Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-03-19, 11:43 PM   #776
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
今次好評如潮,以cap水作風,咁辛苦整個警署出嚟,冇理由有資源都唔回收再用

不過就算今次唔賣得,我覺得都實整多幾件DLC嚟試吓幫補下開發費用
其實bio3警署只佔好少時間,
如果話因為造好咗警署所以順理成章會有re3,
我又覺得未去到呢個地步…
引用:
作者: aquarius 查看文章
re 3可以係raccon city open world..
我都認為可以加入open world元素,
救下人做下任務咁,隻game會耐玩d~

舊 02-04-19, 12:22 AM   #777
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
岩啦,出返Outbreak啦

舊 02-04-19, 12:39 AM   #778
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
B Route一開頭間房張Poster所指既日期,係Outbreak其中一個主角本來可以考到試入S.T.A.R.S.既日期。

舊 02-04-19, 12:44 AM   #779
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
提到outbreak,2果個女警辦公室有佢張台
同埋查office全部人名牌,2原版果時文件檔案有出過署名全部有
整果班好有心機

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 12:47 AM   #780
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Sar8 查看文章
岩啦,出返Outbreak啦
到時鬥_大家媽媽,拿住keyitem死

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 02:03 AM   #781
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://dengekionline.com/elem/000/001/871/1871586/

『バイオ RE:2』が全世界出荷本数300万本達成。最新技術で甦ったサバイバルホラーの傑作が世界を魅了

『バイオハザード』シリーズは、武器やアイテムを駆使し惨劇からの脱出を試みるサバイバルホラーゲーム。1996年の第1作発売以降、シリーズ累計販売本数8,800万本(1月28日時点)を超えるカプコンの代表的なコンテンツであり、登場から20年以上経過した今なお、世界中から熱狂的な支持を得ています。

『バイオハザード RE:2』は、シリーズ歴代4位の累計販売本数496万本を記録した『バイオハザード2』を、最新の開発環境を駆使し現世代機向けに再構築した作品です。

なお、2017年1月に発売された『バイオハザード7 レジデント イービル』は、継続的に販売本数を伸長し累計600万本を達成しており(2018年12月31日時点)、本作も同様に息の長い販売を図るとのこと。

今次 全機種 BIO2 RE 出荷 300 萬
BIO7 原來全機種 都有 600 萬

http://dengekionline.com/elem/000/001/872/1872747/

【週間ソフト販売ランキング TOP50】『キングダム ハーツIII』が54.5万本で1位(1月21日~27日)

2019年1月21日週のソフト販売ランキング(集計期間:2019年1月21日~27日 ※推定販売本数は、すべてダウンロード版を含まない)はPS4用ソフト『キングダム ハーツIII』が1位を獲得した。

※アスキー・メディアワークス事業局調べ

週間ソフト販売ランキング TOP50(集計期間:2019年1月21日~27日)

PS4バイオハザード RE:2カプコン 19/01/25
244,522

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 02-04-19 02:07 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 07:40 AM   #782
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: 雷火武 查看文章
我用舊版P4,500GB厚機
Hardcore G1係一出場個時即時埋身斬
不過斬完一輪拉開左距離就用番槍
就算斬licker都會斬幾下比佢跳開
我PS4 Pro都係差唔多
G1好少少,不過最後都係要同佢玩兜圓
斬Licker都試過俾佢後跳
所以我一路斬一路兜佢後面
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 08:13 AM   #783
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
岩岩用Claire跑一次Standard 10格包
真係好惡頂...,我真係打到得返2粒流酸+9發手鎗
400粒Minigun打盡,補兩野流酸隻G4訓低lur地,補9發手鎗完

Leon散蛋一下一隻喪屍+全滿手鎗已足夠打boss既裝備實在易好多

想分享G4當時claire standard打法......
我印象中射完重機槍後補多5下火炎彈再加SMG(未改裝)射了48發便KO... 重機槍不要打空中的G4,因為感覺不扣,用手槍子彈便可以。

大家可以留意研究所,有合共7發火炎彈, 1個在 (綠草對面)有licker(我當時用電槍KO),因為licker係前後腳到步有時間走位,server room有3發火炎彈,最後一個在canteen要安裝開燈工具旁邊。

