Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-25-16, 08:41 PM   #2101
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
下週一將第一章故事同挑戰模式RESET
我諗緊呢幾日好唔好挑戰齊箱一次拎埋啲技C
但無乜機需要2升3
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-16, 10:06 PM   #2102
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: clie 查看文章
下週一將第一章故事同挑戰模式RESET
我諗緊呢幾日好唔好挑戰齊箱一次拎埋啲技C
但無乜機需要2升3
咁點都打番幾版囉, 不攞白不攞~~~
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-16, 03:22 PM   #2103
Crazy Gamer

啱啱又夠10卷又射咗佢.
中射紅蓮, 但我有聖誕版1突, 只可以做倉管......
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-16, 03:41 PM   #2104
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
啱啱又夠10卷又射咗佢.
中射紅蓮, 但我有聖誕版1突, 只可以做倉管......
你都算不錯的了,最少中到一隻SSR,我射左10券,8R 2SR

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-16, 05:04 PM   #2105
書仔
Game Master
路人一名

點解機戰下期又會是強敵來的,進擊不出了嗎

舊 02-26-16, 06:10 PM   #2106
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: 書仔 查看文章
點解機戰下期又會是強敵來的,進擊不出了嗎
小弟都以為系卡罅卡罅咁出,不過小弟都覺得強敵系好玩過進擊,進擊作業feel比較重
強敵打到後期要諗下點打,成隻game唯一有趣既都算得上強敵ev了

クシャトリヤ老實小弟對佢興趣唔系好大,如果系パンシィ就正喇
ev boss有可能系シャンブロ?

舊 02-26-16, 06:19 PM   #2107
Crazy Gamer

引用:
你都算不錯的了,最少中到一隻SSR,我射左10券,8R 2SR
上次射卷零 sr呀!
舊 02-26-16, 06:49 PM   #2108
Crazy Gamer

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
小弟都以為系卡罅卡罅咁出,不過小弟都覺得強敵系好玩過進擊,進擊作業feel比較重
強敵打到後期要諗下點打,成隻game唯一有趣既都算得上強敵ev了

明顯係uc 會directer 做TV 版嘛,咪當做宜宣傳囉。。
舊 02-27-16, 01:13 AM   #2109
Crazy Gamer

連GETTER1都出盾, 營運諗乜?
舊 02-27-16, 09:38 AM   #2110
書仔
Game Master
路人一名

引用:

其實你問我,我愛進擊多過強敵,強敵要看太多人品了!你無人品,真的看不到終點,反而進擊雖然是作業式,但最少你知道終點是多少場

舊 02-27-16, 09:53 AM   #2111
clie

引用:
連GETTER1都出盾, 營運諗乜?
唔明超級系出盾應該都係正常吧?因為部機本身無SHIELD??
引用:
其實你問我,我愛進擊多過強敵,強敵要看太多人品了!你無人品,真的看不到終點,反而進擊雖然是作業式,但最少你知道終點是多少場
呢個係其中一個原因,另外我唔鍾意強敵係我要燒兩粒鑽去加機位,機體都算,連支援角都夾硬放喺你個機庫度,人地唔係一定會用架嘛
舊 02-27-16, 10:13 AM   #2112
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
我都鐘意進擊多D,易好多,上次隻J1日就凸爆,創性要打足咁多日先岩岩好

盾機最大問題係冇咩全體加防技同必殺,打勁野接近用唔到既程度俾人光速秒,好心佢抄CC就抄足D

機位我仲係50,不過我賣晒D廢既支援角,但太少位成日要賣機都好煩,唔想晒石開位想留黎抽

但其實而家好似都冇咩想抽,已經有創性清場,沙剎比卡BOSS,其他想抽D普攻打疾人或打盲人果D機,但好少有同冇咩係SSR
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-16, 10:43 AM   #2113
yorkyork

註冊日期: May 2010
其實每部機都有機會出晒3個系,
只係佢出唔出
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-16, 11:40 AM   #2114
Crazy Gamer

引用:
作者: yorkyork 查看文章
其實每部機都有機會出晒3個系,
只係佢出唔出
明佢部部都可以出晒三屬, 但GETTER1賣點由故事設定到機戰設定一直都唔係裝甲係高火力嘛!
舊 02-27-16, 01:09 PM   #2115
clie

指令5打極都唔開尾箱

有無人同我一樣開唔到?

