Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-19-12, 12:29 AM   #1
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
Pop'n Music Sunny Park

無錯...

573 亞細亞 終於肯擺低部 Pop N Music 係亞洲

https://www.facebook.com/photo.php?f...67590510018466
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-12, 10:54 AM   #2
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
香港都無乜框體, 會有舖專登入咩
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-12, 01:37 PM   #3
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
仲等我之前特登係日本打左成2千幾羊聽歌

btw, 日本新version 已稼動
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-12, 02:03 PM   #4
TCS_disable
我有車車~

其實而家最大問題係konami稅太貴,

先導致到一部份機鋪搞對抗唔update jubeat.
舊 12-20-12, 02:12 AM   #5
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
VIRTUAL ZONE有就得了 不期望其他機鋪會有
唔知會唔會有卡抽
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-12, 09:51 PM   #6
kkf劍零
Senior Gamer
絕對的貓耳控

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDNekokonKagaya
XBox Live Gamertagkkfexe
引用:
作者: 用戶名稱 查看文章
VIRTUAL ZONE有就得了 不期望其他機鋪會有
唔知會唔會有卡抽
明天除了VZ之外其他大鋪都會有
不過多數是直接裝塊基板上去就算。

舊 12-20-12, 10:58 PM   #7
hap3afrien
Game Master

引用:
作者: kkf劍零 查看文章
明天除了VZ之外其他大鋪都會有
不過多數是直接裝塊基板上去就算。
VZ唔係因為出21先減價18咩
唔好咁玩野好喎
舊 12-20-12, 11:20 PM   #8
kkf劍零
絕對的貓耳控

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
VZ唔係因為出21先減價18咩
唔好咁玩野好喎
我好耐無留意VZ那部pop'n了orz
看來確認的方法是明天中午左右送至大鋪的貨件有無一部類似popn機台大小的(拖

舊 12-21-12, 12:24 AM   #9
用戶名稱
Crazy Gamer

VZ遲到貨 會唔會係因為佢入新機..?
舊 12-21-12, 08:58 AM   #10
kkf劍零
絕對的貓耳控

引用:
作者: 用戶名稱 查看文章
VZ遲到貨 會唔會係因為佢入新機..?
全部鋪頭21號到貨。
台灣那邊有入新機,不過d新機全部抽起哂D出卡位。

舊 12-21-12, 09:05 AM   #11
騎蘿蘿
Crazy Gamer
全職CD-ROM

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4382 2916 1091
引用:
全部鋪頭21號到貨。
台灣那邊有入新機,不過d新機全部抽起哂D出卡位。
咁睇來可以期待下有新機台wo

閣下
騎蘿蘿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-12, 02:17 PM   #12
kkf劍零
絕對的貓耳控

現時消息:
MK88舊機套件更新完成。
VZ、荃金等套件/新機未到。

舊 12-21-12, 02:47 PM   #13
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
現時消息:
MK88舊機套件更新完成。
VZ、荃金等套件/新機未到。
THANKS
大概係時候去VZ待機了...
舊 12-21-12, 05:09 PM   #14
TCS_disable
我有車車~

咁旺角區睇黎唔可能有 Pop'N
(機鋪商會抵制中)
舊 12-21-12, 09:08 PM   #15
用戶名稱
Crazy Gamer

VZ都是UPGRADE KIT
舊 12-21-12, 09:10 PM   #16
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
igame 換左了 (好似喺大埔?)

等左咁多年, 今次考慮下認真打

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-12, 09:47 PM   #17
hap3afrien
Game Master

mk88仲係唔係吸血壞制機

咁多年都係滯留係lv28
舊 12-21-12, 10:01 PM   #18
kkf劍零
絕對的貓耳控

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
mk88仲係唔係吸血壞制機

咁多年都係滯留係lv28

好像全港幾間入左pop'n的都係升級套件sad

舊 12-22-12, 01:22 AM   #19
Chrono

註冊日期: Mar 2006
今日入金禾都睇到我呆左lol
真係出左,六蚊舖又要駛錢了

comment:
50 max level
新介面好古怪 (入Ojama要係開頭揀歌按左紅制,之後拍兩個白制按先入到去,唔係就冇)
同埋佢個extra stage requirement好唔清淅

舊 12-22-12, 02:18 AM   #20
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
VZ已有~6蚊鋪~

舊 12-22-12, 09:09 AM   #21
一小英口

引用:
作者: Chrono 查看文章
今日入金禾都睇到我呆左lol
真係出左,六蚊舖又要駛錢了

comment:
50 max level
新介面好古怪 (入Ojama要係開頭揀歌按左紅制,之後拍兩個白制按先入到去,唔係就冇)
同埋佢個extra stage requirement好唔清淅
from fb group
要三曲達到 2100 Extra Point (EP) 才可以開Extra

引用:
作者: -N3DS- 查看文章
VZ已有~6蚊鋪~
我而家就出VZ打

舊 12-22-12, 10:31 AM   #22
izumo

PSN  IDizumo000
以前 POP'N 同2個FD 入2蚊落去玩3條友玩 音樂EX
而家6蚊反而唔想入...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 11:04 AM   #23
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
作者: izumo 查看文章
以前 POP'N 同2個FD 入2蚊落去玩3條友玩 音樂EX
依家音G都會偏向呢個價,死都唔會跌~
放棄吧啦~
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 01:59 PM   #24
一小英口

VZ 朝早計埋我得三條友,打左四場

新歌打一次hyper 就出ex

&

三首開extra 有啲難度

舊 12-22-12, 02:45 PM   #25
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: izumo 查看文章
六蚊有 四蚊 konami, 兩蚊 間鋪

而家d鋪 做 三蚊以下嘅 Game 已經蝕

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Konami BEMANI] pop n' music 20 fantasia Marco 街機遊戲討論版 2 07-25-11 04:25 PM
[PS2] pop'n music 14 FEVER 神祕人1號 電視遊戲討論版 24 07-31-07 08:11 PM
POP'N MUSIC  jamsquare 街機遊戲討論版 40 09-08-05 11:03 PM
How much is PS2 Pop'n'Music Controller? gavin2000_hk 電視遊戲討論版 0 08-27-04 07:38 PM
pop'n music 交流地帶 !! kumo 街機遊戲討論版 155 05-16-04 07:48 PM

現在的時間是 07:58 AM

手機版 | APP版