另外,想講一下要爬梯前的植物人,前後腳有2個,最好組合一起用火炎彈打。合共2發補刀便KO。最後拿完lv3晶片,回程時的2隻植物人,打第二隻便可以(建議電槍鎖死KO便可以,因為不會再來。)

電槍其實幾好用

舊 02-04-19, 08:58 AM   #784
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 真!DC 查看文章
我都希望會remake埋3
想玩浣熊市大街
由手機版發出
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實下一隻會係remake 3, 定係bio 8或rev 3, 我覺得真係好難講

接住整remake 3好似好正路, 但連續兩隻remake很有可能會趕客,
直接做bio 8落ps5, remake 3留返將來慢慢玩都很合理, bio8前仲可以搵B team整隻rev3 cap下水
C記應該好像小島禁知道PS5推出的時間....所以很難會有特別大的新作走出來。而且,個人覺得RE engine潛力應該可以再發揮,例如出隻bio 2.5再拖下時間。

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
其實bio3警署只佔好少時間,
如果話因為造好咗警署所以順理成章會有re3,
我又覺得未去到呢個地步…

我都認為可以加入open world元素,
救下人做下任務咁,隻game會耐玩d~
Open world 個cost貴bug多,而且RE2成功很難向此方面發展。
朋友請留意bio很小好像outbreak一樣製作出來,再加上re engine開發的程度來講......我始終會懷疑open world的推出係唔係會實現..

此篇文章於 02-04-19 09:02 AM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 09:02 AM   #785
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
根日本Youtube試打S Rank,明明佢得兩隻zombie根入房可以徊避,但我有成四隻根左入黎!
係咪美版set難過日版呢?
呢D嘢真係睇運,片主都話收到好多留言有3隻入咗嚟
首先第一隻警官喪屍,如果你係等佢撞門果吓出房,佢就會快D跟到出嚟
如果係等佢long住張枱就可以卡佢一陣
爆窗隻阿伯喪屍就睇運
情侶喪屍有D片係靠右直行直過,有D就打停佢再行,等佢地入房有機會引埋阿伯入嚟

不過反正都係遊戲初期,呢D位衰咗嘅restart過吧

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 09:24 AM   #786
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Reishin 查看文章
呢D嘢真係睇運,片主都話收到好多留言有3隻入咗嚟
首先第一隻警官喪屍,如果你係等佢撞門果吓出房,佢就會快D跟到出嚟
如果係等佢long住張枱就可以卡佢一陣
爆窗隻阿伯喪屍就睇運
情侶喪屍有D片係靠右直行直過,有D就打停佢再行,等佢地入房有機會引埋阿伯入嚟

不過反正都係遊戲初期,呢D位衰咗嘅restart過吧
我再打的時候有幾個位會清場先..即係check屍確定不會翻生(盡量減小喪屍數目)...

圖書館,長樓梯(黑房)及武器庫(不知幾時有licker在出面)。

舊 02-04-19, 09:26 AM   #787
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
CAPCOM戈邊
講就講今次RE2係呢20年來不斷收到FANS來信。先會發起REMAKE呢個PROJECT

就睇下RE3使唔使又等20年w

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 09:50 AM   #788
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: GN00508771 查看文章
CAPCOM戈邊
講就講今次RE2係呢20年來不斷收到FANS來信。先會發起REMAKE呢個PROJECT

到時當年有玩嘅fans都老晒,無咁好反應,都唔知有無REMAKE 2咁好賣
MHW咁好賣都要等1年半先有大型Update
BIO 3 REMAKE我諗2、3年內啦

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 09:50 AM   #789
Sar8
The One

引用:
作者: darkvolver 查看文章
想分享G4當時claire standard打法......
我印象中射完重機槍後補多5下火炎彈再加SMG(未改裝)射了48發便KO... 重機槍不要打空中的G4,因為感覺不扣,用手槍子彈便可以。

大家可以留意研究所,有合共7發火炎彈, 1個在 (綠草對面)有licker(我當時用電槍KO),因為licker係前後腳到步有時間走位,server room有3發火炎彈,最後一個在canteen要安裝開燈工具旁邊。

另外,想講一下要爬梯前的植物人,前後腳有2個,最好組合一起用火炎彈打。合共2發補刀便KO。最後拿完lv3晶片,回程時的2隻植物人,打第二隻便可以(建議電槍鎖死KO便可以,因為不會再來。)

