Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 57 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 77 117 167  ... 最後
日本動漫畫討論版>「仮面ライダーリバイス」第18話「バディの軌跡、炎と氷の奇跡」/Vol.16
qwe 09:44 PM 12-21-15
好, 花音復活了, 是時候換女主角了...
ComeLOLoh 11:50 PM 12-21-15
估唔到劇情一快就可以快到好似結局之前既一集咁。
下集咪可以完得?
呢集令我覺得d Eyecon真係外星物體黎!
Eyecon用黎收集地球既知慧…
腰帶-->都係外星物。
仙人大叔…可能都係外星人…
(幻想中…)集Preview無理由無啦啦發夢有架外星太空船既。

d英雄魂完來識講野…
Dangerous-boy 09:16 PM 12-22-15
新形態

超合Game魂 07:51 PM 12-24-15
頂到第10集...d演員真係唔吸引
ComeLOLoh 10:45 PM 12-25-15

fami~yan 12:52 AM 12-26-15
買左果兩本中文版小說..紙質有點微妙...
ALEX CHOW 09:01 PM 12-27-15

點眼!Necrom!第3人騎士!SA是永德!使用手環型道具Megaulodor&Necrom眼魂變身,身體是特殊構造令某程度攻擊無效化。
變身者不明,但與誠哥有什麼因緣...那麼說很可能是亞倫www空白狀態與眼魂的瞳孔一樣www所以變身後也是綠色波紋囉~

マジイイジャン!すげぇマジシャン!Specter胡迪尼魂!得到「脫逃王」奇術師 哈利·胡迪尼力量的Specter新特殊形態。
與內部潛藏著胡迪尼靈魂的摩托車Machine Hoodie合體而誕生,飛行組件與Specter分離更能變形滑翔機。
誠於早期就得到胡迪尼眼魂,不過某理由胡迪尼拒絕成為Specter的力量...

眼魔側新動態,亞倫的哥哥・アデル(演:真山明大)登場!
他將會把一直是個謎的眼魔世界的實態顯明~

「習騎士之心,開心靈之眼」
東映特攝YouTube免費配信《假面騎士Ghost 傳說!騎士之魂!》
腳本:毛利亘宏、監督:石田秀範
第1章「Drive編」(1/15)→第2章「W編」(1/29)→第3章「鎧武編」(2/12)→第4章「Fourze編」(2/26)→第5章「OOO編」(3/11)→第6章「Wizard編」(3/25)&
黃金Heart大人、香蕉王、不死鳥大人、射手座理事長、Terror老爺子全鞭屍...

V CINEMA『Drive Saga Kamen Rider Chaser』進之介一家3口啜飲管面對TV中從沒見過變得人性化的Chase www腰帶桑狗兜飲機油www?!
Jetlam 09:40 PM 12-27-15
踢走米村 井上再算

ComeLOLoh 11:36 PM 12-27-15
Ghost好似玩Cosplay咁(decade),但又幾似…
http://rider.b-boys.jp/tamashii/
Dangerous-boy 06:29 PM 12-29-15

Dangerous-boy 08:39 PM 12-29-15
11、12這兩集好好睇!

最初第1集時,還以為99日會拖到尾。點知12集已經走完,又重新再99日。今次唔知要幾多集走完?還是真係拖到尾呢?

西園寺部署多時,有咩理由連最重要的關鍵是腰帶也不知道?

今集和尚和明里的喊戲演得好好,二個煩友唔煩反而幾討好!

激氣斬咁就俾新form收皮?

老豆應該唔會就咁退場吧?
Dangerous-boy 01:28 PM 01-01-16

http://www.superhero-year.com/

http://www.superhero-movie.com/
ComeLOLoh 11:10 PM 01-01-16
好在意仙人上集話搞亂檔。
究竟點解?佢企邊邊架?
Sito 04:43 PM 01-04-16
作者: ComeLOLoh:
好在意仙人上集話搞亂檔。
究竟點解?佢企邊邊架?
仙人如果最後是眼魔之王就好玩了
chunmanx 09:55 PM 01-05-16
GHOST推進幾快
呢個階段好過DRIVE
ComeLOLoh 02:02 AM 01-06-16
但我自己覺得套劇無乜吸引力。有d唔想追落去添…

男主角一般加無乜演技。
二騎都係一般。有d生硬。
女角一般更加無乜吸引力。好多集都係同和尚好誇張咁理論同行黎行去。
和尚都係注定搞氣氛,但無乜野好笑過。
小電王個角色更加路人。可有可無。

