Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

查看投票結果: research
玩過(緊)PS2/PSP版 , 如推出PC版 , 會玩理PC版 43 47.25%
玩過(緊)PS2/PSP版 , 如推出PC版 , 不過沒有打算玩PC版 15 16.48%
冇玩過PS2/PSP版 , 如推出PC版 , 會玩PC版 24 26.37%
冇玩過PS2/PSP版 , 如推出PC版 , 也沒有打算玩PC版 9 9.89%
投票者: 91. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 01-05-10, 12:42 AM   #1026
kasim
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live Gamertagproingk
引用:
作者: wanwang 查看文章
THX+唔好意思,因為小弟平時唔玩電腦online Game,所以唔係咁清楚點計,我想問mycard 7仔有得買嗎?點賣法?THX!!!
ok/7仔都有得買, 有50/150/350/400/450,
但買150點或以上就去d電腦game舖買好d(會平d)~
kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:44 AM   #1027
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
係喎...差D唔記得隻GAME應該係好似PS2咁
ONLINE其實只係搵ROOM 唔係跟SERVER咁喎
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:49 AM   #1028
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
OH NO.......聽日開始有工番 ...夜晚9點幾先番到來 怕入唔到SERVER

===================================================
係啦 仲未有人開 M群既 (ONLINE版用) 我唔識開
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:55 AM   #1029
wanwang

註冊日期: May 2002
引用:
作者: curlyhair囧 查看文章
建議到 電腦遊戲鋪買 通常會平幾蚊
7仔 會照 NT<=>HK 賣
你講平幾蚊唔係HK60平幾蚊嘛!咁咪差唔多一對一?!
wanwang 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 01:00 AM   #1030
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
個demo安裝左但開唔到...

AMD Athlon(tm) XP 3200+
2.20GHz 1GB ram
NVIDIA GF7300GT
玩係玩到....但會唔會lag或畫面唔惦之類
我最低限度只接受1024x768解像...
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 01:09 AM   #1031
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: GN00508771 查看文章
咁請教一下閣下的PC配備如何
可憐的我測試得2XXX
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9300
RAM: 8GB
Video Card: HD4870X2

我 14992 個分係 1920x1200
如果細少少 1680x1050 都有 18xxx 分
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 01:27 AM   #1032
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: wanwang 查看文章
你講平幾蚊唔係HK60平幾蚊嘛!咁咪差唔多一對一?!
係 HK平幾蚊~

如 7-11 賣 $110 (450點)
通常電腦鋪賣 $105

咁樣
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 01:34 AM   #1033
wanwang

註冊日期: May 2002
引用:
作者: curlyhair囧 查看文章
係 HK平幾蚊~

如 7-11 賣 $110 (450點)
通常電腦鋪賣 $105

咁樣
噢!明白哂+唔該哂!!!
wanwang 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 01:45 AM   #1034
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
用爛窗七既朋友....如果用ps3手掣既話...
請用MotioninJoy呢個(方便又好用)....sixasix果個唔支援的(攪左我個幾鐘)...

舊 01-05-10, 02:14 AM   #1035
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
cb同CCB果D紀念劍點攞?
siuterry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 03:18 AM   #1036
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: narukaze 查看文章
唔好意思想問下個轉插制應該係電腦店買定係game店買架?@@
好緊張呀,聽日就係XD
轉插當然起電腦鋪買
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 03:19 AM   #1037
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
個demo安裝左但開唔到...

AMD Athlon(tm) XP 3200+
2.20GHz 1GB ram
NVIDIA GF7300GT
玩係玩到....但會唔會lag或畫面唔惦之類
我最低限度只接受1024x768解像...
又要玩到又要有要求,換機算啦
我而家玩到800x450都已經算啦...
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 05:08 AM   #1038
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
AMD Athlon(tm) XP 3200+ <-第一死罪
2.20GHz 1GB ram <- 第二死罪
NVIDIA GF7300GT <- 第三死罪
7-8年前嘅機玩 Gal game 都仲得,

但要玩而家嘅3D game又要有要求,你換過部吧啦 m9

此篇文章於 01-05-10 05:10 AM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 07:19 AM   #1039
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: siuterry 查看文章
cb同CCB果D紀念劍點攞?
詳情好似仲未公布,等官網放料吧....

