Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-29-08, 07:27 PM   #1
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
my company pc...

it auto pop up sex web ....
how can i prevent it
please
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 07:43 PM   #2
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
掃下毒 同上網search下咩解決方法之類 唔掂再call IT部門或防毒軟件公司的人
我估你公司機唔format得架喇
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 07:47 PM   #3
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
backup,reinstall,restore

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 09:50 PM   #4
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
如果你係問預防方法
簡單黎講就係工作時間唔好做埋晒d唔正經既野

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 10:04 PM   #5
Metatron
^o^)/\(^o^

3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: Corex 查看文章
如果你係問預防方法
簡單黎講就係工作時間唔好做埋晒d唔正經既野
放工做都係一樣中姐
應該係
公司電腦唔好做埋晒d唔正經既野

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 10:37 PM   #6
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
spyware 都唔裝,被發見係合乎常理的

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 12:06 AM   #7
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
唔去淫site就唔會中招

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 12:16 AM   #8
Q頭
Banned

i no visit sex web

i think my file has virus in home when i store it in my company pc
舊 12-30-08, 12:31 AM   #9
ahleung
The One
Bannnned

如果驚被發現的話, 最好抆左條lan線先. 否則若隻毒係自動經network擴散, IT部實check到係你.......

至於點殺毒我就唔熟了, 儘量用唔同Antivirus掃吧.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 12:35 AM   #10
Q頭
Banned

i need print in share network...
i c the p2p web pop up, sometime has sex pop up
舊 12-30-08, 12:53 AM   #11
Q頭
Banned

引用:
作者: Iro 查看文章
掃下毒 同上網search下咩解決方法之類 唔掂再call IT部門或防毒軟件公司的人
我估你公司機唔format得架喇
which software is good
i afraid it pop up when i no in sit...

please help.it cannot be format><
舊 12-30-08, 01:37 AM   #12
湯馬 c 盤旋
Game Master

註冊日期: Sep 2003
我唸起我n年前入一間it公司做,
一日老闆打開佢notebook準備介紹佢新開發html版既管理軟件.
當佢連線上網 > click ie既事候, d咸濕pop up一個一個咁彈出黎.

佢反應好快, 好似好平靜咁打個完場..
一路講一路click走d咸濕ie, 點知d ie爆出黎爆得好快, 佢click好耐先關得晒 x.x

湯馬 c 盤旋 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 02:04 AM   #13
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
免費網上scan有不少 不過要看你中什麼毒才知道可不可以根治 而且不是administrator又沒有權限做到某些事 還是報給負責IT的人處理吧 自己無做過什麼就不怕被人檢查
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 12:03 PM   #14
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
call IT Dept for help.

自己唔識攪, 又無admin right(要郁到system file), 又浪費時間, touchwood 攪衰左 or 野埋其他機咪重死~

正如.... 有病咪去搵醫生~

此篇文章於 12-30-08 12:05 PM 被 terryskw 編輯。
terryskw 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[分享] [NEC]PC-ENGINE遊戲收藏討論區 qk28 電視遊戲討論版 436 04-11-18 03:25 PM
Devil May Cry 4 《鬼泣4》PC版新要素、新畫面公開 neo2046 PC電腦遊戲討論版 12 07-30-08 12:38 AM
[ETC] 歷代歐美遊戲媒介Top 200的遊戲平均評分(20 Reviews以上) + 日本歷代ファミ通35分以上白金殿堂的遊戲名單 神祕人1號 電視遊戲討論版 5 06-18-08 10:49 PM
CAPCOM: 生化危機5以PC為主要開發平台 romrom2004 PC電腦遊戲討論版 5 06-09-08 06:07 PM
Mass Effect to Land on PC in May 2008 imgahou PC電腦遊戲討論版 6 06-01-08 08:24 PM

現在的時間是 09:14 AM

手機版 | APP版