Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-19, 02:26 PM   #101
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我記得RE3大多數係室外跑時間多d…
正是此問題,Jill成日在條街上跑,就算入建築物,門都不是開很多道,除左最尾。

Nemesis有火箭炮....Gapcom set佢出快d...傷害又高d....禁就GGbb

舊 12-18-19, 06:11 PM   #102
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=PLcXxZPSlas
カプコンTV!年末特番『バイオハザード RE:3』『MHW:アイスボーン』『ロックマン ゼロ&ゼクス ダブコレ』
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 09:23 AM   #103
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
https://www.instagram.com/p/B6SbouWgEt8/

呢個應該係真
俄羅斯model

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 10:16 AM   #104
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
希望之後會整埋CV

講到垃圾呢個系列入面有邊隻超越到5同6呀
7直頭做得好

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 11:35 AM   #105
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: Reishin 查看文章
https://www.instagram.com/p/B6SbouWgEt8/

呢個應該係真
俄羅斯model
被騙了,之前果個都好似btw

7我唔玩係因為第一身視角
並唔覺得垃圾

舊 12-23-19, 11:38 AM   #106
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Bio7用VR玩(習慣唔暈之後)好讚
真係會驚唔敢行前
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 11:47 AM   #107
SunSunny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
成日睇到好多人話CARLOS轉左樣接受唔到,我就好認同CAPCOM與時並進的安排,一成不變保留大家美好回憶就會好似莎木3而家咁樣嘅結局

舊 12-23-19, 11:57 AM   #108
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

7 根本就係良作,搵返真正嘅恐怖感返嚟
5&6 真係算吧啦,好唔掂
如果8好似7嘅玩法我會 buy

舊 12-23-19, 12:17 PM   #109
真!DC
Banned User
奉行我道

6有擬香港街景有大個女sherry我加唔少分
5d場景好悶
由手機版發出
舊 12-23-19, 12:23 PM   #110
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
5連敵人種類都少過4
你諗下:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 03:42 PM   #111
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
5連敵人種類都少過4
你諗下:o)
6 更加槍少體技少 tim la

6 係夠晒大堆頭,全部主線第一次玩都要幾日時間。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 06:00 PM   #112
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: Marco 查看文章
7 根本就係良作,搵返真正嘅恐怖感返嚟
5&6 真係算吧啦,好唔掂
如果8好似7嘅玩法我會 buy
同意。

另外,6我根本原全唔覺得自己玩緊BioHazard。
由手機版發出
シスグノ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 07:19 PM   #113
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: SunSunny 查看文章
成日睇到好多人話CARLOS轉左樣接受唔到,我就好認同CAPCOM與時並進的安排,一成不變保留大家美好回憶就會好似莎木3而家咁樣嘅結局
KEEP舊造型 VS KEEP舊玩法
唔係同一樣嘢嚟冇得咁樣比...

舊 12-25-19, 09:07 PM   #114
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
5又吾係差到玩都吾想玩既, 係真係無咩野可回味

舊 12-26-19, 09:27 AM   #115
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
5有co-op 同 voice chat 又玩得幾爽

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-19, 07:25 PM   #116
爽神

註冊日期: Jun 2002
睇到re2個post啲留言,係咪真係咁多人冇玩過上集
其實唔係咩capcom知道啲人唔buy新衫乜乜,而係上集已經係有得揀舊衫換
而且re2豪華版之類就已經有幾套衫,仲要係一開波就有得換(舊嗰套好似要爆機先有)
至於話點解要改衫,其實上集都係咁改㗎啦,純粹只係改返make sense啲
唔只衫,capcom係連故事入面嘅情節同設定都改返偏向合理,我就幾欣賞

引用:
作者: izumo 查看文章
Death stranding 都冇事
RE3地圖細咁多
re2睇人玩穿牆bug就知係可以走晒全地圖
而家啲game pre-load晒個地圖出嚟一般都冇問題啦,一般啲極detail嘅嘢都係行近先load返出嚟

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
本港漫bh3真係畫得好, 無記錯係畫左cv先畫3
但係本cv Chris創先用拳頭殺bow
漫畫係3出先,之後先到cv
我仲記得漫畫個後記有講話capcom嫌第3集太唔跟原著,所以cv要跟到好足(所以搞到好悶)

舊 12-28-19, 06:35 AM   #117
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
我仲記得港漫卡羅斯救Jill姐時仲撞到Leon,各自為救心愛嘅女主角而差啲入魔大打出手

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 11:22 AM   #118
darkvolver
頹冗

其實,我想講小小野bio 3 係用re engine做,即係之前的bug都會仍然存在。當然會不會惡化係另一件事。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-10-20, 04:52 AM   #119
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
由於今次RE3係跟埋個新RE Online一齊買,
有冇人兄同我一樣支持DL版呢?

PS:因我有2部PS4,1部無印,1部Pro版,買DL版就可以Share2部機!
招呼朋友一齊玩最啱架啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 05:15 PM   #120
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
確認重制版會刪除舊版的多重結局和傭兵模式(<因為有online模式所以取消)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 05:35 PM   #121
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
確認重制版會刪除舊版的多重結局和傭兵模式(<因為有online模式所以取消)
看來會固定用Barry救出Jill個Ending
(橋上推Nemesis落橋)

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 05:46 PM   #122
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
看來會固定用Barry救出Jill個Ending
(橋上推Nemesis落橋)
當年卡樂B有沒有講過自己可以用直升機?

舊 01-10-20, 06:01 PM   #123
真!DC
Banned User
奉行我道

攪bio56果種on9?
安已不...
由手機版發出
舊 01-10-20, 09:58 PM   #124
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
無傭兵模式即是要我給錢解鎖無限彈嗎?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 10:59 PM   #125
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 爽神 查看文章
睇到re2個post啲留言,係咪真係咁多人冇玩過上集
其實唔係咩capcom知道啲人唔buy新衫乜乜,而係上集已經係有得揀舊衫換
而且re2豪華版之類就已經有幾套衫,仲要係一開波就有得換(舊嗰套好似要爆機先有)
至於話點解要改衫,其實上集都係咁改㗎啦,純粹只係改返make sense啲
唔只衫,capcom係連故事入面嘅情節同設定都改返偏向合理,我就幾欣賞

re2睇人玩穿牆bug就知係可以走晒全地圖
而家啲game pre-load晒個地圖出嚟一般都冇問題啦,一般啲極detail嘅嘢都係行近先load返出嚟

漫畫係3出先,之後先到cv
我仲記得漫畫個後記有講話capcom嫌第3集太唔跟原著,所以cv要跟到好足(所以搞到好悶)
3叫唔跟原著

咁2叫乜.......
(原著跟番佢囉 你睇之後D BIO 遊戲同痴線電影版)
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[多機種] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 1431 08-30-19 06:31 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 06:26 AM

手機版 | APP版