此篇文章於 02-27-16 07:54 PM 被 clie 編輯。
舊 02-28-16, 02:53 PM   #2116
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
明佢部部都可以出晒三屬, 但GETTER1賣點由故事設定到機戰設定一直都唔係裝甲係高火力嘛!
其實而家營運條路線,係咪應該每部機都會出三色系?
我玩左唔太耐,但見好似好多機都有咁既趨勢。
引用:
作者: clie 查看文章
指令5打極都唔開尾箱
有無人同我一樣開唔到?
我打左兩日,都係開唔到。
我指令6都係咁。
P.S. 打完呢句之後10分鐘,補充左一次體力,指令5同6都一次過四箱左...
跟手試打最後指令,第一round 都過唔到。...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。

此篇文章於 02-28-16 03:08 PM 被 柴崎幸 編輯。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 03:12 PM   #2117
Crazy Gamer

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
其實而家營運條路線,係咪應該每部機都會出三色系?
我玩左唔太耐,但見好似好多機都有咁既趨勢。

我打左兩日,都係開唔到。
我指令6都係咁。
P.S. 打完呢句之後10分鐘,補充左一次體力,指令5同6都一次過四箱左...
跟手試打最後指令,第一round 都過唔到。...
我都係……
打完第一隻卒見到 js得番三分一血,呆咗。
舊 02-28-16, 03:14 PM   #2118
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
用了5石打到最尾, 我沒帶魂同熱血, 出埋OMEGA CROSS打幾秒後BOSS就回哂血, 放棄等人出攻略
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 03:20 PM   #2119
Crazy Gamer

引用:
作者: ryvius123 查看文章
用了5石打到最尾, 我沒帶魂同熱血, 出埋OMEGA CROSS打幾秒後BOSS就回哂血, 放棄等人出攻略
月用咗五石一定冇S rank 噃?
舊 02-28-16, 03:21 PM   #2120
Crazy Gamer

果然呢一百石根本無諗過送出去
舊 02-28-16, 03:27 PM   #2121
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

引用:
月用咗五石一定冇S rank 噃?
係阿, 但入佐場都轉唔到精神, 估唔到咁難打
舊 02-28-16, 03:28 PM   #2122
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
小弟捱到去wave2,但系隻boss回血太快,實在打唔入
其實有攻略,但小弟冇Rヴィーナス冇強サザビー冇4凸ランスロット,真系要諗諗點打
http://dengekionline.com/elem/000/001/228/1228958/

舊 02-28-16, 03:36 PM   #2123
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

引用:
小弟捱到去wave2,但系隻boss回血太快,實在打唔入
其實有攻略,但小弟冇Rヴィーナス冇強サザビー冇4凸ランスロット,真系要諗諗點打
http://dengekionline.com/elem/000/001/228/1228958/
有都打唔嬴啦, R機1刀死, 4突強都係2-3刀死
舊 02-28-16, 03:49 PM   #2124
Crazy Gamer

引用:
作者: ryvius123 查看文章
有都打唔嬴啦, R機1刀死, 4突強都係2-3刀死
寫嗰件神人嚟㗎,響第二隻game 我打到嘔血都打唔到一半佢會話易得滯㗎……
舊 02-28-16, 03:52 PM   #2125
yorkyork

註冊日期: May 2010
電擊個無課攻略其實幾靈異,
次次冇課強敵活動都凸強4,
抽既機又會係成日岩用
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 05:39 PM

手機版 | APP版