Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-04, 09:13 AM   #101
冬樹
Crazy Gamer
潛水中

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDloungemode
引用:
Originally posted by 魔法大咀鳥 :
我訂左pm9限定版~~要聽日先有呢........
係邊度有得訂呀?
冬樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-04, 09:23 AM   #102
Gori
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
Gambler Z呢個mode簡直就係收買人命...
打左幾晚先97%...
仲要行埋第7次迷宮先可以打埋最後boss...
解禁埋Anime Heroes R(H,EX)同Hell 9 course同Marathon Mode...

講番D歌...
今集D家用版新歌難玩到極...
隻隻都好屈...
不過有幾隻真係好好聽~
例如Girls Band 2, Nostalgic, Sympathy Long, Snappy, 仲有果隻唔知係咪Lounge Pop...

Classic course 3比Hell 9 course難好多...
Classic 9係不停變速...
Prelude Long超屈...
Gori 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-04, 12:00 AM   #103
魔法大咀鳥
Junior Member

PSN  IDrickyctw
引用:
Originally posted by kofire :

訂個限定版收幾$?
750~~~有好多野~~~我覺得好底~~因為好少有得賣~~成個黃金我見得一間有仲要850~~~不過我想買返pm8~~~有冇人知邊到平呀??
魔法大咀鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-04, 12:03 AM   #104
魔法大咀鳥

引用:
Originally posted by 冬樹 :

係邊度有得訂呀?
葵芳3樓G-POINT~~~不過唔知仲有冇LU~~你可以打電話問下先~~24296192
舊 02-22-04, 12:04 AM   #105
魔法大咀鳥

引用:
Originally posted by Gori :
Gambler Z呢個mode簡直就係收買人命...
打左幾晚先97%...
仲要行埋第7次迷宮先可以打埋最後boss...
解禁埋Anime Heroes R(H,EX)同Hell 9 course同Marathon Mode...

講番D歌...
今集D家用版新歌難玩到極...
隻隻都好屈...
不過有幾隻真係好好聽~
例如Girls Band 2, Nostalgic, Sympathy Long, Snappy, 仲有果隻唔知係咪Lounge Pop...

Classic course 3比Hell 9 course難好多...
Classic 9係不停變速...
Prelude Long超屈...
我諗我起碼有一半過唔到啦~~~~
舊 02-22-04, 03:09 AM   #106
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
hihi~ 我平時玩開Beatmania IIDX 同Drummania 的~
不過琴日去龍威又有d 想玩Pop' n Music...
第1 次玩又驚樣衰喎~

其實你地玩Pop' n 係自己一個玩哂咁多個制定係同d fd 夾埋一齊玩架?
初玩的玩咩歌好?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-04, 11:47 AM   #107
Gori

你好~ 基路亞~
我地玩pop'n music都係一個人玩晒九個制既~
pop'n既歌由於多~
(以9代為例, 三百二十幾隻歌 六百六十幾個譜面)
難易度有一D連100個制都唔到, 志在俾玩家熟習下D制既位
又有D根本難到無乜人會改到... 兩分鐘落成1500粒制又有~
所以~ 由淺入深地試~ 熟左D制位先就好快可以上手了~
尤其係你有玩開IIDX~
(其實IIDX同pop'n係好似~)

加油啦~
pop'n好好玩架~
舊 02-22-04, 12:02 PM   #108
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
你好~ 基路亞~
我地玩pop'n music都係一個人玩晒九個制既~
pop'n既歌由於多~
(以9代為例, 三百二十幾隻歌 六百六十幾個譜面)
難易度有一D連100個制都唔到, 志在俾玩家熟習下D制既位
又有D根本難到無乜人會改到... 兩分鐘落成1500粒制又有~
所以~ 由淺入深地試~ 熟左D制位先就好快可以上手了~
尤其係你有玩開IIDX~
(其實IIDX同pop'n係好似~)

加油啦~
pop'n好好玩架~
咁係咪成隻手掌拍哂落個制到架?
點樣可以set speed?

