Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-08, 11:53 AM   #326
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
人人都可以係batman
人人都可以係joker

最正義可能係最邪惡
最邪惡可能係最正義

舊 07-18-08, 11:59 AM   #327
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
若果希夫列達有機會問鼎下屆奧斯卡 , 咁就真係好.........
雖然奧斯卡始終鍾情非主流片 ~~~
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 12:19 PM   #328
wiidesu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
two-face 死o左係好事,
佢只會擲銀仔, 幾悶.

Aaron Eckhart 都做得好好, 發脾四個下交足功課

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 01:18 PM   #329
吸血伯爵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
two face好似係未死ga wor......唔係點有第3集?
我唔想佢死ar...

此篇文章於 07-18-08 01:21 PM 被 吸血伯爵 編輯。
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 01:26 PM   #330
魔性天使
Crazy Gamer
桃井

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDashyskoa
其實一開始果個稻草人係咪假ga

反而去到中期Gordon扮死果陣
俾Harvey捉到果個個樣有d似
魔性天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 01:35 PM   #331
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 吸血伯爵 查看文章
two face好似係未死ga wor......唔係點有第3集?
我唔想佢死ar...
Gordon幫手做場大戲話佢係英雄為葛咸捐軀啦喎
而且佢入魔到死都係對主題好重要,搞到Batman要背負一切做"Dark Knight"
下集會有第二個㗎啦(貓女?企鵝?)

引用:
作者: 魔性天使 查看文章
其實一開始果個稻草人係咪假ga

反而去到中期Gordon扮死果陣
俾Harvey捉到果個個樣有d似
一開波嗰個係稻草人
不過Joker個手下應該都係喺Arkham Asylum逃走
所以先話點盤問都唔會問到乜野,因為班友全部都痴線

另外我相信未必會有Robin
Christian Bale都話如果加Robin就唔好預佢再披Batman戰衣
我都覺得加多個人的話會影響晒成套戲個黑暗風格
所以你見Tim Burton版兩套都係Batman孤軍作戰(第三集一有Robin就搞到... )

此篇文章於 07-18-08 01:37 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 02:14 PM   #332
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: 吸血伯爵 查看文章
我唔想佢死ar...
認同, 字裡行間好似話想佢變番做善良的人. 我估有下集, two face 都會出番場

引用:
作者: wiidesu 查看文章
two-face 死o左係好事,
佢只會擲銀仔, 幾悶.
不過 two face 就係咁矛盾, 無擲銀仔咪變佐唔係 two face

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 03:01 PM   #333
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: t-cup 查看文章
認同, 字裡行間好似話想佢變番做善良的人. 我估有下集, two face 都會出番場

不過 two face 就係咁矛盾, 無擲銀仔咪變佐唔係 two face
TWO FACE死左啦喎

舊 07-18-08, 03:27 PM   #334
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: smalltung 查看文章
TWO FACE死左啦喎
積尼joker咪一樣死過~~~!
JOKER NEVER DIED!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 03:31 PM   #335
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: KIM 查看文章
積尼joker咪一樣死過~~~!
JOKER NEVER DIED!!!
咁佢第一集死後真係冇再出現啦喎
Batman Begins同Dark Knight係reboot
同以前Batman劃清界線

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 03:32 PM   #336
marspeople
God of Gamer
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
batman = badman

仲要比狗追
由頭到尾都比狗追

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 03:37 PM   #337
~新聞~

註冊日期: Aug 2003
劇透果d.....唔該自重一下

「LoVin'ToNIte - ParaPara活動」

每月第3週六晚上於尖沙咀舉行
Youtube頻道
~新聞~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 03:49 PM   #338
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
我女朋友睇joker睇到好驚

舊 07-18-08, 04:07 PM   #339
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
我有個朋友睇左,佢話個人睇完會唔開心.點解呢?

