Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-01-16, 01:14 AM   #101
Zubasa
Junior Member

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: 尼路 查看文章
其實……依家完左第一期未?
未,仲有排
Zubasa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 01:16 AM   #102
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
依套野真係拖過真情

如果唔係用組隊打怪依種題材的話
我應該唔會想睇落去

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 10:13 AM   #103
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: Zubasa 查看文章
未,仲有排
原來未完第一期小說?第一套動畫係可以整得慢過小說!?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 03:01 PM   #104
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
睇哥布林

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-16, 05:22 PM   #105
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: Zubasa 查看文章
未,仲有排
一直疑問點解主角隊升lv會咁慢?雖然現在加了個高尐lv的新隊員,但是仍然停留在打雜魚的lv(仲係打得很辛苦)
原來一切只是錯覺,真相是故事進度勁慢
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-16, 09:42 PM   #106
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
一直疑問點解主角隊升lv會咁慢?雖然現在加了個高尐lv的新隊員,但是仍然停留在打雜魚的lv(仲係打得很辛苦)
原來一切只是錯覺,真相是故事進度勁慢
唔知佢點解話未完第1本仲話有排,因為事實係已經完左第1本.
本書都係一般厚度,又唔係川上稔既書,邊可能仲有排.

此篇文章於 03-02-16 09:49 PM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-16, 09:48 PM   #107
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: D-Joe 查看文章
唔知佢點解話未完第1本仲話有排,因為事實係已經完左第1本.
咁其實去到第幾期?

舊 03-02-16, 09:51 PM   #108
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: 尼路 查看文章
咁其實去到第幾期?
9成都係到第2本完,
估計
打第6集出現果隻boss黎做ending.

同埋呢套得一季既情況下,做得快D先死,因為第3卷個ending動畫黨實睇到爆粗.

此篇文章於 03-02-16 10:06 PM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-16, 10:37 PM   #109
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
原來未完第一期小說?第一套動畫係可以整得慢過小說!?
咁要聽鬼父的話都係一季番只完左第一本
無頭騎士第一輯2季都只係做左三本
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-16, 12:05 AM   #110
Zubasa
Junior Member

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: D-Joe 查看文章
唔知佢點解話未完第1本仲話有排
因為我記錯
Zubasa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-16, 04:14 PM   #111
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

Blu-ray&DVD「TV 灰と幻想のグリムガル Vol.1~Vol.6」が大好評ご予約受付中!アニメイト全巻購入特典は描き下ろし全巻収納BOX です!
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-16, 11:15 PM   #112
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://grimgar.com/bddvd/vol2.html

引用:

灰と幻想のグリムガル Vol.2

初回生産限定版
2016年4月20日(水)発売!

[Blu-ray] 6,800円+税 TBR26072D
[DVD] 5,800円+税 TDV26078D

【収録話】
episode.3/episode.4

【初回限定特典】
◎キャラクターデザイン・細居美恵子
 描き下ろし三方背BOX・デジパック仕様

【特典Disc】
◎義勇兵宿舎団欒室 特別編 ②(52分)
 出演:島崎信長、小松未可子、照井春佳
◎(K)NoW_NAMEスペシャルミニLIVE(21分)
 2016年2月5日ニコニコ生放送

【封入特典】
◎原作・十文字 青 書き下ろし小説
 マナト編「ex.2 お願いだから、あと少しだけ」(80P)
◎世界観ガイドブック「Grimgar of Reference Note 1」(24P)
◎マナト作「ダムロー旧市街」地図

【Blu-ray】
本編約47分(2話収録)
カラー/1080p High Definition 16:9ワイドスクリーン
1層(BD25G)/リニアPCM

【DVD】
本編約47分(2話収録)
カラー/16:9LB/片面1層/リニアPCM

※初回生産限定版の在庫が無くなり次第、初回特典なしの通常版に切り替わります。価格・品番に変更はありません。
※特典内容・商品仕様は予告なく変更になる場合がございますのでご了承ください。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 08:51 PM   #113
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
HELLO原來係足控