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 02-22-04, 05:27 PM   #109
jamsquare
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
Originally posted by 基路亞 :

入完錢咁兩黃
or首歌開始之前咁兩黃

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-04, 12:17 AM   #110
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
Originally posted by jamsquare :
入完錢咁兩黃
or首歌開始之前咁兩黃
唔該哂~
不過我下星期一考mock...
要遲下先玩到~

遲下再請教各位大大~

舊 02-25-04, 12:46 AM   #111
魔法大咀鳥

今日小弟先知原來pop'n music係咩一回事~~~
因為小弟game齡超淺 (自己1個玩9制)1個月........
見到kumo同其他高手玩時,睇到眼都突
心諗:game其實唔係咁架,就算係好game都唔應該係咁......
自己玩得真係咋到喊呀!!
多謝kumo0既心得同耐性,我會係屋企train好佢,今日真係影衰晒kumo
舊 02-25-04, 01:57 AM   #112
kumo

註冊日期: Nov 2003
引用:
Originally posted by 魔法大咀鳥 :
今日小弟先知原來pop'n music係咩一回事~~~
因為小弟game齡超淺 (自己1個玩9制)1個月........
見到kumo同其他高手玩時,睇到眼都突
心諗:game其實唔係咁架,就算係好game都唔應該係咁......
自己玩得真係咋到喊呀!!
多謝kumo0既心得同耐性,我會係屋企train好佢,今日真係影衰晒kumo
唔好o甘講。。。我唔係乜o野高手o甘巴閉...
我開頭都好咋o架...加油呀~~你得o既~~
今日約o左"魔法大咀鳥"去鑽石山打pop'n...
見到好多好耐無見的高手~~
不過全部堆晒o係部IIDX 10th style o個度...
又見到Gori兄大顯身手~~
Lunky~~
>>Gori~~IIDX 10th style 好似好正喎~~~
D Movie勁正!!
>>>>Gori~~CS pop'n music 9 達到100%未呀?
祝早日達到100%~~
kumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-04, 02:16 AM   #113
kumo

引用:
hihi~ 我平時玩開Beatmania IIDX 同Drummania 的~
不過琴日去龍威又有d 想玩Pop' n Music...
第1 次玩又驚樣衰喎~

其實你地玩Pop' n 係自己一個玩哂咁多個制定係同d fd 夾埋一齊玩架?
初玩的玩咩歌好?
龍威部機較到超難...
好似中o左"放血大法"o甘...
要玩...不如去鑽石山ㄚ...
舊 02-25-04, 02:25 AM   #114
kumo

引用:

用埋手指會好o的~~
set speed...入完錢咁兩藍制or
首歌開始之前咁兩黃制...
再咁藍制choose speed~~
(不過記住要快!狠!準!,因為setting-time只有5秒)
舊 02-25-04, 02:28 AM   #115
Gori

哦~
咁我知邊兩個係kumo同魔法大咀鳥啦~
你地好~
叫我ma~
我唔知係你地ma~~

我地其實今日係諗住去打10S先去荷里活~
所以佢地成班都無打過pop'n~XD
我都係等到悶悶地手痕先打pop'n~XD

今次10S真係幾正~
D movie又唔差~
D歌又幾好~

我唔勁啦~
你地見過啦~
好耐無玩, 差左好多...

魔法大咀鳥:
加油啦~
慢慢由易歌玩起, 最緊要撳熟D掣位
可以玩到大部份兩粒一齊落既pattern就已經可以玩到好多歌架啦~
可以試下玩random~
真係練到野架~

kumo:
未呀~
我仲係97%無玩過呀~
星期五晚到今日都無玩過~XD

我見到你玩都okay呀~
加油啦~
你可能係唔係好識得打蛇果D pattern~
慢慢努力啦~

有機會一齊出黎玩吧~
舊 02-25-04, 02:28 AM   #116
Alt

註冊日期: Feb 2004
hello, 我黎報到la,
我都係好鍾意玩pop'n music,
雖然, 我唔係玩得好叻.