而家又好快咁K.O.左兩個敵人角色。出一陣就咁快拜拜。
個人覺得,暫時都係仙人同浮遊仙比較突出。
chunmanx 08:52 PM 01-06-16
但我自己覺得套劇無乜吸引力。有d唔想追落去添…

男主角一般加無乜演技。
二騎都係一般。有d生硬。
女角一般更加無乜吸引力。好多集都係同和尚好誇張咁理論同行黎行去。
和尚都係注定搞氣氛,但無乜野好笑過。
小電王個角色更加路人。可有可無。

而家又好快咁K.O.左兩個敵人角色。出一陣就咁快拜拜。
個人覺得,暫時都係仙人同浮遊仙比較突出。
你講果D都係事實
但主線劇情OK
推得幾快
一定好過Wizard
頭十集我覺得比drive好
我承認我like睇主線
fami~yan 10:59 AM 01-07-16
作者: chunmanx:
你講果D都係事實
但主線劇情OK
推得幾快
一定好過Wizard
頭十集我覺得比drive好
我承認我like睇主線
你拎套劣作黎比較,冇得講架喎....
Jetlam 02:42 PM 01-06-16
講開又係,今年ghost又開始加埋d冇用角色
drive特狀課騎呢歸騎呢,都叫各自有作用
御成手下兩個細路作用係御用咕喱?小良太郎一次被上身一次被綁架,作用係主角群的弱點?
而且佢地兩個又成日有用時出現,冇用時神秘失蹤

drive劇場版
日本IP+最少400円
https://www.youtube.com/watch?v=lnkTPRiik2s
ComeLOLoh 11:18 PM 01-06-16
Drive劇場版Suprise Future無我friend話到咁好睇。
不過,都唔差(以幪面超人系列黎講)。合唔合時空情理我就唔想去理了。
其實好方面可以拍得更好。拉長d,加多d劇情會好d。
Sito 10:53 AM 01-07-16
Drive劇場版Suprise Future無我friend話到咁好睇。
不過,都唔差(以幪面超人系列黎講)。合唔合時空情理我就唔想去理了。
其實好方面可以拍得更好。拉長d,加多d劇情會好d。
Drive的時空無bug,問題是Ghost何時得到牛頓眼魂

但劇場版三個拉打都好型,要入齊shf
ComeLOLoh 01:43 PM 01-07-16
Wizard都叫做有主題,每兩集完完整整有唔同既絕望,同絕處逢生變有希望既小故事。
主線係去得好慢,後半勁慢,重要係人都估到個結尾。
但都叫有靚仔靚女睇下。

Ghost用Eyecon引出偉人能力呢個concept期實唔錯。
但就設定在角色要復活,重有限期呢個設定之下。
有d悲情之中,又­要間唔中­想d笑料就明顯變得格格不入。
你見二騎Spectre都係個妹復活左先笑番。咁先正常d。
雖然而家係想做到主角係強顏歡笑。但位演員西銘 駿第一次演戲,佢就真係演到歡樂時完全歡樂。
要佢演表面歡樂,內裡悲傷、擔心個種感覺,難度似乎高左d。
呢方­面,女主角位演員大沢ひかる反而演到出黎。

暫時Ghost雖然主線去得快,但實際故事來龍去脈講得極少。
實現願望個把聲/生物係邊個?咩黎?神嗎?外星人嗎?主角問都唔問下。
次次仙人出現又係問到好少野就消失/出去搵Eyecon。
半熟くん 02:18 PM 01-07-16
公道D講,近幾集西銘駿演技已經進步左好多,表情同變身已經成熟不少
拍左12集黎講真係睇得出佢有好大進步.
對比起W果時12集既菲利浦君都仲係好生硬,多虧桐山漣本身夠好戲令W咁好睇.

仙人除左第一集之外,就好似樓上咁講次次出現都無咩交代
唔知出黎做咩咁
fami~yan 11:33 AM 01-08-16
作者: 半熟くん:
公道D講,近幾集西銘駿演技已經進步左好多,表情同變身已經成熟不少
拍左12集黎講真係睇得出佢有好大進步.
對比起W果時12集既菲利浦君都仲係好生硬,多虧桐山漣本身夠好戲令W咁好睇.

仙人除左第一集之外,就好似樓上咁講次次出現都無咩交代
唔知出黎做咩咁
講起W...菅田將暉明顯發展比桐山漣好得多...
魔璃 10:11 AM 01-11-16
作者: fami~yan:
講起W...菅田將暉明顯發展比桐山漣好得多...
諗起上次電影節去睇海月姬
估唔到場內大多數人都系為左睇菅田將暉入場 (包括我)
第一 ... 17 57 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 77 117 167  ... 最後

返回主題版面