咁樣坐著郁嚟郁去肯定係唔係練腹肌咁簡單
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:34 PM   #114
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
學技原來咁"辛苦"可惡!我也想學............望向美好世界學技真的很輕鬆不過沒有了"辛苦"的過程好像欠缺了什麼的
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 11:44 PM   #115
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
勇者的假日,釣魚,攀山,high tea,逛街
能登老師
梅莉還是夢兒?似乎走向漸趨明朗,還是聽老師話全收了吧
不過哈爾你個死木頭

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 12:13 AM   #116
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
學技原來咁"辛苦"可惡!我也想學............望向美好世界學技真的很輕鬆不過沒有了"辛苦"的過程好像欠缺了什麼的
即係咁……如果個師傅係大漢一名的話,咁成件事就會唔同晒
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 12:59 AM   #117
riverwind
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2007
其實係酒吧男主聽到咩要轉場?又新市街又有哥林布巡,個咪咪眼仲拍佢一下,点解

次選,非地形op
三選
有意請PM
riverwind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 01:47 AM   #118
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
美好世界係搞笑番黎
呢套野認真好多
比人夾硬坐住真係1D都唔會好受
諗下都覺得痛
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 10:18 AM   #119
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: riverwind 查看文章
其實係酒吧男主聽到咩要轉場?又新市街又有哥林布巡,個咪咪眼仲拍佢一下,点解
大概可以理解成因為連續殺人事件中有個高(?)層死了,所以警備加強了
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 08:13 PM   #120
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
其實我唔明點解呢度沒乜人鐘意呢套
反而我睇呢套個感覺好舒服
仲有前果排套六花同OVERLOAD我都好鐘意
近來令我睇完動會想睇小說係呢三套
唔通睇刀劍咩
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 08:27 PM   #121
野良猫
肥倫

又嚟自行腦補?

睇過咁多POST都係話佢進度慢多,邊度有話唔好睇?
唔好睇一早砍咗唔駛討論啦
舊 03-08-16, 09:19 PM   #122
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
唔通一堆人話進度慢,我要想像成(哇!套野D進度好慢正阿喂)咁呀?
咁好囉
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 09:43 PM   #123
野良猫
肥倫

係囉

即係講一隻ARPG角色動作好生硬=成隻GAME唔好玩,糞GAME咁囉
人家對住一點嚟講,有人就宏觀到人哋係講緊成隻GAME唔好咁囉
舊 03-08-16, 10:14 PM   #124
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
唔知小說原本係點,但動畫整到套野進度慢成為左呢套野特色,以休閒角度睇感覺幾舒服(又成日有歌聽)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 11:28 PM   #125
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
其實有得出動畫真係為左宣傳啲歌;; 有時會覺得佢有時做得幾突兀 本書本身就賣得唔多 既然有得出 要遷就下出錢者意思都唔奇 睇到有幾幕都係部分人定係到講嘢 後面啲人或景唔郁 又有啲畫面停幾秒 好難唔覺得唔係用靜畫去揼波鐘 (成本問題?)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Elder Scrolls V: Skyrim (PS4/XB1版發售中 | NS版對應Amiibo ) ahleung 電視遊戲討論版 378 06-11-18 04:07 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM
[動畫] OVA「機動戦士ガンダムUC」episode 4「重力の井戸の底で」2011年秋公開丨episode 4 ブライト艦長 登場! Vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 03-15-11 08:10 PM
[動畫] 「Candy☆Boy」episode:03「コエラレナイカベ」丨次回11月7日配信決定 money 日本動漫畫討論版 30 05-12-09 09:23 PM
[PS2] Another Century's Episode 3 [已售] romrom2004 電視遊戲討論版 213 09-12-07 01:26 AM

現在的時間是 09:33 PM

手機版 | APP版