係wo,有無人會開teamspeak server/skype ga,到時會方便d。
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 09:22 AM   #1040
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
月費即係mycard幾多點?

舊 01-05-10, 09:31 AM   #1041
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
我就係打死都唔信gapcom會咁好死一開波送剝取名人裝俾你嘆#

引用:
きんねこ服シリーズ レベル1 レベル7
きんねこ服マスク 防御力 30 52
スロット 1 3
きんねこ服スーツ 防御力 27 47
スロット 0 3
きんねこ服アーム 防御力 20 37
スロット 1 3
きんねこ服テイル 防御力 25 44
スロット 1 3
きんねこ服ブーツ 防御力 29 51
スロット 1 3
全身装備時 防御力 131 231
スロット 4 15
【各部位のスキルポイント】

爆弾強化 +3, 地図 +2, 盗み無効 +2, 審判 -1

【全身装備時の発動スキル】

ボマー, 地図常備, 盗み無効

此篇文章於 01-05-10 10:11 AM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 09:33 AM   #1042
kasim

註冊日期: Jun 2005
XBox Live Gamertagproingk
引用:
作者: ist 查看文章
月費即係mycard幾多點?
NT$400/myCard 400~
http://mhf.gameflier.com/Lvup/pay/paypage1-1.asp
kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 10:46 AM   #1043
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
7-8年前嘅機玩 Gal game 都仲得,

但要玩而家嘅3D game又要有要求,你換過部吧啦 m9
.................咁我呢部呢??

AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+
2.21GHz 2GB ram
NVIDIA GF 9500GT

其實應該都係半斤八兩吧

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:54 PM   #1044
Joe
俺はガンダムだ!

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDangrthell
XBox Live GamertagJoeeeeR
今日公測係咪唔使入點住?

另....其實ps3手制差電果條線係咪唔可以拎泥插落電腦用@@??

此篇文章於 01-05-10 01:00 PM 被 Joe 編輯。
Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:55 PM   #1045
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
搵勇者開vol.2.........
我返緊工,返到去亦都會即時上左MHF先,等我開既我肯定12點都未開到

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:59 PM   #1046
edhangup

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
我就係打死都唔信gapcom會咁好死一開波送剝取名人裝俾你嘆#

剥ぎ取り 差5, 但一開始好難整, 所以其實得個樣. 唔理啦, 點計我最多當$20買隻cosplay返黎著.

季卡 $275+$45=$320 compare to 月卡 $100 x 3 ($300).

Diablo 3 - Edhangup#1506 (FB group - D for Diablo)
League of Legends - Edhangup 放置中
edhangup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 01:02 PM   #1047
aoi-加賀
Game Master

註冊日期: Mar 2009
引用:

AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+

其實應該都係半斤八兩吧
咁我唔洗玩
AMD Athlon(tm) XP2400+
2.01GHz 2GB ram
NVIDIA GeForce FX5500
aoi-加賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 01:05 PM   #1048
aoi-加賀
Game Master

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
搵勇者開vol.2.........
我返緊工,返到去亦都會即時上左MHF先,等我開既我肯定12點都未開到
我以開.
aoi-加賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 01:32 PM   #1049
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Joe 查看文章
今日公測係咪唔使入點住?

另....其實ps3手制差電果條線係咪唔可以拎泥插落電腦用@@??
yes...但要裝driver

舊 01-05-10, 01:57 PM   #1050
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: aoi-加賀 查看文章
咁我唔洗玩
AMD Athlon(tm) XP2400+
2.01GHz 2GB ram
NVIDIA GeForce FX5500
唔會話玩唔到,但要爆Benchmark分嘅話,唔係你部機要做嘅事

引用:

其實應該都係半斤八兩吧
夠用有突

此篇文章於 01-05-10 01:59 PM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] NEW:PSP及NDS最新全球百萬遊戲大作名單 神祕人1號 手提遊戲機討論版 80 12-31-06 11:08 PM
[PS2]Monster Hunter圖片及影片,3/11發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 112 03-10-04 08:53 PM

現在的時間是 04:52 PM

手機版 | APP版