我好多時會係鑽石山出現既,
希望可以見到你地la!
多多指教.
Alt 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-04, 10:42 AM   #117
冬樹
Crazy Gamer
潛水中

PSN  IDloungemode
引用:
哦~
唔~我尋晚都玩左幾鋪

你地就係輪流跟機果兩位
多多指教啊~
冬樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-04, 01:30 PM   #118
魔法大咀鳥

多謝Gori0既指教~~~
其實琴日睇你地玩d歌我連睇佢跌d乜落黎我都睇唔到
我諗我有排先玩到好似你地咁 啦~~~~
冬樹~~全埸玩得最咋果個咪我law 你一定知我係邊個啦~~~
舊 02-26-04, 01:09 AM   #119
kumo

引用:
Originally posted by 冬樹 :

唔~我尋晚都玩左幾鋪

你地就係輪流跟機果兩位
多多指教啊~
唔通你係...
你係...???
舊 02-26-04, 01:15 AM   #120
kumo

引用:
哦~
你地好~
叫我ma~
我唔知係你地ma~~

我地其實今日係諗住去打10S先去荷里活~
所以佢地成班都無打過pop'n~XD
我都係等到悶悶地手痕先打pop'n~XD

今次10S真係幾正~
D movie又唔差~
D歌又幾好~

我唔勁啦~
你地見過啦~
好耐無玩, 差左好多...

魔法大咀鳥:
加油啦~
慢慢由易歌玩起, 最緊要撳熟D掣位
可以玩到大部份兩粒一齊落既pattern就已經可以玩到好多歌架啦~
可以試下玩random~
真係練到野架~

kumo:
未呀~
我仲係97%無玩過呀~
星期五晚到今日都無玩過~XD

我見到你玩都okay呀~
加油啦~
你可能係唔係好識得打蛇果D pattern~
慢慢努力啦~

有機會一齊出黎玩吧~
好ㄚ!!等我約人,Call齊晒成班Pop'n Fans出o黎玩!!!
有邊個想一齊出黎玩,報上名來!!
舊 03-02-04, 12:01 AM   #121
kumo

有無人想買pop'n 9但未買呢...?
舊 03-18-04, 12:06 AM   #122
Gori

唔知會唔會犯左版規~
但係都想賣下廣告~XD

Meeting呀~
詳情請見:
http://www.drummania.org/phpbb2/view...8389b9423ec773

XDD
舊 03-19-04, 02:07 AM   #123
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
要返工,去不到...T_T

舊 03-19-04, 03:28 PM   #124
浪人戰士QQQ
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
有時間的話我會到這裡打水圍.

註:我玩pop'n music係雙面打(即battle mode打兩面)

舊 03-20-04, 11:16 PM   #125
浪人戰士QQQ
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
今日路過,君不見你們誰是玩pop'n music

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請問那裡有Pop'n music Control買? 雞龜骨滾羹 電視遊戲討論版 3 02-19-04 12:26 AM
許志安 ~ Life In Music (新曲+精選) -[ 預計推出日期: 29 Jan 2004] JACKY Neo Music UNIVERSE 16 01-30-04 03:51 PM
黃耀明 + 楊千嬅 903 Music is Live VCD /DVD[(已推出] JACKY Neo Music UNIVERSE 6 01-22-04 09:17 PM
Ape music file Q頭 手機資訊/電腦軟硬討論 4 09-24-03 05:42 PM
千嬅最新大碟《Miriam's Music Box》2002-11-22 推出 dan Neo Music UNIVERSE 35 11-28-02 07:45 PM

現在的時間是 01:45 PM

手機版 | APP版