舊 07-18-08, 04:55 PM   #340
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
劇本係好

joker係夠sick (you complete me )

但dark knight可以再heroic少少

tom嫂個下手未夠索,又太水性,死不足惜
ledger同佢兩姐弟都拍過檔,斷背細佬俊好多

仲有動作比上集更少

bale一個打九個,但俾兩隻大丹咬住唔放

此篇文章於 07-18-08 05:11 PM 被 jasmin 編輯。
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 05:50 PM   #341
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
完哂字幕
仲有無野睇??
我上 2 頁都講左冇o野睇,原來真係冇人見到我講...
引用:
作者: 1515 查看文章
女友Rachel ........上集湯嫂好 D
我記得好似之前就係話佢俾人大彈演技差先要易角o架喎....
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
另外我相信未必會有Robin
Christian Bale都話如果加Robin就唔好預佢再披Batman戰衣
我都覺得加多個人的話會影響晒成套戲個黑暗風格
我覺得 Robin 唔得,但係 Nightwing 得...
(不過係唔可能未有 Robin 就有 Nightwing )
其實如果真係三部曲,第三部先加多個 Hero 係會完全破壞左個故事結構

此篇文章於 07-18-08 05:54 PM 被 玄武 編輯。
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 05:56 PM   #342
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
其實呢3部曲跟唔跟漫畫/動畫?
因為我記得從前tvb套動畫,joker好像是比batman打入化學池而先變成咁

舊 07-18-08, 05:57 PM   #343
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: issoccer 查看文章
一套戲睇完係會因為劇情令你心情有起伏, 呢套就係好戲

舊 07-18-08, 06:01 PM   #344
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
有小朋友睇到喊

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 06:04 PM   #345
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: elmond 查看文章
我女朋友睇joker睇到好驚
昨晚我的女性朋友都有成10多次蒙面唔敢睇~
後段仲怕到去了廁所~~~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 06:19 PM   #346
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: issoccer 查看文章
可能為Heath Ledger之死可惜而傷心?
又可能係戲中Joker嘅"信念",係好悲哀但又好真實,性非本善......

舊 07-18-08, 06:26 PM   #347
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
10俾9分
因為...

基本上套戲好多地方都值滿分,
可惜...
條女勾起唔到憐香惜玉之心,
而且,
雙面人條線唔知係咪去得太急,
我同情唔到呢個角色...
所以我俾9分

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-08, 10:14 PM   #348
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
呢套我會9(-0.5)分...
呢-0.5分係比個字幕的...... 香港冇人翻譯到咩.....用台版

???
呢套唔應該叫batman........叫joker貼切d ...成套片都係由joker帶住的
睇完更加可惜一個好演員咁就死左 太入戲了.....

另....呢套又reset一次batman??不過今次整體感覺昏暗番唔錯........我唔要那個xx係羅賓.....

另另....呢套好似反諷番套Hancock做英雄唔係要萬人景仰的.....

香港....
冇人提o既?睇個錶大約7-8分鐘..真係卓頭多過實際用途 ....某A出現左幾秒

p.s.
唔關事的....
開場預告係星戰animation????有冇咩資料???????

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 07-18-08 10:23 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 12:00 AM   #349
寂靜山丘
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code5155 3643 7013
XBox Live GamertagSilent Hill X
嘩....IMAX版買到下星期日.....訂左27號G行.....聽日同黎緊星期日差不多FULL HOUSE....連A行都唔放過!!!

舊 07-19-08, 12:12 AM   #350
鯊魚丸

註冊日期: Jul 2006
少有地唔係首映都有人o係完場時拍掌, Heath Ledger 個名出o個時又再拍多次掌
Ledger is Legend......
鯊魚丸 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DATA] Game Makers 商標出願情報 neo2046 電視遊戲討論版 242 02-21-24 12:01 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.39 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1033 12-19-08 07:21 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.36 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1007 08-03-08 02:37 AM

現在的時間是 08:21 PM

手機版 | APP版