Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館 > 照相館研習區

主題工具 顯示模式
舊 07-23-09, 03:14 AM   #1
鬼斬左文字
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDplay4mario
Nintendo Switch ID4327-6773-9303
PSN  IDplay4lifehk
XBox Live Gamertagplay4lifehk
山頂例景

1.

2.

3.

4.

希望唔會悶親大家
鬼斬左文字 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-09, 12:21 AM   #2
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
#1冷調自然光+暖調燈光不錯呢

#4上面沒有"線"的地方我覺得可以省掉不要喔
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 12:22 AM   #3
ruri0926
Insane Gamer
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
好久沒有看過這麼"清澈"的例景了

#01 跟 #02 比較起來的話,
我會比較喜歡#01多一點!

舊 07-27-09, 12:47 PM   #4
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
好靚喎. 是否凌宵閣個邊, 抑或是再低一點ar??

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 01:50 PM   #5
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
作者: initial 查看文章
好靚喎. 是否凌宵閣個邊, 抑或是再低一點ar??
廬吉道, 由山頂行十至十五分鐘到達

#1,2 saturation過了一點,燈光變了瑩光黃
另外可以over多少少

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-10, 05:33 PM   #6
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
唔錯ar, 不過幾張國金置中好似有d異相
同埋夜景果幾張係咪無落腳, 開盡光圈影呢, 因為我見#3中銀個位d光比較散? 我見成像有d鬆, 有腳既可以一落, 再收細光圈就會更好
取景我覺得可以攞上少少, 以維港兩岸之間個"s"形做主題都好似唔錯

舊 03-25-10, 05:42 PM   #7
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
點解「例景」仲要影

我只係wonder 點解你要用「例景」黎做標題....

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-10, 08:32 PM   #8
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
作者: 一小英口 查看文章
點解「例景」仲要影

我只係wonder 點解你要用「例景」黎做標題....
你個問題咁得意既?
例景就唔比影?
咁入城隍廟,又係唔係唔比求籤呢?

例景唔緊要,唔好例影就ok
起馬睇得出樓主用過心去影先...

臨近入黑影,顏色對比得唔錯~
燈(黃)vs陽光(藍)
我覺得構圖高多少少比較好
現在有少少逼,同埋有透視變形

已入黑
左下黑位太多

為玩拉爆而玩拉爆....?

舊 03-25-10, 08:45 PM   #9
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
呢個post係俾廣告人推返上來的..大家唔洗咁驚..

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:05 AM

手機版 | APP版