Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-05-18, 04:40 PM   #1426
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
多EXP嗎?
86LV想打95獅子龍,打到中途成日被踩死

猛擊係咪唔一定出史詩式水晶?琴晚劏咗六七條恐龍先得果一點
唔係 只係猛擊可以當係殺左隻怪一次,想易出史詩就去打100LV以上,接近2場1粒 想快可以學上網D人教去打一刀自殺刷史詩,真係暫時最快 (我無牛)

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
之前支線打過1次, 打死之後, 要邊度搵佢?
支線果隻係85lv 黎,係古拉,我講果隻係另一隻

搵到D墓就可以CALL返佢出黎再打,精英怪共通點

引用:
作者: Kello820 查看文章
後面果句都係指全員,越多人有break同down,機會越多效率越高

成型既jd已經兼埋做tank,乜都唔洗理,總之係唔會死
到呢個階段js同jk都已經唔洗用,最多出黎打下down同smash就換返jk繼續
OK,THX 我暫時仲刷到,猛擊到一次我當贏
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 04:42 PM   #1427
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
你應該為左隻犀牛重玩 (ry

============

farm野其實最緊要盡可能個個裝哂加drop率裝 真係好跌好多
所以點都係同隻貴婦人玩先

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 01-05-18 04:56 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 11:59 PM   #1428
fortel
Game Master

一去到好似解十二兄弟、時葉好感果D完全無指示既任就會玩到好燥.....其實有無做過TEST既

-----------

時葉解完胡拉拉都解唔到第二階,我係唔係已經比隻GAME將死左?

牛都殺埋,真。玩完,高橋好野

此篇文章於 01-06-18 12:32 AM 被 fortel 編輯。
舊 01-06-18, 12:55 AM   #1429
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
你應該為左隻犀牛重玩 (ry

============

farm野其實最緊要盡可能個個裝哂加drop率裝 真係好跌好多
所以點都係同隻貴婦人玩先
馬蒙真係必經之路之一

引用:
作者: fortel 查看文章
一去到好似解十二兄弟、時葉好感果D完全無指示既任就會玩到好燥.....其實有無做過TEST既

-----------

時葉解完胡拉拉都解唔到第二階,我係唔係已經比隻GAME將死左?
https://holland.pk/jwubk4x5
https://holland.pk/3nf298pq
牛都殺埋,真。玩完,高橋好野
善行你放心,就算冇左教皇廳都肯定有多,唔會卡
帝國送金氣瓶,烈國送珊瑚棋盤,古拉買餅乾
剩係計呢度都3個

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-18, 01:17 AM   #1430
fortel
Game Master

引用:
馬蒙真係必經之路之一

善行你放心,就算冇左教皇廳都肯定有多,唔會卡
帝國送金氣瓶,烈國送珊瑚棋盤,古拉買餅乾
剩係計呢度都3個
問題我做左都唔計 等2周目先算啦,可能真係中左BUG
舊 01-06-18, 11:40 AM   #1431
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
岩岩打爆機
之後第一件事就係去搵返隻大猩猩執返佢一劑先
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-18, 12:16 PM   #1432
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
Delete

此篇文章於 01-06-18 12:18 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-18, 07:02 PM   #1433
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
有個小問題請問,我把傭兵團全開LV5...朱雀都開5環..但反而其中(急落下)4環有個牽絆對話...我唔知要在因維迪亞邊個位先有得講????
朱雀只係話要個很高的地方..???

另外水份我開到4環。。。在因維迪亞見到個問號???
但走去點都觸發唔到星織的出現。。。???

最後就係。。。瑪瑙的採石任。。。話我要去商會搵個寶石商人。。。但我點都搵唔到個位。。轉時間又唔出現。。。><

舊 01-06-18, 10:04 PM   #1434
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**

水分可以直升至五環
升完五環再去壇xxxx度打星織
完咗再去因xxx派餅

牽伴在地圖有顯示,但要先完成上一級項目先會發朱雀就係傭兵基地果出口

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 01-07-18 12:55 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-18, 10:07 PM   #1435
fortel
Game Master

你地去到最後一把劍仲會唔會用增幅器? 卡一隻真係好灰
舊 01-06-18, 10:08 PM   #1436
RPG之鬼

引用:

用咗10粒史詩都只係三星人啊

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-06-18, 10:29 PM   #1437
fortel
Game Master

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
用咗10粒史詩都只係三星人啊

我次次都係30粒抽一轉,大大話話都玩左百幾粒
舊 01-07-18, 01:16 AM   #1438
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
最盡lv 可升到幾多?