電槍其實幾好用
用Claire打G4唔會有問題(應該話打成隻驚打boss都唔係問題)
有問題係你得10格既情況下點樣配置過道中,claire唔似Leon咁直接一野就搞店

手鎗1格(5粒蛋裝)+子彈1格=2格
榴彈(一係acid一係火炎彈)=3格,但你帶acid即係執火炎彈會佔多格,帶火炎彈中途有火藥+高火合成就變acid佔多格,即係保守起見已經用左4格
要留3格比:草汁,手帶,電力調整機=3格

咁樣已經用8-9格,想帶多把刀/手榴彈/草已經滿

所以下次我應該會行埋去合左輪密林,用密林清喪屍可能係最好選擇

相反Leon(3格=散蛋8粒+手鎗24粒已解決武器問題)

此篇文章於 02-04-19 09:58 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 09:50 AM   #790
darkvolver
頹冗

引用:
作者: GN00508771 查看文章
CAPCOM戈邊

傳說話高層換左人,可能會快小小。

ot: dmc5幾時出?

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 02-04-19, 10:19 AM   #791
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
C記應該好像小島禁知道PS5推出的時間....所以很難會有特別大的新作走出來。而且,個人覺得RE engine潛力應該可以再發揮,例如出隻bio 2.5再拖下時間。

Open world 個cost貴bug多,而且RE2成功很難向此方面發展。
朋友請留意bio很小好像outbreak一樣製作出來,再加上re engine開發的程度來講......我始終會懷疑open world的推出係唔係會實現..
open world就一早已經整過dead rising系列,而且係唔work
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 10:20 AM   #792
Sar8
The One

如果Capcom生生性性咁緊係唔好搞咁多remake啦

但如果你話出咩Umbrella operation果D就唔好啦

舊 02-04-19, 10:21 AM   #793
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Standard G4 minigun400發應該夠打
我記得唔我係下下中眼打完都仲有70幾發剩唔洗用其他武器
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 10:22 AM   #794
darkvolver
頹冗

引用:
如果Capcom生生性性咁緊係唔好搞咁多remake啦

但如果你話出咩Umbrella operation果D就唔好啦
bio始終要三上才可以走落去.....開發新的作品...都係走不遠....

所以bio只有過去沒有未來....C記好難攪好...

此篇文章於 02-04-19 10:27 AM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 10:23 AM   #795
Sar8
The One

引用:
bio始終要三上才可以走落去.....開發新的作品...都係走不遠....
你remake最多咪比埋3同CV你

唔通remake remake 1咩

舊 02-04-19, 10:24 AM   #796
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔想玩open world
地方太大太自由會減少緊張感
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-19, 10:31 AM   #797
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 真!DC 查看文章
Standard G4 minigun400發應該夠打
我記得唔我係下下中眼打完都仲有70幾發剩唔洗用其他武器
由手機版發出
我打的時候 minigun 400全部中眼,都要加火炎彈車落去KO...我有懷疑過隻野都係要等時間過去...

舊 02-04-19, 10:33 AM   #798
darkvolver
頹冗

d人反應好正。

https://www.youtube.com/watch?v=Nkwb8KpaocE

舊 02-04-19, 10:41 AM   #799
darkvolver
頹冗

引用:
你remake最多咪比埋3同CV你

唔通remake remake 1咩
C記做得出.... bio 1 ultimate remake...

舊 02-04-19, 12:03 PM   #800
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實我覺得隻隻bio都唔差 (其實我當日在bio7個post都有講)
5: 打擊感在全系列中最好, 傭兵模式全系列最好
6: 劇情/流程/故事全系列最長
7: 乍看完全沒有bio feel, 但玩完後我覺得其實很有bio feel, 絕對唔係咩外傳, 不過很明顯太多人試都唔想試, 所以銷量比6差太多, 而且而家re2又十分賣得, capcom應該唔敢再用第一身整bio了
引用:
作者: zzzdx 查看文章
原版4太靈異先砍掉重練,7代雖然同早期PV都大改左但結果大家都睇到,另外就係固定第一身又常暗狀態下高速移動對好多易暈既人根本玩唔到落去
我就係玩唔到第一身所以無買 7...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 06:58 PM

手機版 | APP版