只是波動數字吧w)

寶具COMBO與%的傷害相關

同場加映
伊莉莎白寶具100%+約束勝利之劍200%+A貞德
66447 (數字好像上昇了一點呢)

伊莉莎白寶具100%+貞德寶具200%+約束勝利之劍300%
65194 (就是說%沒對傷害有影響對吧~ ) 

如果技能像剛才全放的話就是 125615

舊 08-19-15, 11:02 PM   #2319
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
%數只影響 佢有括號註明果d
例如勝利劍回np效果,貞德回血效果

威力直接受寶具lv影響

舊 08-19-15, 11:04 PM   #2320
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
%數只影響 佢有括號註明果d

例如勝利劍回np效果,貞德回血效果
係呀~所以順便試埋出黎~
還掂都試開~

舊 08-20-15, 04:33 AM   #2321
蒼穹的天空
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
打完第2章, 想抽下尼祿 走去課左4Pack石
全單抽 結果都係禮裝地獄...
英靈: 中左1x吾王, 0個4星英靈,
禮裝5星: 1x寶石翁, 4x凜 , 4x太太 , 3x櫻 + 2x士郎
都叫中左15張5星, 不過得1張係英靈....

希望日後禮裝有自己肥料可以打, 要升到100lv, 感覺比升90lv英靈難N倍...

....

抽到出寶石翁就停手, 剩110石

禮裝

蒼穹的天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-15, 06:39 AM   #2322
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
4pack真係睇到都興奮
十次十連抽得一張吾王

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-15, 08:20 AM   #2323
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
無聊試左隊幸運a打上肥,結果一張金都無同平時一樣……應該無影響的吧……

舊 08-20-15, 09:02 AM   #2324
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 尼路 查看文章
無聊試左隊幸運a打上肥,結果一張金都無同平時一樣……應該無影響的吧……
我試左成兩晚
全隊A+
唔特別覺得好彩左..
可能真係要試多好多場有大數據先知有冇分別

舊 08-20-15, 09:04 AM   #2325
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 蒼穹的天空 查看文章
打完第2章, 想抽下尼祿 走去課左4Pack石
全單抽 結果都係禮裝地獄...
英靈: 中左1x吾王, 0個4星英靈,
禮裝5星: 1x寶石翁, 4x凜 , 4x太太 , 3x櫻 + 2x士郎
都叫中左15張5星, 不過得1張係英靈....

希望日後禮裝有自己肥料可以打, 要升到100lv, 感覺比升90lv英靈難N倍...

....

抽到出寶石翁就停手, 剩110石

禮裝

我比你抽更多既量
得2張5星禮裝..
可能真係單抽好D~~~?

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 10:39 PM

手機版 | APP版