宜家打幾隻恐龍都升到個lv 好快又無咩風險

隻獅子龍, 仲以為係精英怪嚟, 咁鬼多血, 打死佢都唔見有墓. 第1次打爆6粒珠fullburst 都打佢唔死, 打第2次先打死佢

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 01:21 AM   #1439
fortel
Game Master

引用:
最盡lv 可升到幾多?

宜家打幾隻恐龍都升到個lv 好快又無咩風險

隻獅子龍, 仲以為係精英怪嚟, 咁鬼多血, 打死佢都唔見有墓. 第1次打爆6粒珠fullburst 都打佢唔死, 打第2次先打死佢
99,隻野真係精英怪

此篇文章於 01-07-18 01:33 AM 被 fortel 編輯。
舊 01-07-18, 01:35 AM   #1440
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
99,隻野真係精英怪

99.........oh

但唔見有墓係附近

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 01:42 AM   #1441
fortel
Game Master

引用:
99.........oh

但唔見有墓係附近
舊 01-07-18, 02:45 AM   #1442
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
我次次都係30粒抽一轉,大大話話都玩左百幾粒
百幾粒齊?算快
大把人抽三四百粒先齊
引用:
為左節省手部操作
我係賣哂D增器
一路睇劇一路抽
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 03:43 AM   #1443
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
感謝大大,朱雀已解,依家煩緊瑪瑙,都無法搵到寶石商人位置><

舊 01-07-18, 09:07 AM   #1444
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
請問一下,我剛才上網睇過嚟隻GAME,有一個問題,介紹係寫RPG,但我係網上睇到戰鬥畫面係咪一進入戰鬥時,主角係自己控制四處走來打,我意思係唔似正規RPG,只用指令我打一下,敵人打一下咁樣

舊 01-07-18, 09:26 AM   #1445
RPG之鬼

引用:
作者: chrischun 查看文章
請問一下,我剛才上網睇過嚟隻GAME,有一個問題,介紹係寫RPG,但我係網上睇到戰鬥畫面係咪一進入戰鬥時,主角係自己控制四處走來打,我意思係唔似正規RPG,只用指令我打一下,敵人打一下咁樣

其實依家少咗你眼望我眼嘅rpg

舊 01-07-18, 11:33 AM   #1446
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
尋晚終於甩難

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-18, 11:59 AM   #1447
fortel
Game Master

引用:
作者: 新月 查看文章
百幾粒齊?算快
大把人抽三四百粒先齊

為左節省手部操作
我係賣哂D增器
一路睇劇一路抽
就係差一隻 我都開始賣晒D增幅器算

終於發現左點樣可以等D 怪打D坦,就係直接死左佢

因為無論你點搞D怪都係會打REX

此篇文章於 01-07-18 12:29 PM 被 fortel 編輯。
舊 01-07-18, 07:01 PM   #1448
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
問題我做左都唔計 等2周目先算啦,可能真係中左BUG
bug就唔清楚了
呢3個人一直唔會消失,試下帶住時葉去同佢地再講多次野同買餅乾
同埋wiki其實有好多錯,明顯胡拉拉同養牛果d根本唔算善行,佢地應該只係將頭頂有獎杯標誌既都誤當係善行
肯定算善行既除左之前講果3個,應該係得返商會15蚊同展望地掟錢呢2個

舊 01-07-18, 07:05 PM   #1449
Kello820
Crazy Gamer

引用:
就係差一隻 我都開始賣晒D增幅器算

終於發現左點樣可以等D 怪打D坦,就係直接死左佢

因為無論你點搞D怪都係會打REX
隻怪打邊個係睇邊個仇恨最高
仇恨除左特定裝備同技能會影響,最直觀就係每個人打隻怪既總傷害
隻怪只打你rex其實就係代表你rex既輸出最高,其他人跟唔上
成型既jd同其他人換blade都可以有效改善你呢個情況
因為死左佢仇恨值會reset,雖然都可以算一個方法,但有d治標唔治本

舊 01-07-18, 09:30 PM   #1450
fortel
Game Master

引用:
隻怪打邊個係睇邊個仇恨最高
仇恨除左特定裝備同技能會影響,最直觀就係每個人打隻怪既總傷害
隻怪只打你rex其實就係代表你rex既輸出最高,其他人跟唔上
成型既jd同其他人換blade都可以有效改善你呢個情況
因為死左佢仇恨值會reset,雖然都可以算一個方法,但有d治標唔治本
我已經死到慣晒,裝埋個死左唔扣牽絆就算數

我開始明點解人地話唔爆覺出鎖 FB真係晒晒D DAM 6下比晒八重切真係當D BOSS菜咁切

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 08:47 AM

手機版 | APP版